Mikazuu 07.05.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 anpi, jak pięknie mieszkasz!!!! twój dom to mój ulubieniec wsród forumowych, bo jest bardzo stonowany, prosty ale i elegancki i ma domową atmosferę..... serio, jakoś to wyczuwam ja także bedę dążyć do takiego efektu.... ciekawi mnie Wasz kominek, czy juz go skończyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 07.05.2007 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 anpi, jak pięknie mieszkasz!!!! twój dom to mój ulubieniec wsród forumowych, bo jest bardzo stonowany, prosty ale i elegancki i ma domową atmosferę..... serio, jakoś to wyczuwam ja także bedę dążyć do takiego efektu.... ciekawi mnie Wasz kominek, czy juz go skończyłeś? Prawie. Jeszcze tylko muszę zamontować 2 kratki wentylacyjne. Jak tylko skończę, będą fotki. PS. Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 13.05.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Aha, zapomniałbym - od paru dni siedzę nad fakturami i robię zestawienie do zwrotu VATu. Już mi się te cyferki śnią po nocach. Na szczęście zbliżam się do końca, i w tym tygodniu chciałbym złożyć wniosek do urzędu skarbowego. anpi ile razy w roku można składać papiery o zwrot VAT. Pytam bo czytałam że raz w roku do 30 czerwca, a interpretacja naszego US - że można kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.05.2007 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 anpi ile razy w roku można składać papiery o zwrot VAT. Pytam bo czytałam że raz w roku do 30 czerwca, a interpretacja naszego US - że można kilka razy Można raz w roku, przed zakończeniem inwestycji (odbiorem domu). Po odbiorze - można jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 13.05.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witaj anpi, mam wielką prośbę: czy mógłbyś dodac kilka dodatkowych fotek ogrodzenia. Myślimy o czymś podobnym i twoje zdjęcia bardzo by nam pomogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.05.2007 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witaj anpi, mam wielką prośbę: czy mógłbyś dodac kilka dodatkowych fotek ogrodzenia. Myślimy o czymś podobnym i twoje zdjęcia bardzo by nam pomogły. Oczywiście, tylko muszę zrobić nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 15.05.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Czesc Andrzejudawno nie zagladałam na forum.. wiec i do twojego dziennika. Ciesze sie że mieszkacie.. my tez od stycznia.. i musze przyzanc ze od tego czasu front robót u nas mocno zwolnił.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 15.05.2007 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 my tez od stycznia.. i musze przyzanc ze od tego czasu front robót u nas mocno zwolnił. Czyli coś w tym jest jak się już zamieszka, to się człowiek rozleniwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 17.05.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witaj anpi, mam wielką prośbę: czy mógłbyś dodac kilka dodatkowych fotek ogrodzenia. Myślimy o czymś podobnym i twoje zdjęcia bardzo by nam pomogły. Oczywiście, tylko muszę zrobić nowe zdjęcia. Przypominam się delikatnie . Interesuje mnie też, jak masz zamocowane dechy. Nasz wykonawca mówi, że przy poziomych deskach trzeba je mocowac do specjalnej ramki a nie tylko do słupów, bo jak drewno zacznie pracowac to pociągnie za sobą słupki i się powykrzywiaja . Jak ty to rozwiązałeś? Mogę prosić o fotki z dwóch stron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.05.2007 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Przypominam się delikatnie . Interesuje mnie też, jak masz zamocowane dechy. Nasz wykonawca mówi, że przy poziomych deskach trzeba je mocowac do specjalnej ramki a nie tylko do słupów, bo jak drewno zacznie pracowac to pociągnie za sobą słupki i się powykrzywiaja . Jak ty to rozwiązałeś? Mogę prosić o fotki z dwóch stron? Rzeczywiście, zapomniałem strasznie mam dużo roboty. Tak na szybko, zaraz wstawię zdjęcia od strony domu, bo od ulicy już wstawiałem. Deski mam mocowane wkrętami (nie na wylot). Na razie wykrzywiła się tylko jedna deska, ale nie wykrzywiła słupka. Deski mam grube - 3,5 cm. Każda deska jest przykręcona 4 lub 6 wkrętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 17.05.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Bardzo, bardzo dziękuję- super macie to ogrodzenie, chyba skusimy się na podobne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 25.05.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Anpi! jaki to kolor deski na podłodze w salonie....przepraszam jeśli pisałeś a ja nie doczytałam pozdro.u. ps.pytam ponieważ jest pięęękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 25.05.2007 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Anpi! jaki to kolor deski na podłodze w salonie....przepraszam jeśli pisałeś a ja nie doczytałam pozdro.u. ps.pytam ponieważ jest pięęękna! To jesion z Barlinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 26.05.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 ok.dzięki...chyba odgapię pozdro.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.05.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Zaciekawiły mnie Twoje schody : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1631462#1631462 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1429288#1429288 Zastanawiam się nad czymś podobnym w swoim domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 27.06.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Bardzo podoba mi się w Waszym domku-kuchnia ciepła,przytulna,słoneczna jadalnia,wszystko bardzo ładnie do siebie pasuje. Gratuluje publikacji-mój mąż poczatkowo również planował budowę z silikatów,ale nasz region jest dość ubogi i w ten materiał i w murarzy lubiących budować w nowoczesnych materiałach. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.06.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Bardzo podoba mi się w Waszym domku-kuchnia ciepła,przytulna,słoneczna jadalnia,wszystko bardzo ładnie do siebie pasuje. Gratuluje publikacji-mój mąż poczatkowo również planował budowę z silikatów,ale nasz region jest dość ubogi i w ten materiał i w murarzy lubiących budować w nowoczesnych materiałach. Pozdrawiam cieplutko Dzięki. Ja za to jestem pełen podziwu dla Ciebie, za tempo budowy. Szok. A efekty super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 06.07.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Dawno mnie tu nie było! A skoro jestem to zapytam o solary. Mnie tez to interesuje. Słyszałam, ze cena takiego urzadzenia jest wysoka. Prawda? A do czego bedziesz wykorzystywał energię z nich? Do podgrzewania wody? Generalnie, może napiszesz coś więcej o tym... PS. Miło by było zobaczyć kominek, bo juz długo czekam w koloejce na te foty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 07.07.2007 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Dawno mnie tu nie było! A skoro jestem to zapytam o solary. Mnie tez to interesuje. Słyszałam, ze cena takiego urzadzenia jest wysoka. Prawda? A do czego bedziesz wykorzystywał energię z nich? Do podgrzewania wody? Generalnie, może napiszesz coś więcej o tym... PS. Miło by było zobaczyć kominek, bo juz długo czekam w koloejce na te foty... W moim przypadku solary kosztowały niecałe 7 tys. brutto z montażem. Grzeją mi ciepłą wodę i jest OK - w słoneczny dzień nagrzewają do 60-70 st, w pochmurny - 40 st. Zdjęcia kominka już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.07.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 PS. Miło by było zobaczyć kominek, bo juz długo czekam w koloejce na te foty... Zdjęcia kominka już niedługo Ja też czekam juz bardzo długo na kominek anpi jak się mieszka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts