anecia 13.07.2005 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Czy ktoś rozwieje moje wątpliwości na temat dachówki Adamowskiego i Braas? Powiedziano mi, że dachówka Adamowskiego po jakimś czasie traci kolor. Czy to prawda? Może macie inne doświadczenia? Proszę o pomoc, bo niedługo kładą mi dach na moim wymarzonym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 14.07.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Nie słyszałem o marce Adamowski, ale wiem tyle, że nie warto inwestować w niskiej jakości dach. Trzeba zapłacić może trochę więcej, żeby potem mieć spokój. Dlatego jeżeli nie masz ochoty na wymianę pokrycia za parę lat, to kup dobrą dachówkę. Z tego co wiem, najtrwalsze są powłoki akrylowe na dachówkach. Podobno są też 2 rodzaje akrylu - twarde i miękkie. Wszyscy, z którymi rozmawiałem odradzali mi dachówki powlekane innym materiałem niż akryl. Najlepiej, jeżeli dachówka betonowa jest też barwiona w masie - wtedy nie ma problemu nawet jeżeli farba akrylowa się "zużyje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts