kattharina 14.10.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 A po co są poszerzenia na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 15.10.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 żeby nie było mostków i drzwi dobrze się trzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mu77 29.04.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Czy są Państwo producentem rolet do okien dachowych ?. Potrzebuje zakupić 4 takie rolety do okien o wymiarach 78x140.Gdzie w Warszawie mogę dokonać zakupu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 29.04.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 również jestem zainteresowany roletami zewnętrznymi do okien 78x118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felka73 29.04.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 mam pytanie,czy fakro posiada w asortymencie rolety do okien wyłazowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 04.05.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 mam pytanie,czy fakro posiada w asortymencie rolety do okien wyłazowych? W przypadku wyłazów termoizolacyjnych FW można stosować standardowe rolety wewnętrzne (identyczne jak w przypadku okien dachowych) Jeżeli chodzi o standardowe wyłazy dachowe, niestety na chwilę obecną nie ma takiej możliwości. Z poważaniem Konsultant FAKRO http://www.fakro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 23.06.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Mamy zamiar kupić okna z roletami typu integro .Pan w sklepie poinformował nas , że w przypadku montażzu tych rolet powinniśmy mieć wnęki okienne o 22 cm wyższe niż w projekcie. czy to prawda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 24.06.2010 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Pomylił chyba integro z roletami nadstawnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 24.06.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 czy to prawda??? Nie wiem czy to prawda. Jeśli aktualna wysokość otworów okiennych pomieści okno wraz puszką rolety nadstawnej, a do tego wymiar wysokości okna w tym układzie Wam odpowiada, to niczego nie trzeba powiększać o 22 cm . Wszak roleta nadstawna i integro potrzebują na wysokości tyle samo miejsca, tylko, że w "nadstawnej" puszka "wchodzi" do wnętrza pomieszczenia, a w integro wręcz przeciwnie. Jeśli od początku miały być integro (a chyba nie miały), to albo od razu inny układ nadproża, albo teraz zmieniona konstrukcja okna w części która będzie "współpracować" z puszką rolety i tyle i na tym bym się skupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 24.06.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 (edytowane) Mamy zamiar kupić okna z roletami typu integro . Pan w sklepie poinformował nas , że w przypadku montażu tych rolet powinniśmy mieć wnęki okienne o 22 cm wyższe niż w projekcie. czy to prawda??? Nieprawda, Pan się zna na sprzedaży "ogórków" , zmień sklep. Można zastosować integro przy podniesionych otworach ale poniesiesz dodatkowe koszty np. poszerzeń nad oknem. Schemat pod roletę integro Schemat pod roletę integro z poszerzeniem Schemat pod roletę naokienną Pozdrawiam Edytowane 24 Czerwca 2010 przez marmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.06.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 ...albo teraz zmieniona konstrukcja okna w części która będzie "współpracować" z puszką rolety i tyle i na tym bym się skupił.jak tutaj http://jareko.pl/page20.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 24.06.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 O to, to właśnie. Swoją drogą całkiem niezłe zdjęcia. Do wykorzystania? Może kolega by coś skrobnął dla naszego skromnego vortalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.06.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 jeśli podasz źródło - wykorzystuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Campeche 09.07.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 (edytowane) Szanowni forumowicze Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z roletami zewnętrznymi do skośnych, takich jak na zdjęciu.Z góry dziękuję za wszelkie informacje na ten temat. Pozdrawiam http://images45.fotosik.pl/314/88444d2a472852d7med.jpg Edytowane 9 Lipca 2010 przez Campeche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.07.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Poszukaj firmy WAREMA w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 10.07.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Folder:http://www.markizy.pl/download/rolety_broszura.pdfstrona 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Campeche 10.07.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Wielki dzięki za informację. Już się z nimi skontaktowałem. Niestety ich rolety nie poradzą z taka wielkością okna. Znalazłem jednak 3 producentów w Niemczech, którzy powinni poradzić sobie z takim rozmiarem okna.Podaje dla zainteresowanych: http://www.schanz.com/index.htmhttp://www.alulux.com/cms/6/roller-shutters.htmlhttp://www.alukon.com/de/rolllaeden-aussenjalousien/vorteile-rolladen.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 27.10.2010 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witajcie, znowu mam do Was pytanie. Tym razem dotyczy rolet zewnętrznych typu integro. Chcąc uniknąć mostka termicznego mam zamiar zrobi w jeden poniższy sposób montaż kaset. http://foto2.m.onet.pl/_m/620409950332db9d1c4aa5ef2261f926,10,19,0.jpg a teraz pytanie, czy lepiej wariant A czy wariant B. Jesli wariant B to czy przed miontażem okna przykleić ocieplenie pomiędzy nadprożem a kasetą i przy montażu okna od razu użyć pianki czy lepiej zamontować okno bez pianki u góry przy nadprożu i przy montażu kasety rolety dopiero dać ocieplenie i zamontować roletę? Przy wariancie B mam obawy, że jak się pianke da u góry dopiero przed montażem rolety to okno może się jeszcze przestawić. Jakie jest wasze doświadczenei i zdanie o tych sposobach montażu i jaki byście użyli? Jeśli chodzi o zmieszczenei się w ociepleniu ze skrzynką to nie widzę problemu, bo będę miał osiepenie 20 cm i na dodatek będę miał ozdobne gzymsy dookoła okna, więc pole manewru mam dość duże. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deratus 03.05.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Co prawda trochę już napisano na temat tych rolet, ale nie mogę znaleźć informacji czy do okna o wysokość 150 cm będzie pasować skrzynka o rozmiarze 137mm mm(wg info jakie znalazłem max wys. okna 1480 mm ) i czy nadproże powinno być cofnięte maksymalnie od lica ściany czy np. 2-3 cm? (jakie ma to znaczenie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.05.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 To zależy od konkretnego producenta, średnicy rury, rodzaju pancerza i zastosowanych wieszaków. czy nadproże powinno być cofnięte maksymalnie od lica ściany czy np. 2-3 cm? (jakie ma to znaczenie) ? Ma to na celu zmniejszenie mostka cieplnego pod skrzynką rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts