Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zmyć klej z mebli?

Konstanty

Recommended Posts

Witam!

Oklejałem meble przed remontem taśmą malarską,trochę mi zabrakło i użyłem taśmy do pakowania paczek.Tu był błąd.Teraz po remoncie po zerwaniu tej ostatniej na jednej z powierzchni pozostał klej,którego nie mogę zmyć.Może ktoś miał podobny problem?Jak pozbyć się tego paskudztwa?Próbowałem acetonem,ale cięzko to idzie i obawiam sie,że zmyję politurę.

Proszę o pomoc..

Pozdrawiam.

Oklejałem meble przed remontem taśmą malarską,trochę mi zabrakło i użyłem taśmy do pakowania paczek.Tu był błąd.Teraz po remoncie po zerwaniu tej ostatniej na jednej z powierzchni pozostał klej,którego nie mogę zmyć.Może ktoś miał podobny problem?Jak pozbyć się tego paskudztwa?Próbowałem acetonem,ale cięzko to idzie i obawiam sie,że zmyję politurę.

Proszę o pomoc..

Jesli to na prawde politura to juz ja zmyles :lol: :lol: .Klej ten z tasmy rozpuszcza sie w alkoholu, ale jesli to rzeczywiscie politura na meblach to ja zetrzesz. Antyki sie obwiazuje a nie okleja :lol: Sprobuj spirytusem na malym ,niewidocznym kawalku czy nie rozpuszcza powloki.

pozdrawiam

Do zmywania kleju z takich taśm (i wszelkich innych naklejek) idealna jest benzyna ekstrakcyjna, spirytus zwykle nie pomaga (sprawdzałem wielokrotnie). Oczywiście sprawdzenia najpierw gdzieś na boku, jak na to zareaguje wykończenie mebla należy zrobić jak najbardziej.

J.