darekola 13.07.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Witam - wiem, że juz było duzo na ten temat. Mam okna uszczelnione pianką dookoła - z wyjątkiem dołu.Fachowcy, którzy montowali okna powiedzieli, że póki nie ma parapetówto nie ma sensu uszczelniać na dole.Na razie nie zamierzam dawać parapetów.Ale jak te okna uszczelnić? Ktoś mi poradził, aby wcisnąc paski waty mineralnej?I od wewnątrz dać folię paroszczelną,a od zewnątrz folięparoprzepuszcalną, taką dachową.Czy to jest O.K.? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 13.07.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 A czemu chcesz to uczelniać ?? Niech się wietrzy tymi otworami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAK 13.07.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Mam identycznie obsadzone okna. Wkrotce maja instalowac parapety na gips. Po obsadzeniu parapetu dziury wypelnia sie od zewnatrz piana, pewnie taka kolejnosc gwarantuje dobre zapianowanie. Dodam, ze Twoja koncepcja z welna i foliami podoba mi sie, moze wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.07.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Taaaa.....a pozniej nie bedzie cie na budowie jak parapety beda Ci montowac i po roku czy dwu okaze sie ze grzyb pod parapetem sie pojawi a on jakis hmmm.....dzienie zimny i czasem przy duzych mrozach lod na nim stoi (montaz parapetow przez Inwestora na Inwestycji Mechofera - wystarczy ten jeden przyklad) Co stoi na przeszkodzie by teraz go opianowac? No co? Przy montowaniu parapetow idzie piany jak cholera i jest to realna oszczednosc i zysk gdy cosik sie jej mnie da Gdybys sam parapety mial montowac to co innego a tak? Ufaj innym ktorzy mowia ze tak moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts