Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strop teriva-cena pustaków keramzytobetonowych

Recommended Posts

Cześć jestem z Opola.

Wczoraj kupiłem bloczki na strop teriva z keramzytobetonu. Zapłaciłem po 3,40 brutto z 22% Vatem.

Bloczki były produkowane w Pleszewie ale producent gwarantuje darmowy transport.

Bloczki zamawiał mój wykonawca (kierownik robót) gwarantował mi że będą "coś ponaD 2 ZŁ" . gDYBYM ZNAŁ CENĘ FAKTYCZNĄ TO ZDECYDOWAŁ BYM SIĘ NA zwykłe betonowe po 1,80 zł - identyczny kształt i wymiary, to nie ja przecież będęje wnosić do góry :) . Pozdrawiam i powodzenia.

Cześć jestem z Opola.

Wczoraj kupiłem bloczki na strop teriva z keramzytobetonu. Zapłaciłem po 3,40 brutto z 22% Vatem.

Bloczki były produkowane w Pleszewie ale producent gwarantuje darmowy transport.

Bloczki zamawiał mój wykonawca (kierownik robót) gwarantował mi że będą "coś ponaD 2 ZŁ" . gDYBYM ZNAŁ CENĘ FAKTYCZNĄ TO ZDECYDOWAŁ BYM SIĘ NA zwykłe betonowe po 1,80 zł - identyczny kształt i wymiary, to nie ja przecież będęje wnosić do góry :) . Pozdrawiam i powodzenia.

Ale czy zwykłe betonowe za bardzo nie obciążyłyby stropu? Ja się nie znam, mój szef kazał zamówić keramzytobetonowe...Tego nie narzuca projekt??? Myślałam, że muszą być takie, ewentualnie z Pth

pzdr

Ale czy zwykłe betonowe za bardzo nie obciążyłyby stropu? Ja się nie znam, mój szef kazał zamówić keramzytobetonowe...

Tego nie narzuca projekt??? Myślałam, że muszą być takie, ewentualnie z Pth

pzdr

wydaje mi sie że możesz kupić albo bloczki żużlobetonowe

albo keramzytobetonowe

Keramzytowe ponoć są bardziej "ciepłe" ale kto to wie czy sie opłaca, jak i tak ocieplasz podłogę na stropie.

Oba rodzaje nadają się do tego stropu, bo przecież sa sprzedawane :)

W projekcie masz chyba tylko napisane że strop to Teriva taka-a-taka.. i nic poza tym,

więc sama musisz ocenić czy się ładujesz w keremzybetonowe czy w zwykłe żużlobetonowe

Cena bloczków Betardu (katalogowa) - mozesz do nich zadzwonic i sie zapytać o cene katalogową

żuzlobet. Teriva Nova 2.20 brutto

keramzytobet. Teriva Nova 3.36 brutto

i teraz walcz w hurtowniach o upusty :D - wydaje mi sie ze jakbys brała cały strop

(to pewnie tez zależy od wielkości stropu, belek itp) to rabat ok. 10-12% jest całkiem możliwy

z transportem i rozładukiem na budowie. Wyroby Betardu i tak najczęściej

przyjeżdzają z ich fabryki w Długołęce bezpośrednio (niezależnie w jakiej hurtowni zamówisz)

Na grupie wrocławskiej niektórzy polecają wyroby Konbetu (mimo że to w wielkopolsce)

Wojty