Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Anpi-ego - komentarze

Recommended Posts

Andrzejko, dzięki za miłe słowa, to na prawdę bardzo pomaga. A widząc Twoje dokonania, nie mogę wyjść z podziwu. Kiedyś myślałem, że uda mi się Ciebie dogonić :lol: tymczasem Ty już mieszkasz, a ja w lesie :lol:

Anpi gratulki okien, :p :p :p :p dobrze wyglądaja 8)

Moja żona twierdzi, że są za małe. Może rzeczywiście, w projekcie to inaczej wyglądało, ale dla mnie może być. Tym bardziej, że w środku jest wystarczająco widno.

A skąd sie znasz na takiej robocie :roll: :roll: :roll:

Zawsze mnie interesowała, elektronika, jak byłem gówniarzem, konstruowałem radia i różne takie duperelki. Czasem działały :lol: studiowałem też elektronikę przez 3 lata (w końcu jednak skończyłem ekonomię :o Aha - na codzień pracuję jak administrator sieci komputerowej, więc myślę, że sobie poradzę 8)

I każdy pieniądz co zostaje w kieszeni sie przyda na coś innego :wink:

Oj prawda prawda. Tym bardziej, że już dawno się rozminąłem z kosztorysem :(

Anpi nie ma mądrego na wszytko bo nie wszytko przewidzisz :-?

Słuchaj rad i wyci agaj wnioski ale ostateczne decyzje podejmuj sam :-?

Ja myśle, ze okna tu by zbyt dużo nie pomogły bo i tak w taką pogodę to róznica była by znikoma w temperaturze :roll: Po prostu za gorąco na takie roboty :-?

Fakt, jest gorąco. Ale w moim domu z Silki - chłodno, szczególnie jak są zamknięte okna - a są zamknięte, żeby tynki za szybko nie wysychały. Pęknięcia będę szpachlował i już. Gładzi nie zamierzam robić.

Pozdrowka i miłego nocowania na budowie :wink:

Dzięki. Z nocowaniem najgorzej było w czasie tynków, bo wilgotno, a na chodziaku piaskowo-wapienny pył. Teraz będzie już w miarę czysto (muszę pozamiatać) i będzie można otworzyć okna, więc nie będzie takiej wilgoci w powietrzu.

Co do instalacji to droga ale masz wszytko już wliczone, jężeli do tego instalator ok to tylko robić 8)

Właśnie tak myślę. Instalator znajomy (nasi synowie chodzą razem do klasy), ma dużą firmę, więc myślę że będzie OK. A robocizna w tym to tylko ok. 4500 zł, reszta to grzejniki, rurki, bojler, piec, zawory itd.

I bardzo dobrze myślisz, u mnie śiana zewn. nie jest obecnie ocieplona i nie chodzi już o wilgoć nawet ale jakieś ptaszki uwiły sobie w wełnie gniazdko i wychowuja tam pisklaczki

Ptaszki spoko, tego się nie obawiam, nie chciałbym tylko jakiegoś gniazda os, albo co gorsza - szerszeni :o Ale dzisiaj złapałem kontakt z gościem od zabudowy poddasza, robi też ocieplenia i ma wolny termin w tym miesiącu, więc może się dogadamy i będę miał elewację wcześniej. W tej chiwli jestem umówiony z innym na wrzesień :(

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:lol: :lol: :lol: Anpi u mnie też kabel został przewiercony mimo fotek, po prostu nie chciało sie odpalac kompa by sprawdzić :-?

Ale ostatnio juz przy montowaniu internetu zostały wykorzystane, więc chyba trzeba raz przewiercić by się nauczyć lunb zmusić do przeglądania fotek 8)

Ale że alarm już jest to super :p :p

Moim zdaniem okna sa w sam raz :p

widząc Twoje dokonania, nie mogę wyjść z podziwu. Kiedyś myślałem, że uda mi się Ciebie dogonić tymczasem Ty już mieszkasz, a ja w lesie

Dzięki 8)

Ale ja mieszkam tez wiesz jak, :-? mimo to sie ciesze, pomału i ty zamieszkasz czego życze jak najszybciej 8)

Widziałem Twój domek na zdjęciach w środku. Super. Gratuluję Ci, że tak szybko sobie poradziłaś. Na swoim jest zupełnie inaczej, ja też jestem spokojny, jak tylko coś się dzieje na budowie. Na szczęście na razie nie przewiduję większych przestojów, więc wkrótce zamierzam dołączyć do "klubu mieszkających" :lol:

Pewnie że się nie obrazi :) - ja te fotki w celach edukacyjnych też wrzucam :D:D:D

Wracając do tynków - piasek miałeś gratis? Nic o nim nie ma w kosztorysie materiałowym :o

Musze przyznać, że cena którą uzyskałeś za m2 jest naprawdę imponująca.

U nas wyszło 13pln/m2 ze wszystkim (robocizna tyle samo co u ciebie) - i byłem ta ceną

zachwycony :oops:

Pozdrawiam

(i czekam na fotki nowych schodów)

Kino domowe się popsuło!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Myłsę sobie co u ciebie nowego słychac na budowie , wchodże a tu takie wieści, nie wiem czemu ale mnie to rożsmieszyło straszecznie :lol: :lol:

Nie żeby złośliwie ale tak nie wiem czemu :-? :oops: :oops: :oops:

Kurcze to co z nim nie tak, przecież dziąłało :roll: :roll: :roll: :roll:

Żeby tylko nie było do zwrotu :-? :-? :-?

Dzisiaj weszli na budowę specjaliści od instalacji w sile 3 osób + młotowiertarki i inne bosze. Po krótkiej pogawędce i wyznaczeniu wszystkich punktów wod-kan i lokalizacji grzejników, zaczęli wybijać dziury w moich pięknych otynkowanych ścianach Ale im ufam.

To juz dobre wieści , brawo 8)

w poniedziałek jadę z rodzinką na tydzień w Beskidy

Nalezy sie trochę odpoczynku,

8) 8)

Myłsę sobie co u ciebie nowego słychac na budowie , wchodże a tu takie wieści, nie wiem czemu ale mnie to rożsmieszyło straszecznie :lol: :lol:

Może to jakaś zemsta Niebios, że kupiliśmy je zamiast zmywarki :lol: :lol: :lol:

Dzwoniłem już do sklepu, wymienią mi na nowe 8)

Może to jakaś zemsta Niebios, że kupiliśmy je zamiast zmywarki :lol: :lol: :lol:

Dzwoniłem już do sklepu, wymienią mi na nowe 8)

też dobrze 8) 8) 8) 8) 8) 8)