Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

http://www.studioprojekt.pl

http://studioprojekt.pl/projekt.php?id=SP-1516&idk=3&strona=1&str=projekty.php

Chciałam, żebście ocenili projekt, ale nie wiem czy udało mi się wkleić adres. :oops: (robię to po raz pierwszy, a wiem, że czasem komuś się nie udało)

Chodzi o SP-1516 ze studioprojekt.

Podoba mi się przestrzenne wnętrze - wyrzuciłabym ściankę w pokoju na dole. Wejście do domu możebym zmieniła, na jakieś z daszkiem. Dostawiłabym komin w pomieszczeniu gospodarczym na normalny piec. Reszta rzeczy mi odpowiada. Wygląda na prosty w budowie i w eksploatacji.

Może Wy zobaczycie coś czego ja nie widzę ?

Co sądzicie?

Piszcie

Witam!

projekt calkiem przyjemne, ale mam zastrzezenie co do WC na dole, ze wejscie jest z wiatrołapu... hmmm.. no nie wiem... chyba bym przesunęła to w miejsce garderoby, a w miescy wc zrobila garderobe, odpowiednio zachowujac wielkosc pomieszczen, co prawda wtedy wc nie bedzie mialo okna, ale chyba bym sie na to zdecydowala... jesli odpowida Ci wyglad elewacji zewnetrznych to uwazam ze domek jest OK :) troche duzo okien polaciowych, ale tak musi byc :) i wydaje mi sie ze komin w pom. gosp. jest :) jest na elewacjach, nie bardzo widac to na rzucie :) moze wtedy pod ten komin jeszcze zrobic kominek w pokoju rozrywki na pietrze?? :) pomyslala bym o tym :)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

mundzia

A na co tyla kominów? Że o wyjsciu z salonu na taras nie wspomnę, niby to do kuchni, ale droga taka sama jak przez saloon, za to koszta mniejsze.

Jak rozumien strop nad pomieszczeniem gospodarczym obniżony (jak w garażu), a kubatury do wybranego rodzaju pieca wystarczy? Co by potem kłopotów z odbiorem nie było.

Co do kosztów to faktycznie wyjście z kuchni wychodzi drożej :( , ale jak będę chciala wypić przed pracą kawkę z widokiem na zieleń to nie będę szła na taras :D . Po za tym jak na tarasie będzie słońce to ja w cieniu kuchni sobie na podwórku np. poobieram ziemniaki. To rozwiązanie w sumie mi sie podoba. :D . Albo szybki skok po zioło na podwórko.

Co do kotła to jescze daleka droga. Podobno mają połączyć dwie nitki gazu na początku i na końcu naszej ulicy, więc kubatury dla takiego rozwiązania starczy. Po za tym kominek na środku domu będzie idealny do rozprowadzenia ciepła.

Dzięki za uwagi.

Ps. Daszek z przodu domu jest na pewno do wymiany na coś lżejszego.

A kominów jest na prawdę za dużo? Nie zwróciłam na to uwagi.