anpi 13.07.2006 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Andrzejko, dzięki za miłe słowa, to na prawdę bardzo pomaga. A widząc Twoje dokonania, nie mogę wyjść z podziwu. Kiedyś myślałem, że uda mi się Ciebie dogonić tymczasem Ty już mieszkasz, a ja w lesie Anpi gratulki okien, dobrze wyglądaja Moja żona twierdzi, że są za małe. Może rzeczywiście, w projekcie to inaczej wyglądało, ale dla mnie może być. Tym bardziej, że w środku jest wystarczająco widno. A skąd sie znasz na takiej robocie Zawsze mnie interesowała, elektronika, jak byłem gówniarzem, konstruowałem radia i różne takie duperelki. Czasem działały studiowałem też elektronikę przez 3 lata (w końcu jednak skończyłem ekonomię Aha - na codzień pracuję jak administrator sieci komputerowej, więc myślę, że sobie poradzę I każdy pieniądz co zostaje w kieszeni sie przyda na coś innego Oj prawda prawda. Tym bardziej, że już dawno się rozminąłem z kosztorysem Anpi nie ma mądrego na wszytko bo nie wszytko przewidzisz Słuchaj rad i wyci agaj wnioski ale ostateczne decyzje podejmuj sam Ja myśle, ze okna tu by zbyt dużo nie pomogły bo i tak w taką pogodę to róznica była by znikoma w temperaturze Po prostu za gorąco na takie roboty Fakt, jest gorąco. Ale w moim domu z Silki - chłodno, szczególnie jak są zamknięte okna - a są zamknięte, żeby tynki za szybko nie wysychały. Pęknięcia będę szpachlował i już. Gładzi nie zamierzam robić. Pozdrowka i miłego nocowania na budowie Dzięki. Z nocowaniem najgorzej było w czasie tynków, bo wilgotno, a na chodziaku piaskowo-wapienny pył. Teraz będzie już w miarę czysto (muszę pozamiatać) i będzie można otworzyć okna, więc nie będzie takiej wilgoci w powietrzu. Co do instalacji to droga ale masz wszytko już wliczone, jężeli do tego instalator ok to tylko robić Właśnie tak myślę. Instalator znajomy (nasi synowie chodzą razem do klasy), ma dużą firmę, więc myślę że będzie OK. A robocizna w tym to tylko ok. 4500 zł, reszta to grzejniki, rurki, bojler, piec, zawory itd. I bardzo dobrze myślisz, u mnie śiana zewn. nie jest obecnie ocieplona i nie chodzi już o wilgoć nawet ale jakieś ptaszki uwiły sobie w wełnie gniazdko i wychowuja tam pisklaczki Ptaszki spoko, tego się nie obawiam, nie chciałbym tylko jakiegoś gniazda os, albo co gorsza - szerszeni Ale dzisiaj złapałem kontakt z gościem od zabudowy poddasza, robi też ocieplenia i ma wolny termin w tym miesiącu, więc może się dogadamy i będę miał elewację wcześniej. W tej chiwli jestem umówiony z innym na wrzesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.07.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Anpi u mnie też kabel został przewiercony mimo fotek, po prostu nie chciało sie odpalac kompa by sprawdzić Ale ostatnio juz przy montowaniu internetu zostały wykorzystane, więc chyba trzeba raz przewiercić by się nauczyć lunb zmusić do przeglądania fotek Ale że alarm już jest to super Moim zdaniem okna sa w sam raz widząc Twoje dokonania, nie mogę wyjść z podziwu. Kiedyś myślałem, że uda mi się Ciebie dogonić tymczasem Ty już mieszkasz, a ja w lesie Dzięki Ale ja mieszkam tez wiesz jak, mimo to sie ciesze, pomału i ty zamieszkasz czego życze jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 16.07.2006 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Widziałem Twój domek na zdjęciach w środku. Super. Gratuluję Ci, że tak szybko sobie poradziłaś. Na swoim jest zupełnie inaczej, ja też jestem spokojny, jak tylko coś się dzieje na budowie. Na szczęście na razie nie przewiduję większych przestojów, więc wkrótce zamierzam dołączyć do "klubu mieszkających" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 16.07.2006 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Aha - ptaszki sobie chyba wykrakałem założyły sobie gniazdo, i to w środku domu - między krokwią a wymianem w łazience musiały to zrobić chyba jeszcze gdy nie miałem okien. Są już pisklaki, więc na razie nie będę ruszał gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.07.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Zamiast żonie zmywarka sobie kino domowe Oj faceci A schody będa hajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 18.07.2006 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Zamiast żonie zmywarka sobie kino domowe Żona też sobie będzie mogła pooglądać... jak będzie grzeczna Żartowałem moja żona jest kinomanką, uwielbia oglądać filmy, więc myślę, że korzyść jest obopólna a zmywarkę też kupimy... innym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 19.07.2006 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Pewnie że się nie obrazi - ja te fotki w celach edukacyjnych też wrzucam :D:D Wracając do tynków - piasek miałeś gratis? Nic o nim nie ma w kosztorysie materiałowym Musze przyznać, że cena którą uzyskałeś za m2 jest naprawdę imponująca. U nas wyszło 13pln/m2 ze wszystkim (robocizna tyle samo co u ciebie) - i byłem ta ceną zachwycony Pozdrawiam (i czekam na fotki nowych schodów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 19.07.2006 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Rydzu, słuszna uwaga. Tym razem piasku nie miałem gratis - zapłaciłem 250 zł za wywrotkę i jeszcze trochę zostało. Zaraz zmodyfikuję wpis w dzienniku. A schody - oczywiście, że będą fotki, sam jestem ciekaw jak wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.07.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 a moze twoi tynkarze robią gdzieś w okolicach wawy? i moze mają wolne terminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 19.07.2006 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Niestety, robią w okolicach Kielc. A z tego co wiem, najbliższe terminy mają na wrzesień/październik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.07.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 szkoda dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.07.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Kino domowe się popsuło! Myłsę sobie co u ciebie nowego słychac na budowie , wchodże a tu takie wieści, nie wiem czemu ale mnie to rożsmieszyło straszecznie Nie żeby złośliwie ale tak nie wiem czemu Kurcze to co z nim nie tak, przecież dziąłało Żeby tylko nie było do zwrotu Dzisiaj weszli na budowę specjaliści od instalacji w sile 3 osób + młotowiertarki i inne bosze. Po krótkiej pogawędce i wyznaczeniu wszystkich punktów wod-kan i lokalizacji grzejników, zaczęli wybijać dziury w moich pięknych otynkowanych ścianach Ale im ufam. To juz dobre wieści , brawo w poniedziałek jadę z rodzinką na tydzień w Beskidy Nalezy sie trochę odpoczynku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.07.2006 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Myłsę sobie co u ciebie nowego słychac na budowie , wchodże a tu takie wieści, nie wiem czemu ale mnie to rożsmieszyło straszecznie Nie żeby złośliwie ale tak nie wiem czemu Kurcze to co z nim nie tak, przecież dziąłało Może to jakaś zemsta Niebios, że kupiliśmy je zamiast zmywarki Dzwoniłem już do sklepu, wymienią mi na nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.07.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Myłsę sobie co u ciebie nowego słychac na budowie , wchodże a tu takie wieści, nie wiem czemu ale mnie to rożsmieszyło straszecznie Nie żeby złośliwie ale tak nie wiem czemu Kurcze to co z nim nie tak, przecież dziąłało Może to jakaś zemsta Niebios, że kupiliśmy je zamiast zmywarki Dzwoniłem już do sklepu, wymienią mi na nowe też dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.07.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 I czym siędenerwować, było na gwarancji, 14 dni i muszą uznać reklamację. Dadzą nowe, albo zwrócą siano. Taki ich obowiązek sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.07.2006 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Pewnie. Nie denerwuję się, tym bardziej że obiecali wymienić (a nie naprawiać). Ale coś ostatnio wszystko mi się psuje krótko po zakupie, pech jakiś czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.07.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Pewnie. Nie denerwuję się, tym bardziej że obiecali wymienić (a nie naprawiać). Ale coś ostatnio wszystko mi się psuje krótko po zakupie, pech jakiś czy co? Moze już ten pech się skończył i kino jest oststnie co sioe psuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 22.07.2006 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Taaaaaa. Wczoraj wymieniłem na nowe w sklepie. I co? NOWE TEŻ NIE DZIAŁA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.07.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Taaaaaa. Wczoraj wymieniłem na nowe w sklepie. I co? NOWE TEŻ NIE DZIAŁA! zastanawiąjące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.07.2006 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Hehe, a mówiłem że pech Ale trzecie już działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts