Sp5es 03.08.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Podstawą do równej ściany to narzędzai - 2 łaty tzw. łata "h" i druga trapezowa. Koniecznie kup, albo pożycz. Jedna nie zastępuje drugiej !Długość min 1,5 m, najlepiej 2 m. Inaczej nie będzie łatwo z równością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 03.08.2005 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Podliczając wszytskie za i przeciw, biorąc pod uwage koszty (również dodatkowe zakupy) oraz upływający czas i kończącesię wakacje postawiłemna płyty GK. Dziekuję za wszytskie informacje i mam nadzieję ze ktoś z nich skorzysta.Napewno z takimi informacjami da sie zrobić te tynki, i gdyby nie to że mnie czas goni to bym sie chetnie pobawił.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 14.11.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Z ciekawości się zapytam:1. Jakie stosunki cement-piasek-wapno na poszczegolne etapy i jak konsystencja?2. Jak mechanicznie przymocowac laty?3. Po co dwie łaty - trapezowa i H?4. Jakie odstepy czasowe miedzy etapami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toolamasz 14.11.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Z ciekawości się zapytam: 1. Jakie stosunki cement-piasek-wapno na poszczegolne etapy i jak konsustencja? 2. Jak mechanicznie przymocowac laty? 3. Po co dwie łaty - trapezowa i H? 4. Jakie odstepy czasowe miedzy etapami? wlasnie - dobre pytania - kto poradzi bo sam jestem ciekaw i zamierzam sam tynkowac?? na 2. moge cos poradzic od siebie - jesli to beton komorkowy to wystarczą pewnie wkręty do drzewa, jesli ceramika to pewnie kołki rozpor(k)owe i drewniane klinki do regulowania odstępow listew od sciany w miejscach ich przykrecania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 22.11.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Mocowanie listew (chybanie chodzi o łaty?) na gips lub tzw zaprawy montażowe - szybkowiążące np. PCI . łata H jest mechanicznie bardzie elastyczna łatwiej jest nakładać tynk i rozprowadzać po ścianie i rozciągać tynk. łata trapezowa jest sztywniejsza, lepiej nadaje się do ścinania naddatków, inaczej się ją trzyma, daje inny kąt natarcia na tynk. Jedna nie zastępuje drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 22.11.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Pewnie teraz to za późno na tynkowanie ale na przyszły rok jak znalazł. U mnie tynkowała brygada ze wschodu. Oni nie używali do narzucania tynku kielni tylko takie rondelki. Nawet wyszła śmieszna sytuacja. Gdy ich przywoziłem to po drodze pojechaliśmy do marketu po ten sprzęt i gdy go pokazałem żonie to chciała mnie wyrzucić razem z tymi patelniami bo miała w pamięci jak jej kupiłem patelnię od cygana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts