Wojtek R 14.07.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=429 jak w temacie jak wam się podoba , jakieś uwagi ? W. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 14.07.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Powiem Ci tak. Przerabiałem różne podobne projekty. NIE BUDUJ DOMU Z GARAŻEM. Postaw garaż oddzielnie. Ludzie mówią ze nie śmierdzi z garażu ale śmierdzi. Znam wielu co garaż przy domu zamieniło w pokoje bo się nie dało wytrzymać. Jak sie nie da odciać garażu to poszukaj innego projektu:(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 14.07.2005 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 warunki zabudowy mam takie a nie inne i garaż wolnostojący odpada , z drugiej strony co ma śmierdzieć ?? jeśli auto masz sprawne bez lpg , robię taką korektę w projekcie , że powiększam łazienką a przejście do domu z garazy bedzie przez kotłowanie i dalej do holu - przez 2 dzwi wentulowany garaż coś mi się nie chce wierzyć , że śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Schody Cię zjedzą finansowo, jeśli masz małe dzieciaki lub kogoś mniej sprawnego nie będą wygodne.Kuchnia jak dla mnie niewygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 14.07.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Człowieku mam nową toyotę D4D a nie na lpg. Ale znajomi maja benzyne i tak jak ja diesla i wali jak cos. Po prstu opary z rury wydechowej, silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 14.07.2005 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Człowieku mam nową toyotę D4D a nie na lpg. Ale znajomi maja benzyne i tak jak ja diesla i wali jak cos. Po prstu opary z rury wydechowej, silnika. a masz wentylacje w garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 14.07.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Powiem Ci tak. Przerabiałem różne podobne projekty. NIE BUDUJ DOMU Z GARAŻEM. Postaw garaż oddzielnie. Ludzie mówią ze nie śmierdzi z garażu ale śmierdzi. Znam wielu co garaż przy domu zamieniło w pokoje bo się nie dało wytrzymać. Jak sie nie da odciać garażu to poszukaj innego projektu:(( popi, wyrażasz się w kwestii zapachów przedostających się z garażu do części mieszkalnej domu tak autorytatywnie, jakbyś conajmniej miał tytuł profesora w tej wąskiej specjalizacji . Mieszkam od 26 lat w takim domu i nigdy z żadnego powodu nie chciałem przerabiać garażu na pokój. Z zapachami które tak demonizujesz poradzi sobie zwykła sprawna wentylacja i szczelne drzwii. Odpowiedź na pytanie Wojtka mogłaby być tak długa , że najlepiej polecić mu lekturę tego forum, a wady tego projektu zacznie sam dostrzegać. Na dobry początek powiem, że m2 pow użytkowej tego domu będzie dość drogi. Wystarczy spojżeć na relację pow zabudowy (ok 200 m2) do pow użytkowej (ok 180 m2) - to prawie jak parterówka. Na poddaszu są raptem dwa pokoje i łazienka a trzeba wybudować ok 150m2 stropu! To już chyba lepsza zwykła parterówka bez stropu. Tu nie chodzi tylko o koszty na etapie budowy ale także na etapie eksploatacji bo jak sądze ten budynek ma sporą powierzchnię przegród zewnątrznych w stosunku do pow. użytkowej, a to ma wpływ na to ile wydasz kasy na ogrzewanie. itd Wojtek - powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 14.07.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Podoba mi się bryła. Fajny jest dach (uwaga jest na 2 poziomach -trzeba zachować czujność przy wykonywaniu). Nie podoba mi się łazienka na parterze - z jednej strony "gościnna" a z drugiej korzysta z niej małażeństwo śpiące w sypialni na parterze i to jej położenie jakoś mało wyizolowane od salonu. jedyny plus tego położenia jest fakt, że doprowadzenia wody i kanalizacji nie są rozwleczone po całym parterze.W sprawie poddasza trudno mi się wypowiedzieć, ale mam wrażenie, że są duże skosy i na twoim miejscu sprawdziłabym na ile garderoba 3,3m2 da się wykorzystać (wysokość ścianki 123 cm).Kręcone schody nie są wygodne w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 14.07.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 a masz wentylacje w garażu ? Ja nie mam takiego problemu. garaz bedzie oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Ogólnie domek ładny, ale jak wnieść meble po takich schodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 14.07.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 faktycznie te schody są takie sobie, może to i fajnie wygląda, ale tak jak wspominali przedmówcy, olbrzymie koszta + niewygodne chodzenie. Centralnym punktem domu jest garaż, dla mnie to też niezaspecjalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 14.07.2005 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Ogólnie domek ładny, ale jak wnieść meble po takich schodach? dokładnie miałem te same dylematy , wniesienie mebli , chodzenie po kretych schodach ..... model rodziny 2+1 więc 10 latek leci do góry ,ze zmian planuje jeszcze spuszczane schody w stopie nad garażem i tam strych ( śmietnik ) ......... długo nie mogłem się zdecydować ale co się nie robi dla żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Po spuszczanych schodach to raczej mebli też nie wniesiesz, no chyba, że jakiś dźwig i przez okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 15.07.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 nie podoba mi sie nie wykorzystana powierzchnia nad garazem ... troche inny dach i zmiescilby sie tam duzy pokoj ... wg mnie ogolnie duza powierzchnia parteru zostala zgubiona na pietrze poprzez taki a nie inny dach ... oznacza to jak dla mnei ze placic trzeba jak za kaazde inne poddasze a wykorzystac sie go dobrze nie da... czyli DROGO Na dole ... ja nie lubie otwartych kuchni ale to kwestia gustu POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 15.07.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Uwazam, że brakuje pomieszczen gospodarczych. Powierzchnia niezbedna na trzymanie wszystkiego co związane z ogrodem, jego utrzymaniem i korzystaniem z niego jest b. potrzebna. Potrzebna bedzie tez powierzchnia na rowery i inne sprawy nalezące do hobby. Gdzie bedziesz to wszystko trzymał? Z mojego doswiadczenia co najmniej 12 m2 jest konieczne na kosiarki (na kółkach i kosa spalinowa) szpadle, grabie, i rozne inne narzedzia, ktore w domu jednorodzinnym są niezbedne. Gdy ich brak, garaz jest zajety, a samochod stoi pod chmurką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 15.07.2005 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 nie podoba mi sie nie wykorzystana powierzchnia nad garazem ... w garażu będą spuszczane schody ze stropu i nad nim całe to graciarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata12 30.11.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Czy jest ktoś kto buduje ten dom lub widział taki dom w swoim sąsiedztwie lub okolicy. Proszę o informacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 04.12.2005 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Czy jest ktoś kto buduje ten dom lub widział taki dom w swoim sąsiedztwie lub okolicy. Proszę o informacje . ja go buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 04.12.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 A czy ten wątek nie powinien być w "Projektach"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 04.12.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Powiem Ci tak. Przerabiałem różne podobne projekty. NIE BUDUJ DOMU Z GARAŻEM. Postaw garaż oddzielnie. Ludzie mówią ze nie śmierdzi z garażu ale śmierdzi. Znam wielu co garaż przy domu zamieniło w pokoje bo się nie dało wytrzymać. Jak sie nie da odciać garażu to poszukaj innego projektu:(( Co takiego ma śmierdzieć !? W WC tez śmierdzi,też trzeba osobno to wybudować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts