goomisia 13.07.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Jakby ktos mial za duzo ziemi i nie wiedzial co z nia zrobic to my chetnie pomozemy... Konkretnie chozi o ziemie ktora moznaby wypelnic fundamenty (glina/piach) zanim sypniemy wartewke zwiru. Sprawa dosc pilna.Ewentualnie moze wiecie gdzie tanio to sprzedaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 13.07.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Goomisiu, gliny wywrotka to by sie u mnie znalazła i chętnie Ci ją oddam, bo mam po kopaniu szamba, ale... gliny nie pakuj do fundamentów. Piasek tak. Nie wiślany rzecz jasna, bo się nie ubije. Dobry jest taki piasek jak na podsypki na drogi na przykład. Myśmy brali z Tej-Betoniarni-Co-Wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goomisia 13.07.2005 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Jasne Whisper, na wierzch damy piasek/zwir, ale mamy do wypelnienia okolo metra scian fundamentowych - przeciez sie zachlastamy finansowo jak to wypelnimy superpiachem... kierbud stwierdzil ze i jakbysmy nasz humus tam wrzucili to by sie nic nie stalo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 13.07.2005 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Sam nie wiem W każdym razie mam kupę ziemi z wykopu pod szambo - jak chcecie to bierzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek o1 14.07.2005 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 nie wiem czy to dobry pomysł ale ja wypełnilem fundamenty gruzem drobnym ceglanym poprostu poszukałem ciezarówek jak sobie jadą z budowy i zagadałem z kierowcą zysk jest dla dwu stron bo oni nie muszą płacić za zwałkę. tak 2 kamazy gruzu kosztowało mnie całe 80 zł do tego na koniec drobne ubijanie i chuda wylewka do dziś jest wzorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 15.07.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Jasne Whisper, na wierzch damy piasek/zwir, ale mamy do wypelnienia okolo metra scian fundamentowych - przeciez sie zachlastamy finansowo jak to wypelnimy superpiachem... kierbud stwierdzil ze i jakbysmy nasz humus tam wrzucili to by sie nic nie stalo :/ ej, no z humusem to kierbud przegina. no nie stałaby się pewnie tragedia, ale to nie po bożemu... ja obsypałem na zewnątrz pospółką, tak jak do środka, może trochę gorszą na zewnątrz, żaden super piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts