Konstanty 13.07.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Witam!Oklejałem meble przed remontem taśmą malarską,trochę mi zabrakło i użyłem taśmy do pakowania paczek.Tu był błąd.Teraz po remoncie po zerwaniu tej ostatniej na jednej z powierzchni pozostał klej,którego nie mogę zmyć.Może ktoś miał podobny problem?Jak pozbyć się tego paskudztwa?Próbowałem acetonem,ale cięzko to idzie i obawiam sie,że zmyję politurę.Proszę o pomoc..Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.07.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Oklejałem meble przed remontem taśmą malarską,trochę mi zabrakło i użyłem taśmy do pakowania paczek.Tu był błąd.Teraz po remoncie po zerwaniu tej ostatniej na jednej z powierzchni pozostał klej,którego nie mogę zmyć.Może ktoś miał podobny problem?Jak pozbyć się tego paskudztwa?Próbowałem acetonem,ale cięzko to idzie i obawiam sie,że zmyję politurę. Proszę o pomoc.. Jesli to na prawde politura to juz ja zmyles .Klej ten z tasmy rozpuszcza sie w alkoholu, ale jesli to rzeczywiscie politura na meblach to ja zetrzesz. Antyki sie obwiazuje a nie okleja Sprobuj spirytusem na malym ,niewidocznym kawalku czy nie rozpuszcza powloki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konstanty 13.07.2005 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Skąd ja wziąłem tą "politurę"????????Nie wiem.Jest to komoda w dębie rustykalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.07.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Do zmywania kleju z takich taśm (i wszelkich innych naklejek) idealna jest benzyna ekstrakcyjna, spirytus zwykle nie pomaga (sprawdzałem wielokrotnie). Oczywiście sprawdzenia najpierw gdzieś na boku, jak na to zareaguje wykończenie mebla należy zrobić jak najbardziej. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konstanty 13.07.2005 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Dzięki za pomoc.Jarek miałes rację.Benzyna ekstrakcyjna to jest to.Minuta pracy i po sprawie.Jeszcze raz wielkie dzięki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.07.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 ja tez dziekuje! Kiedys przeczytalem w madrej gazecie , ze pomaga spirytus i sie meczylem, a tu takie proste rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts