Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kafelki - ile za położenie

Recommended Posts

U mnie polecani fachowcy liczą sobie po 25pln/m2 (mniej więcej stała cena dobrych płytkarzy w Cz-wie)

A w kotłowni kaflekuje nasz "facet od brudnej roboty" - robił nam wcześniej tynki i liczy po 15 pln/m2.

Najwiekszy paradoks to to że bardziej jestem zadowolony z pracy tego murarza niż polecanych i droższych

kafelkarzy.

czy u was biorą/brali dodatkowo za szlifowanie brzegów, umówiłem się na cenę za metr, po skończonym jednym pomieszczeniu zameldował mi glazurnik że powinien doliczyć za metr bieżący szlifpwania jak za metr glazury, to jest OK waszym zdaniem ? dodam że dużo było tego szlifowania, dzięki

czy u was biorą/brali dodatkowo za szlifowanie brzegów, umówiłem się na cenę za metr, po skończonym jednym pomieszczeniu zameldował mi glazurnik że powinien doliczyć za metr bieżący szlifpwania jak za metr glazury, to jest OK waszym zdaniem ? dodam że dużo było tego szlifowania, dzięki

Centralna polska 20 - 35 zeta za m2, szlifowanie w zależności czy to glazura, marmur czy gres 5-15 zł/mb.

z reguły fachowcy znają ceny glazury i przyjmują położenie 1 m2 za cenę 1 m2 płytek, przynajmniej u nas - ale przy takiej ilości można się potargować

Leszek

Chciałbym zobaczyć mine fachowca gdybym kupił w promocji płytki za pare złotych :D :D :D

Na Ślasku około 25-35 pln i do tego szlif około 10 pln za metr bieżący.

Umówiliśmy się na 6.000,- za nast. zakres robót : Posadzki -łącznie 70m2 układane w caro + cokół, łazienki -do sufitu , blat z płytek pod umywalki, szlifowanie narożników, biały montraż (geberity, baterie, słuchawki prysznicowe, umywalki, montaż wanny z obudową itp.) sufity podwieszane w łazience i kuchni, płytki w kuchni pomiędzy szafkami . Cena adekwatna do wysiłku i inwencji wykonawców :)