Młody 14.11.2002 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 HejJakie sa wymagania dotyczace odbioru technicznego domu ( instalacje itp.? Chodzi mi o absolutne minimum. Czy znajde gdzies w necie przepisy regulujace odbior techniczny budynku mieszkalnego?Pytanie moje zwiazane jest z kredytem budowlano hipotecznym. Ubiegam sie o kredyt na wykonanie pewnego etapu budowy. Wiekszosc bankow udziela jednak kredytu na dokonczenie budowy, tzn. od czasu podjecia kredytu daja mi pewien okres czasu ( okolo 24 miesiace ) na dokonczenie budowy i uzyskanie odbioru.Ta sytuacja troche mi nie odpowiada, wiem ze w ciagu tego okresu nie zdaze az tyle wybudowac, a napewno wykonczyc pod odbior. Z drugiej strony nie chce brac wiekszego kredytu na calosc budowy. Dom jest dwurodzinny tzw. wielopokoleniowy. Czy moglbym przygotowac jedna czesc domu, aby uzyskac odbior i tym samym ,,zadowolic ,, bank?. Wiem, ze na temat odbioru bylo pare watkow na forum, ale chcialbym abyscie wypowiedzieli sie w tym konkretnym przypadku.Z gory serdeczne dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZel 15.11.2002 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Nie wszystkie banki zadaja odbioru. PKO na przyklad nie zadal tego ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts