Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Anpi-ego - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pati, mam nadzieję, że będzie jeszcze ładniejsza, jak zostanie wstawione lustro (mam nadzieję, że w najbliższym tygodniu) a ściany zostaną pomalowane. Na razie męczę się jeszcze z sedesem, coś cieknie :-? a dziwne, bo był założony w górnej łazience i nie ciekł...

Aga, nie mam ostatnio w ogóle czasu, a ponieważ jest ładna pogoda, robię to co jest do zrobienia na zewnątrz (ogrodzenie, wyrównywanie terenu, rąbanie drewna). Też bym bardzo chciał wreszcie skończyć te kominek, może w tym tygodniu się uda...

A w ogóle, to wczoraj dostałem wypowiedzenie z pracy :o firma została kupiona (wchłonięta) przez inną. Zwolnili wszystkich pracowników, zostawili 3 osoby (m.in. mnie) ale na razie nie mam jeszcze umowy, nie wiem ile będę zarabiał i w jakich godzinach pracował. Ech...

Jasne anpi poczekam na ten kominek. To nie piekarnia. Trzeba wykorzystywać piękną pogodę, bo jak spadnie śnieg i przymrozi to nikt już na dwór nie wyjdzie :D

Jeżeli chodzi o pracę to mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli.

U mnie też się niedługo zmienią plany zawodowe.

• 2 weeks później...

Z pracą sytuacja wygląda tak - po tygodniu pracy dla nowego pracodawcy po prostu odszedłem. Ale to nie jest tak, że zostałem bez pracy. Mam jeszcze swoją firmę i aktualnie sporo dużych zleceń. Dzięki temu, że odszedłem z pracy będę mógł brać tych zleceń jeszcze więcej i mam nadzieję, że będzie dobrze.

Łóżko ma 160x200 cm. Kupiłem bez stoliczków, bo były dość drogie - ponad 100 zł/sztuka. Łóżko z materacem sprężynowym kosztowało 800 zł (kupiłem w ostatnim dniu promocji 8)).

Anpi - zdjęcia super. Kuchnia elegancka. Wiesz że od razu otworzyłam sobie stronkę z Waszym projektem ażeby zobaczyć ile ma kuchnia długości. U mnie było 4,20 i od razu mi się wydawało że to jest okropnie dużo. Jednak jeżeli ty nic nie zmieniałeś (a zmieniałeś???) w projekcie i masz faktycznie 4,62 to już w ogóle jest dużo. Ale wygląda super. Jest miejsce na przygotowywanie posiłków a to jest w kuchni podstawa.

Czy kolor mebli to calvados? Sorki a gdzie jest loówka?

Łazienka bardzo ładna. Oczywiście pytanie o szafkę robiona na zamówienie czy taką kupiliscie?

Naprawdę super. Proszę o więcej :p :p :p

Dzięki za miłe słowa. Kuchnia jest w kolorze czereśnia antyczna, trochę rzeczywiście podobny do calvadosu, ale nieco jaśniejszy i mniej "czerwony", no i - mniej oklepany :lol: Lodówka jeszcze jest w starym mieszkaniu (tu gdzie teraz mieszkamy), bo nie jest do zabudowy, ale to nowy nabytek. Miejsce na lodówkę widać trochę na drugim zdjęciu - to tu gdzie kończy się blat. Będzie stała w rogu.

Kuchnia ma ok. 3x4,5 metra. To rzeczywiście sporo. Wprowadziliśmy jedną zmianę w projekcie - nie ma drzwi do kuchni z holu. Wchodzi się tylko przez salon. Dzięki temu stała się bardziej ustawna (w miejscu zamurowanych drzwi jest właśnie lodówka).

Łazienka robiona na zamówienie, przez tego samego człowieka, który robił kuchnię. Kolor - dąb czesany :lol: Fajna nazwa. Taki dość nowoczesny wzór. Jeszcze nie ma uchwytów. Nad sedesem będzie jeszcze spora szafka wisząca też robiona na zamówienie. Jest jeszcze nie gotowa, bo brakuje frontów.