cola 13.07.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Witam wszystkich, jesteśmy na etapie poszukiwania działki budowlanej. I znaleźliśmy coś, co mogłoby nas zainteresować. Niestety myślę już trzeci miesiąc i nie potrafię się zdecydować: kupić czy nie? A sprawa wygląda tak: - dziwny kształt ma ta działka ( coś między trapezem a trójkątem) - strony świata zupełnie inaczej niż Pan Bóg przykazał - położona przy dość ruchliwej ulicy - sąsiad tylko z jednej strony (z drugiej asfalt, a reszta drogi spacerowe). Plusy: - bardzo dobra komunikacja, blisko do szkoły itp. - uzbrojenie przy samej działce - przepiękny, jedyny w swoim rodzaju widok I co o tym sądzicie? A... jeszcze cena dość wysoka, chyba ze względu na ten widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 13.07.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Argument za to dobry pkt + widok ...ale minusów chyba więcej ...ja by szukał dalej i to intensywnie ! Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 13.07.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Jezeli lubisz ruch to bierz ja osoboscie bym dzialki pod dom nie kupil przy ruchliwej drodze ta dzialka co mówisz bardziej pasuje na jakas dzialalnosc nizeli na postawienie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 13.07.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 A jak duża jest ta działka? Bo moim zdaniem im większa tym minusy o których wspomniałeś mniejsze i na odwrót.Sprawdz tez jak biegnie linia zabudowy , żeby się potem nie okazało że na dom na tej nietypowej działce miejsca nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cola 14.07.2005 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Dziękuję dobrzy ludzie.Jednak wszyscy na "nie". Problem w tym, że w okolicy na działki nieurodzaj i szybko znaleźć się nic nie da. Na ogłoszenia na słupach odzewu brak.Działka ma ok.1000 m2, ale ze względu na ten kształt (jeden kąt ma chyba mniej niż 30 st.), pewnie sensownie da się wykorzystać 700-750. Dom może być odsunięty od drogi asfaltowej o ok. 15 m. Ten asfalt to nie taki jak na Marszałkowskiej w Warszawie, bo to mała mieścina, ale samochody jeżdżą (a nie tylko dojeżdżają do kilku okolicznych domów).Na usługi się nie nadaje, bo tereny raczej rekreacyjne (jakaś trasa rowerowa jest planowana, czasami na łące za działką wylegują się w słońcu "wieloryby".Strasznie jesteśmy ostrożni i wybredni, bo już raz się nabraliśmy przy zakupie działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 14.07.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Witam, Ja bym jednak sie powaznie zastanowil nad zakupem takiej działki, pomyśl że spedzisz tam prawdopodobnie całe życie. Cieprliwości w poszukiwaniach! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts