Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Anpi-ego - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

anpi, jak pięknie mieszkasz!!!!

twój dom to mój ulubieniec wsród forumowych, bo jest bardzo stonowany, prosty ale i elegancki i ma domową atmosferę..... serio, jakoś to wyczuwam :) ja także bedę dążyć do takiego efektu....

ciekawi mnie Wasz kominek, czy juz go skończyłeś?

Prawie. Jeszcze tylko muszę zamontować 2 kratki wentylacyjne. Jak tylko skończę, będą fotki.

PS. Dzięki za miłe słowa 8)

Aha, zapomniałbym - od paru dni siedzę nad fakturami i robię zestawienie do zwrotu VATu. Już mi się te cyferki śnią po nocach. Na szczęście zbliżam się do końca, i w tym tygodniu chciałbym złożyć wniosek do urzędu skarbowego.

anpi ile razy w roku można składać papiery o zwrot VAT. Pytam bo czytałam że raz w roku do 30 czerwca, a interpretacja naszego US - że można kilka razy :roll:

Witaj anpi, mam wielką prośbę: czy mógłbyś dodac kilka dodatkowych fotek ogrodzenia. Myślimy o czymś podobnym i twoje zdjęcia bardzo by nam pomogły.

Oczywiście, tylko muszę zrobić nowe zdjęcia.

Przypominam się delikatnie :roll: . Interesuje mnie też, jak masz zamocowane dechy. Nasz wykonawca mówi, że przy poziomych deskach trzeba je mocowac do specjalnej ramki a nie tylko do słupów, bo jak drewno zacznie pracowac to pociągnie za sobą słupki i się powykrzywiaja :-? . Jak ty to rozwiązałeś? Mogę prosić o fotki z dwóch stron?

Przypominam się delikatnie :roll: . Interesuje mnie też, jak masz zamocowane dechy. Nasz wykonawca mówi, że przy poziomych deskach trzeba je mocowac do specjalnej ramki a nie tylko do słupów, bo jak drewno zacznie pracowac to pociągnie za sobą słupki i się powykrzywiaja :-? . Jak ty to rozwiązałeś? Mogę prosić o fotki z dwóch stron?

Rzeczywiście, zapomniałem :oops: strasznie mam dużo roboty. Tak na szybko, zaraz wstawię zdjęcia od strony domu, bo od ulicy już wstawiałem.

Deski mam mocowane wkrętami (nie na wylot). Na razie wykrzywiła się tylko jedna deska, ale nie wykrzywiła słupka. Deski mam grube - 3,5 cm. Każda deska jest przykręcona 4 lub 6 wkrętami

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Bardzo podoba mi się w Waszym domku-kuchnia ciepła,przytulna,słoneczna jadalnia,wszystko bardzo ładnie do siebie pasuje.

Gratuluje publikacji-mój mąż poczatkowo również planował budowę z silikatów,ale nasz region jest dość ubogi i w ten materiał i w murarzy lubiących budować w nowoczesnych materiałach.

Pozdrawiam cieplutko :D

Bardzo podoba mi się w Waszym domku-kuchnia ciepła,przytulna,słoneczna jadalnia,wszystko bardzo ładnie do siebie pasuje.

Gratuluje publikacji-mój mąż poczatkowo również planował budowę z silikatów,ale nasz region jest dość ubogi i w ten materiał i w murarzy lubiących budować w nowoczesnych materiałach.

Pozdrawiam cieplutko :D

Dzięki. Ja za to jestem pełen podziwu dla Ciebie, za tempo budowy. Szok. A efekty super.

• 2 weeks później...

Dawno mnie tu nie było! :)

A skoro jestem to zapytam o solary. Mnie tez to interesuje. Słyszałam, ze cena takiego urzadzenia jest wysoka. Prawda?

A do czego bedziesz wykorzystywał energię z nich? Do podgrzewania wody? Generalnie, może napiszesz coś więcej o tym...

PS. Miło by było zobaczyć kominek, bo juz długo czekam w koloejce na te foty... :wink: 8)

Dawno mnie tu nie było! :)

A skoro jestem to zapytam o solary. Mnie tez to interesuje. Słyszałam, ze cena takiego urzadzenia jest wysoka. Prawda?

A do czego bedziesz wykorzystywał energię z nich? Do podgrzewania wody? Generalnie, może napiszesz coś więcej o tym...

PS. Miło by było zobaczyć kominek, bo juz długo czekam w koloejce na te foty... :wink: 8)

W moim przypadku solary kosztowały niecałe 7 tys. brutto z montażem. Grzeją mi ciepłą wodę i jest OK - w słoneczny dzień nagrzewają do 60-70 st, w pochmurny - 40 st.

Zdjęcia kominka już niedługo :wink: