jag_24 13.07.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 na poczatku maja moją uwagę w sklepie przykuł widok nasion kwiatów oczywiście musiałam się zatrzymać na dłuższą chwilę(byłam sama na zakupach więc ta chwila mogła trwac wiecznie). Wybór padł na Lwie Paszcze ....nasionka posadziłam tuż przed wejściem do domu...i teraz kiedy mamy już lipiec a moje Lwie Paszcze powinny już zachwycać swoim ubarwieniem kwiatów- to ja mam przed domem TRAWĘ..tak dokładnie trawę.... ......zastanawiam się czy coś źle zrobiłam??? no ale posiałam do gruntu zgodnie z "instrukacją" Czy Wam równiez kiedyś zdarzył się ? Czy tylko ja mam takiego pecha...w tej chwili myślę nad zakupem sadzonek, przynajmniej tu nei będzie niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.07.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Przyczyn może być wiele ze nie skiełkowały nasiona, choć lwie paszcze to takie paskudztwo że raz wysiane potrafią sie same siać przez kilka lat - jeśli dopuścisz to powstania nasion. Lepiej jednak dobrze pooglądaj opakowanie i termin ważności. Wele roślin ma zdolność kiełkowania tylko przez parę lat lub nawet rok i takie nasiona lub źle przechowywane mogą nie skiełkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 22.07.2005 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Przyczyn może być wiele ze nie skiełkowały nasiona, choć lwie paszcze to takie paskudztwo że raz wysiane potrafią sie same siać przez kilka lat - jeśli dopuścisz to powstania nasion. Lepiej jednak dobrze pooglądaj opakowanie i termin ważności. Wele roślin ma zdolność kiełkowania tylko przez parę lat lub nawet rok i takie nasiona lub źle przechowywane mogą nie skiełkować. Nauczona już doświadczeniem, zawsze sprawdzam termin ważności. W przypadku Lwiej paszczy był do 2008 r. Jakiś czas temu kupiłam goździki miniaturki mam zamiar je posadzić we wrześniu -w miejsce lwiej paszczy mam tylko nadzieję, że tym razem nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts