Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Anpi-ego - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anpi, śledzę Twoje poczynania zazwyczaj z cicha :wink: jednak dziś mam pytanka: jaki kolor farby masz w salonie? i o ile jesteś lżejszy posiadając takie schody? są idealnie jak dla nas... :wink: pozdrawiam.u.

Cieszę się, że schody się podobają. Mi też, bardzo 8)

Nie były nawet takie bardzo drogie - zapłaciłem 7200, ale teraz biorą już ok. 10 tys.

Farba w salonie to Nobiles Pory Roku kolor jesień pieczarkowa (nr 13).

Hejka anpi! Jak ładnie robi się u Ciebie! Mam pytanie proszę zmierz mi ile zajmuje płytka z klejem na wysokości (np 2 cm czy mniej?).

Która płytka - kominkowa czy podłoga w holu?

Chodzi mi o te podłogowe. Tzn. ile one zajmują miejsca od wylewki.

Widziałam na zdjęciu te płytki przy kominku na podłodze i dlatego się spytałam.

anpi, ale postępy w pracach!

Schody ...miodzio! Bardzo estetyczne połączenie drewna i metalu. Gdybym miała schody w moim domu, to pewnie wybrałabym coś podobnego.

Widzę, że już pomalowałeś konstrukcję nad kominkiem. Przyznam, że wyglada to bardzo ładnie, spokojnie i bez fajerwerków, czyli tak jak lubię. Ale znalazłam jeden mały zgrzyt (w mojej opinii!). Troszkę nie dopasowały sie kolory gresu i ściany, tzn. masz chłodny odcień płytek i ciepły odcień "pieczarkowej jesieni" (która tak wogóle jest bardzo ładnym, stonowanym kolorkiem).

Ale generalnie, bardzo podoba mi się styl wykończenia Twego kominka!

Andrzejko, dzięki.

Mikazuu, różnica w kolorze kominka i ścian jest zamierzona - chodziło nam o to, żeby trochę to skontrastować. Na razie nam się bardzo podoba. Na zabudowie kominka nad gresem zawisną duże zdjęcia dzieci oprawione w antyramy, każde ma 30x40 cm. Myślę, że ożywią kominek.

Mikazuu, różnica w kolorze kominka i ścian jest zamierzona - chodziło nam o to, żeby trochę to skontrastować. Na razie nam się bardzo podoba. Na zabudowie kominka nad gresem zawisną duże zdjęcia dzieci oprawione w antyramy, każde ma 30x40 cm. Myślę, że ożywią kominek.

Też jestem bardzo ciekawa tego kominka, bo teraz tam "czegoś" brakuje.

Bardzo podoba mi się balustrada (chociaż ja za schodami nie przepadam :wink: ).

Pod deską barlinecką nie masz ogrzewania podłogowego prawda? czy się mylę?

Kuchnia będzie super jestem tego pewna.

Światełka są extra, takie też by ładnie wyglądały w kuchni.

Trzymam kciuki za sprawne przeprowadzenie się.

Proszę o robienie zdjęć i dalsze zdawanie relacji.

anpi, skoro efekty "mijania się" odcieni był przez was zamierzony, to zgadzam się że czegoś nad kominkiem jeszcze brakuje. Moze rzeczywiście te foty to będzie dobry pomysł? jak mogę cos zasugerować, to spróbuj powieść tam czarno-białe fotografie dzieciaków (to tak do nawiązania do chłodnego odcienia gresu na kominku).

to takie moje małe skojarzenie kolorystyczne... :)

Aga, pod deską nie ma ogrzewania. W kuchni już jest oświetlenie - potrójne reflektorek halogenowy. Takie samo oświetlenie jak w gabinecie będzie też w salonie, tylko mocniejsze - 6 reflektorków po 35 W. Przeprowadzkę zaczynamy w przyszłą sobotę, później od poniedziałku (przyszłego) moja żona ma tygodniowy urlop, więc jest szansa, że się uda przeprowadzić. Już się nie mogę doczekać 8)

Mikazuu, zdjęcia już są, wiszą jeszcze w "starym" domu, co prawda są kolorowe, ale myślę, że będą pasować. Zresztą, takie było założenie od początku.

anpi - rozumiem, że ci już sił brakuje, ale z tego co tu widzę, to już naprawdę końcówka :D Za tydzień już w nowym domku - jejku, ale to musi być przeżycie :wink:

Ja też bym chciała, ale jeszcze tyle zostało do zrobienia :cry:

Dobrze, że masz internet w domu, to przynajmniej bedziesz dostępny (mam nadzieję, że nadal będziesz bywał na forum :roll: )

Pozdrawiam

Dominiko, na forum na pewno będę bywał. A co do przeprowadzki - czekam na nią z niecierpliwością, ale tak na prawdę to ja już tam mieszkam od ponad miesiąca, ale sam - nocuję codziennie na zmianę z moim tatą, pilnujemy dobytku i palimy w kominku. Teraz już temperatura w domu utrzymuje się w granicach 20-21 stopni. I muszę przyznać, że ściany z silikatów świetnie akumulują ciepło.

Teraz, kiedy wstawiłeś do kuchni stół i krzesła to ... już PRAWDZIWY DOM!!! :)

Tzn, wcześniej to on z klocków tez nie był, ale ja mam osobiste skrzywienie, że dom zaczyna się wtedy, gdy są w nim stół i krzesła. :roll: :)

I te superowe oświetlenie gabinetu!!! Marzy mi się takie również, tylko ja ... nie będę mieć gabinetu. :-?

Liczę, że pokażesz także te kompozycje zdjęć nad swoim pięknym kominkiem.

PS. Czy już mieszkacie?