andrzejka 06.06.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Anpi uchylanie drzwi balkonowych to super sprawa na podaszu Zas okna bez słupków sa podobno tansze nie tylko przy zakupie ale i potem przy montowaniu żaluzji czy rolet Będziemy mieli takie same okna, też mam bez słupków i drzwi i okna na górze A i cena przyzwoita Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 06.06.2006 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Chyba się na starość zrobiłem minimalistą, bo mi się bardzo podobają takie proste, jednokwaterowe okna. A i cena jest baaaardzo poważnym argumentem - jednokwaterowe jest ok. 20% tańsze od takiego samego dwukwaterowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 06.06.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Wydaje mi się, że wszystko zależy od charakteru domu. Jeśli bryła taka bardziej nowoczesna - bardziej pasują okna bez żadnych podziałów. Przy bardziej rustykalnym charakterze takie okna bardzo mi nie leżą... No widzisz Anpi - i połowa czerwca prawie za pasem... Teraz myk-myk i tynki będą zrobione Ręczni robili mi 200 m w 4 tygodnie, maszynowo 300 m położyli w 5 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 06.06.2006 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Aha, jeszcze co do roletek. Wczoraj pani z Budvaru zrobiła mi też wycenę rolet materiałowych. Na wszystkie okna, bez drzwi tarasowych i balkonowych wyszło ok. 500 zł z montażem. Chyba niezła cena? (okien jest 8 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 06.06.2006 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Wydaje mi się, że wszystko zależy od charakteru domu. Jeśli bryła taka bardziej nowoczesna - bardziej pasują okna bez żadnych podziałów. Przy bardziej rustykalnym charakterze takie okna bardzo mi nie leżą... No widzisz Anpi - i połowa czerwca prawie za pasem... Teraz myk-myk i tynki będą zrobione Ręczni robili mi 200 m w 4 tygodnie, maszynowo 300 m położyli w 5 dni Taaa. Mam nadzieję, że "moi" tynkarze też będą szybcy, bo maszynę mają. A co do okien, myślę że do mojego domu bardzo pasują jednokwaterowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.06.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Muszę przyznać, że elektrycy (w sile 3 osób) mają niezłe tempo (odpukać ). Zaczęli wczoraj po 15-tej, a gdy przyjechałem po 20-tej, parter był juz prawie okablowany. Przewody ładnie ułożone, na płask, przymocowane opaskami co kilkadziesiąt centymetrów. Dzisiaj muszę już zacząć robić zdjęcia, co by później po otynkowaniu jakiegoś kabla nie przewiercić. Zdecydowałem, że zamontuję sobie gniazdo siłowe (na 400V) na zewnętrznej ścianie domu, a oprócz tego zwykłe gniazdko na 230 V, np. do kosiarki czy odkurzania samochodu. Może kładą kable pod napięciem? Co do gniazdek - pomysł dobry. Przemyśl czy do kosiarki nie zrobić kilku gniazdek - przydają się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 07.06.2006 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Pomysł z kilkoma gniazdkami niezły. Muszę przemyśleć. Co do kładzenia kabli pod napięciem - możliwe panowie na codzień pracują w zakładzie energetycznym, więc pewnie nie takie rzeczy robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 09.06.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Anpi ciesze sie, ze już wybrałeś i zamówiłeś okna, wiem jak ciązy jak jeszcze nie zamówione A 1000 taniej to nie mało Mozna na coś innego wydać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 09.06.2006 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Oj ciężko było, z niczym podczas tej budowy się tak nie namęczyłem (jeśli chodzi o wybór) jak z tymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 13.06.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Bardzo wspólczuję skradzionych kabli . Zatrudnij może jakiegoś stróża na noce. Masz już dogadanych tynkarzy czy dopiero po oknach? Trzymaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.06.2006 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Tynkarze wejdą dopiero za tydzień-półtora. Okna będą zakładane w trakcie tynkowania, za jakieś 2-3 tygodnie. Na razie założę drzwi zbite z desek, a wyjście na taras zabiję dechami. Przez okna będzie już ciężej wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.06.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Pewnie komuś była miedź potrzebna bo na flache zabrakło.... Współczuję, jak człowiek ciężko pracuje na każdą kupioną rzecz, to boli strata nawet pierdoły za kilka PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.06.2006 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Trochę ochłonąłem. Myślę, że to musiał być ktoś miejscowy, bo komu chciałoby sie jechać kilkanaście kilometrów, żeby ukraść kilkanaście metrów kabla. Ukradli kabel tylko z jednego pomieszczenia - z salonu. Jak elektrycy układali kable, ja od razu "szprycowałem" je zaprawą cementową. Pech chciał, że salonu już zdążyłem w ten sposób zabezpieczyć, bo było już późno, ciemno, a elektrycy jeszzce robili, więc nie chciałem im przeszkadzać. Więc kable w salonie zostały niezabezpieczone. I właśnie te ukradli. Co więcej - nawet nie wiem kiedy to było, bo układane były w czwartek wieczorem, a od tamtej pory nie byłem na budowie, bo mnie jakieś choróbsko dopadło. Dopiero dzisiaj się wyrwałem. Teraz mam plan następujący - dzisiaj jadę wieczorem (po 20-tej po pracy) i zaszprycuję jeszcze trochę te kable. Jutro jedziemy z Małżonką sprzątać na działce, więc przy okazji zabiję dechami drzwi tarasowe, i spróbuję zamontować drzwi z desek od tyłu domu. Drzwi już mam gotowe, tylko są takie piekielnie ciężkie, że w pojedynkę nie udało mi się ich założyć. Elektryków wstrzymałem do weekendu. Wtedy skończą układanie kabli, żeby przed wejściem tynkarzy za długo nie wisiały na ścianach. W międzyczasie założę okablowanie alarmu, i jak tylko założą mi okna - zakładam alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.06.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Anpi gratki elektryczności A larm obowiązkowo Szczególnie poi doświadczeniach twoich no i takie mamy czasy niestyty, ze trzeba się okablowywać dla bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 18.06.2006 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Dzięki! Też się cieszę, że już skończyli, ale strasznie się boję kradzieży, chyba mam jakiś uraz psychiczny po ostatniej. Jeżdżę na budowę po parę razy dziennie, sprawdzać czy wszytsko jest OK A tynkarze wejdą najwcześniej pod koniec tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.06.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Rozumiem coię doskonale szczególnie jak raz człowiek doświadczy na własnej slórze kradzieży to nie łatwo potem o spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 18.06.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 witamu mnie w miejscu grze polożyłeś OSB dochodzi styropian z ocieplenia muru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 18.06.2006 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 U mnie też tak będzie. Tylko najpierw będzie robione ocieplenie poddasza, a dopiero potem ocieplenie ścian - wełna "wisiałaby" więc w powietrzu. I byłaby narażona na wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.07.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Hej I bardzo dobrze myślisz, u mnie śiana zewn. nie jest obecnie ocieplona i nie chodzi już o wilgoć nawet ale jakieś ptaszki uwiły sobie w wełnie gniazdko i wychowuja tam pisklaczki Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.07.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Anpi gratulki okien, dobrze wyglądaja sumie system alarmowy kosztował mnie prawie 2000 zł Pocieszam się tylko, że gdybym zlecił montaż profesjonaliście - zapłaciłbym jeszcze dodatkowo drugie tyle A skąd sie znasz na takiej robocie I każdy pieniądz co zostaje w kieszeni sie przyda na coś innego Aha - co do tynków. Okazało się, że założenie okien po rozpoczęciu tynkowania było błędem, znowu niepotrzebnie posłuchałem "dobrych rad", a chciałem zakładać okna przed tynkami Tynki położone przed założeniem okien popękały. Ale cóż się dziwić - upał 35 stopni i przeciągi hulające po domu. Tynki wysychały tak szybko, że tynkarze nie nadążali z polewaniem ich wodą _________________ Anpi nie ma mądrego na wszytko bo nie wszytko przewidzisz Słuchaj rad i wyci agaj wnioski ale ostateczne decyzje podejmuj sam Ja myśle, ze okna tu by zbyt dużo nie pomogły bo i tak w taką pogodę to róznica była by znikoma w temperaturze Po prostu za gorąco na takie roboty Pozdrowka i miłego nocowania na budowie Co do instalacji to droga ale masz wszytko już wliczone, jężeli do tego instalator ok to tylko robić Pozdrówka i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts