jolprzem 15.11.2002 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 cześć ! czy ktoś może buduje szereg??szukam wsparcia w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 15.11.2002 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Ja buduję (na ukończeniu) w zabudowie szeregowej (dom krańcowy). Zaletami takiego budowania jest: jedna (albo dwie ściany) ciepłe, bliskość sąsiadów (ochrona). Wady: bliskość sąsiadów (co kto woli), wspólne budowanie. Wszystko zależy jakich będziesz miał sąsiadów.Ja chciałem budować wspólnie z sąsiadem ale niestety sąsiad się ociąga. Gdy miałem postawiony cały dom on kopał fundamenty i zostawił je odkryte przez prawie 1 miesiąc przez co nie mogłem spać (deszcze mogły podmyć fundamenty i uszkodzić ściany). Było jeszcze więcej zgrzytów o czym nie chcę mi się pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolprzem 15.11.2002 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 ja mam możliwość kupić jeszcze nieukończony i tu jest problem , chciałabym wiedzić czy jest duża różnica w cenie pomiędzy szeregiem a wolnostojącym. pan sprzedający z rozmowy na rozmowę zawęża ilość prac wliczonych w cenę czyli 250 000zł , najpierw miało być wszystko( łącznie z trawką na zewnątrz) oprócz stolarki drzwiowej , c.o , podłóg i kafli w łazienkach. a teraz okazje się że przyłącza są tylko doprowadzone do budynku , tylko wjazd do garażu bez chodnika itp i itd.. ile ciebie (jeżeli to nie problem) wyniosło wybudowanie do wprowadzenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 15.11.2002 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Ja wydałem jak na razie ok. 130 000PLN ale większość prac zrobiłem sam (parter i poddasze użytkowe 120m2 działka 330m2). Brakuje mi jeszcze wykończenie garażu, otoczenia i tynku zewnętrznego. Cena zależy oczywiści od wielkości domu. Mi w kosztorysie podali cenę 220 000PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts