zaba_gonia 13.07.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Za tydzień zaczną robić u mnie strop. Ile obecnie kosztują pustaki keramzybetonowe na strop teriva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 13.07.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 nie wiem ile kerazmzyt ale za ceramikę PTH placiłem 4.95 brutto/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 13.07.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 ......u nas bloczki karamzytowe sa po 2,80 netto..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B 14.07.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Cześć jestem z Opola. Wczoraj kupiłem bloczki na strop teriva z keramzytobetonu. Zapłaciłem po 3,40 brutto z 22% Vatem. Bloczki były produkowane w Pleszewie ale producent gwarantuje darmowy transport. Bloczki zamawiał mój wykonawca (kierownik robót) gwarantował mi że będą "coś ponaD 2 ZŁ" . gDYBYM ZNAŁ CENĘ FAKTYCZNĄ TO ZDECYDOWAŁ BYM SIĘ NA zwykłe betonowe po 1,80 zł - identyczny kształt i wymiary, to nie ja przecież będęje wnosić do góry . Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 15.07.2005 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Cześć jestem z Opola. Wczoraj kupiłem bloczki na strop teriva z keramzytobetonu. Zapłaciłem po 3,40 brutto z 22% Vatem. Bloczki były produkowane w Pleszewie ale producent gwarantuje darmowy transport. Bloczki zamawiał mój wykonawca (kierownik robót) gwarantował mi że będą "coś ponaD 2 ZŁ" . gDYBYM ZNAŁ CENĘ FAKTYCZNĄ TO ZDECYDOWAŁ BYM SIĘ NA zwykłe betonowe po 1,80 zł - identyczny kształt i wymiary, to nie ja przecież będęje wnosić do góry . Pozdrawiam i powodzenia. Ale czy zwykłe betonowe za bardzo nie obciążyłyby stropu? Ja się nie znam, mój szef kazał zamówić keramzytobetonowe...Tego nie narzuca projekt??? Myślałam, że muszą być takie, ewentualnie z Pth pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 18.07.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Ale czy zwykłe betonowe za bardzo nie obciążyłyby stropu? Ja się nie znam, mój szef kazał zamówić keramzytobetonowe... Tego nie narzuca projekt??? Myślałam, że muszą być takie, ewentualnie z Pth pzdr wydaje mi sie że możesz kupić albo bloczki żużlobetonowe albo keramzytobetonowe Keramzytowe ponoć są bardziej "ciepłe" ale kto to wie czy sie opłaca, jak i tak ocieplasz podłogę na stropie. Oba rodzaje nadają się do tego stropu, bo przecież sa sprzedawane W projekcie masz chyba tylko napisane że strop to Teriva taka-a-taka.. i nic poza tym, więc sama musisz ocenić czy się ładujesz w keremzybetonowe czy w zwykłe żużlobetonowe Cena bloczków Betardu (katalogowa) - mozesz do nich zadzwonic i sie zapytać o cene katalogową żuzlobet. Teriva Nova 2.20 brutto keramzytobet. Teriva Nova 3.36 brutto i teraz walcz w hurtowniach o upusty - wydaje mi sie ze jakbys brała cały strop (to pewnie tez zależy od wielkości stropu, belek itp) to rabat ok. 10-12% jest całkiem możliwy z transportem i rozładukiem na budowie. Wyroby Betardu i tak najczęściej przyjeżdzają z ich fabryki w Długołęce bezpośrednio (niezależnie w jakiej hurtowni zamówisz) Na grupie wrocławskiej niektórzy polecają wyroby Konbetu (mimo że to w wielkopolsce) Wojty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts