dominikams 01.09.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Drzwi nie mają takich bolców antywłamaniowych przy zawiasach, ale to są drzwi drewniane i bez problemu można coś takiego założyć, chociaż ja chyba nie będę zakładał - jeśli złodziej będzie chciał wejść, to i tak wejdzie. To prawda, ale czy nie ma później problemu z ubezpieczeniem domu? Tzn. Jak nie ma drzwi antywłamaniowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 01.09.2006 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Hmm, no nie wiem. Ale chyba nie - teraz mieszkam w takim małym doku parterowym i bez problemu ubezpieczyłem, mimo że nie mam drzwi antywłamaniowych. Ubezpieczyciel wymagał tylko, żeby w drzwiach były 2 zamki. A co do ubezpieczenia nowego domu - już mam zawartą umowę z PZU, ale na razie obejmuje tylko zdarzenia losowe, a włamanie i rabunek - dopiero od momentu zamieszkania. Myślę więc, że to nie będzie problem. Za drzwi antywłamaniowe pewnie można dostać zniżkę, ale ja mam alarm, więc może też dostanę zniżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.09.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 anpi proszę napisz ile w sumie wyszło Tobie od chudziaka do posadzki na gotowo centymetrów.Dałeś 16 cm styropianu potem folia pod podłogowkę, podłogówka, potem wylewka czyli ile razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 06.09.2006 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Niestety u mnie nie ma poziomu na fundamentavh i to odbiło się na grubości posadzki. Goście od wylewek wyrównali do poziomu i różnica wyszła ok. 7 cm Efekt jest taki, że w najcieńszym miejscu wylewka ma 5 cm grubości, a w najgrubszym - 12 cm. Styropian 16 cm, na to folia PE 0,2 mm i wylewka. Na gotowo jest więc od 21 do 28 cm. Na szczęście najgrubsza wylewka wyszła tam gdzie jest podłogówka, więc będzie długo akumulowała ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.09.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Piesio jest sliczny! Moze to nie na temat budowy ale napisz cos o nim wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.09.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Aha, zapomniałbym. Rodzina nam się powiększyła w sobotę: Przyzansz, że taki wpis zanim otworzy sie fotka możan róznie interpretować Jużmyślam, ze coś ukrywasz przed nami Fajna piesia, Podgoniliścier z robotą trochę Drzwi mie sie baardzo podobaja Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.09.2006 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Hehe, specjalnie napisałem, że nam się rodzina powiększyła Ale tak na prawdę to już chyba nam się nie powiększy, chociaż... kto wie Piesio to OMC (O Mało Co) Owczarek Niemiecki To znaczy jego ojciec był rasowym owczarkiem, ale mamusia już nie do końca, chociaż trochę podobna ale jest fajny, dzieci go uwielbiają i powinien być duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.09.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Mój mąz też chce owczarka niemieckiego mieć I gada, że jak wróci to będziemy mieli psa A że ma wrócić niedługo to kto wie Dla dzieciaków zwierzakto super sprawa, szczególnie jak widzą jak rośnie od małego No i jest jeszcze kwestia odstraszająco obronna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.09.2006 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Oj, prawda, prawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.09.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Anpi, jak już blisko do końca u was A piesek śliczny. Ja uwielbiam psy. Nasza suńka właśnie jest po sterylce (przedwczoraj po południu miała zabieg), teraz przez kilka dni jest u nas w mieszkaniu, potem wraca na działkę. Niby dobrze się sprawuje w mieszkaniu, ale widać, że jest jej za gorąco. Ale dziś od rana już szaleje, no i córki zadowolone że mają psa na okrągło. Jaką oczyszczalnię bierzesz? Bioeko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 16.09.2006 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Blisko jest tylko z pozoru, niestety. Fachowcy mają strasznie odległe terminy, np. na glazurkarza muszę czekać jeszcze miesiąc. Drzwi wewnętrzne - półtora miesiąca czekania. I tak dalej. Ale mam nadzieję przed świętami zdążyć Oczyszczalnię wybrałem Eko-Sum, o taką: http://www.eko-sum.pl/index.php?page=produkty&part=oczyszczalnie Zdecydowała oczywiście cena, za kompletną oczyszczalnię z dowozem na miejsce zapłacę 2800 zł brutto. Mają przywieźć na początku przyszłęgo tygodnia. A co do psów - ja też je bardzo lubię. Wziąłem szczeniaczka teraz, żeby jeszcze w starym domu nauczył się wychodzić za potrzebą na podwórko a jak się przeprowadzimy, to będzie miał raj - prawie 1500 metrów wybiegu. Chyba będziemy jedynymi na wsi, którzy trzymają psa w domu. Naokoło wszyscy mają podwórkowce, które mieszkają w kojcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 17.09.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Witaj AnpiMam małe pytanie. Na początku budowy podsumowywałeś koszty budowy dośc systematycznie. Czy liczyłeś ile cię ona wyniosła wg stanu obecnego ? Z tego co wiem stan surowy otwarty + okna połaciowe 93 tys. A potem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.09.2006 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Strasznie mam mało czasu ostatnio - wykończeniówka mnie zżera, więc nie mam czasu robić kalkulacji poszczególnych etapów. Do tej pory wydałem ok. 160 tys. W tym oświetlenie, AGD, trochę mebli... Jak znajdę chwilę, to zrobię rozbicie na etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.09.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Hej, czemu nie widze twoich fotek Mogę jedynie wyobrazić co i jak wygląda, a widze ze tempo szlone, elewacja, płytki itp. VBrawo i tak trzymać i do szybkiego wprowadzenia nie odpuszczać Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.09.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Widzę, że domek prawie przygotowany do zimowania. Mam pytanie do schodów wejściowych - czy uwzględniłeś przy szalowaniu pierwzego stopnia docelowy poziom terenu, bo widzę, że panuje budowlany nieład i może wię okazać, że po posianiu trawnika pierwszy stopień będzie wyższy lub niższy od pozostałych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.09.2006 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Wraca mi nadzieja, że jednak zdążymy przed świętami. Na razie wszystko na to wskazuje. Oczywiście ja sam będę musiał zamieszkać wcześniej - jak hydraulicy podłączą kominek, trzeba będzie też założyć grzejniki. Wtedy zacznę też nocować regularnie na budowie. Będę też zamawiał neostradę i telefon stacjonarny, żeby w listopadzie już działały Andrzejko, nie mam pojęcia, dlaczego nie wyświetlają Ci się moje fotki, może była jakaś chwilowa awaria serwera. Spróbuj jeszcze raz Rafałek, jeśli chodzi o schody, to wysokość została przemyślana. Teren jest jeszcze nie wyrównany, za tydzień-dwa zamawiam koparkę, która wyciągnie korzenie po kilkudziesięciu wyciętych sosnach i wyrówna teren za domem. Wtedy zrobimy tak, żeby pierwszy schodek miał taką wysokość, jak pozostałe. Koparka też musi wykopać doły pod oczyszczalnię - kanalizacja to ostatnie medium, jakiego mi brakuję (oczywiście oprócz internetu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 21.09.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Wiem, że pracy ogrom i tempo wielkie, ale zauroczył mnie Twój projekt i stąd kolejne pytanie. Jaka widnieje kwota w kosztorysie - w pozycji koszt całkowity budowy ? Zmieścisz się w niej ? Czy zmieniałeś coś w projekcie ???[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.09.2006 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 W projekcie w zasadzie nic nie zmieniałem. Z największej sypialni na poddaszu wydzieliłem garderobę o szerokości ok. 2 metry, z wejściem z holu. Na parterze poszerzyłem trochę łazienkę, żeby między oknem i ścianą zmieściła się kabina 90-tka. Schody na poddasze są na konstrukcji stalowej, stopnie będą dębowe, a balustrady ze stali nierdzewnej. Zamurowałem drzwi do kuchni z holu. No i w zasadzie tyle. Wszyscy mi mówią, że powinienem był podnieść trochę ściankę kolankową, ale myślę, że wygląd domu by na tym jednak ucierpiał. Co do kosztów - myślę, że zmieszczę się w 210-230 tysiącach, w tym meble kuchenne i AGD, taras, ogrodzenie, oczyszczalnia ścieków i wszystkie przyłącza. Podłoga w salonie z deski barlineckiej, góra z paneli. Łazienki i kuchnia w kafelkach. Hol, wiatrołap i kotłownia w gresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.09.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Anpi, ale twój domek się zmienił! Fajnie!![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 24.09.2006 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Oj, zmienił się. Na szczęście. Bo już miałem dość tych gołych ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts