Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Anpi-ego - komentarze

Recommended Posts

Teraz, kiedy wstawiłeś do kuchni stół i krzesła to ... już PRAWDZIWY DOM!!! :)

Tzn, wcześniej to on z klocków tez nie był, ale ja mam osobiste skrzywienie, że dom zaczyna się wtedy, gdy są w nim stół i krzesła. :roll: :)

I te superowe oświetlenie gabinetu!!! Marzy mi się takie również, tylko ja ... nie będę mieć gabinetu. :-?

Liczę, że pokażesz także te kompozycje zdjęć nad swoim pięknym kominkiem.

PS. Czy już mieszkacie?

Nie, jeszcze nie mieszkamy. Od wczoraj pakujemy rzeczy i powoli przewozimy. W ciągu tygodnia, mam nadzieję, że się z tym uporamy i następny weekend spędzimy już tutaj razem.

Oczywiście, będą fotki kominka, jak tylko będzie gotowy, już z fotkami.

A co do oświetlenia mojego gabinetu - budzi ono duże kontrowersje, mnie i żonie bardzo się podoba, a na przykład mojemu tacie i teściowej - nie. Ale co tam, my tu przecież będziemy mieszkać :lol: A takie samo oświetlenie będzie w salonie, tylko więcej reflektorków (6x35W).

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc, jestem zainteroswany tym wkladem kominka tylko mocniejsze 24 kw czyli : witkor http://kratki.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.kratki&product_id=78&category_id=7&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=3

powiedz jak on chodzi? Co to znaczy ze zamaiwales dolot powietrza z dolu, wydawalo mi sie ze kazdy z plasczem ma z dolu? Czyli ten Wiktor nie ma z dolu? Jak tam szyba, czy bardzo sie brudzi? Jest to ponoc podstawowy problem Lechmy. pozdrawaim

Wszystkie wkłady z kratki.pl nie mają w standardzie dolotu powietrza, ale można zamówić, kosztuje to chyba dodatkowo 150 zł. Z wkładu jestem zadowolony, szyba się brudzi, ale palę mokrym drewnem. Z czyszczeniem nie ma problemu, psikasz pianką, ścierasz papierem toaletowym i po krzyku. Czyszczenie szyby zajmuje mi 5 minut.

• 2 weeks później...

Niestety, nie wszystko jest jeszcze skończone, bo kasa się skończyła :-? Na razie mieszkamy na parterze. Na poddaszu trzeba jeszcze pomalować pokoje i położyć panele. Dlatego łoże ciągle jest w pudle, ale na materacu od niego śpią dzieci. Kominek też jeszcze nieskończony, brakuje tych nieszczęsnych kratek.

Dzisiaj postaram się zrobić jakieś fotki.

• 4 weeks później...

anpi co słychać u Was? Domyślam się że pewnie brakuje czasu na wszystko, ale proszę odezwij się czasami.

Mam prośbę: proszę mi napisać jakie wymiary ma szafka w łazience (wysokość, głębokość, długość). Jaka to jest umywalka i jakie ma wymiary?

Ja też bym chciała mieć 2 umywalki z szafkami w łazience i dlatego cały czas się zastanawiam czy robić podbudowę z suporexu czy właśnie zamówić u stolarza.

Zdrowych i spokojnych ŚWIĄT WIELKANOCNYCH W NOWYM DOMU :D :D :D

Aga, to fakt, czasu jest strasznie mało, a roboty kupa :o Ale cóż, nie miała baba kłopotu, to sobie dom zbudowała :lol:

Szafka w łazience ma szer. 191 cm, wys. 86 cm, głęb. 55 cm. Umywalkę wzięliśmy najtańszą - chińską, AquaSan za 90 zł :o Chciałem 2 umywalki, ale moja lepsza połówka stwierdziła, że to głupi pomysł :-? no i mamy jedną.

Wesołych Świąt!

PS. Właśnie montuję domofon, idę dalej z nim walczyć :D

Szafka w łazience ma szer. 191 cm, wys. 86 cm, głęb. 55 cm. Umywalkę wzięliśmy najtańszą - chińską, AquaSan za 90 zł :o Chciałem 2 umywalki, ale moja lepsza połówka stwierdziła, że to głupi pomysł :-? no i mamy jedną.

Dzięki za odpowiedź. Spora ta szafka. My na 100 % chcemy mieć 2 umywalki, bo wtedy będziemy dłużej spać.Chyba 130-140 cm wystarczy na 2 umywalki nie?

Czemu żona powiedziała, że to głupi pomysł?

Wesołych Swiąt!

Żona stwierdziła, że po to mamy 2 łazienki, żeby nie walczyć o jedną umywalkę :lol:

Trochę się wtrącę :wink: Popieram Anpiego a właściwie jego żonę. Też uważam, że dwie umywalki to głupi pomysł. Po pierwsze brzydko to wygląda, po drugie po co siedzieć sobie na głowie w jednej łazience jak są dwie?

pozdrawiam :) :)

• 2 weeks później...

anpi, ja tu zaglądam z wielkim oczekiwaniem, że jakieś rewelacje zobaczę, a tu tylko... ptaszek :wink:

A swoją drogą to uważaj, bo ci podziurawią folię :roll: Ja właśnie się wczoraj zastanawiałam, czy nam się coś nie zagnieździ pod dachem. Ptaki mogą być, byle by nie było os i takich tam :roll:

Aga, Dominika, przepraszam, że Was zawiodłem ptaszkiem :lol: Na razie mam strasznie mało czasu, prace w domu posuwają się bardzo wolno, bo jestem zawalony robotą (umysłową :wink:). Wstyd się przyznać, ale kominek jeszcze nie skończony :o Za to mamy trochę nowych mebli, może jutro cyknę jakieś fotki. Aha, w sobotę pierwsza parapetówka, będzie się działo... :lol:

Co do wad i zalet, ciężko mi coś na razie powiedzieć, generalnie jestem zadowolony, mieszka się bardzo wygodnie, mimo, że na razie tylko na parterze. Wiem już teraz jedno, gdybym miał budować jeszcze raz - zamówiłbym projekt indywidualny, to niewielki koszt w stosunku do całego domu, a wszystko można idealnie dopasować. Poza tym, na gotowym projekcie nie wszystko widać, niektóre rzeczy wychodzą dopiero, gdy dom jest zbudowany, a wtedy za późno na poprawki.