Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szerokosc garazu na dwa samochody?

Recommended Posts

Szerokość można policzyć :

0,85 m + szer. 1 auta + 0,85 m + szer. 2 auta + 0,25 m = x m

Te 0,85 to na otwarcie drzwi?

W takim np. Matizie drzwi całkiem otwarte mają 90cm! A gdzie pare cm luzu ?

No i oczywiście nie będzie można na raz otwierać prawych drzwi 1. auta i lewych 2.

Jeszcze podpowiedź: bramy segmentowe powyżej 5m są droższe i trudniejsze do znalezienia, więc szerokość garażu to jedno, a szerokość bramy to drugie.

P.S.

Polecam zaznaczyć sobie linię na środku garażu np. z płytek innego koloru. A z przodu przykręcić do podłogi jakąś deskę albo klocek, tak aby się na niej "zatrzymywać" przy wjeździe. Ułatwia szybkie i precyzyjne parkowanie gdy wymiary są "na styk".

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
ja mam garaż 5, 80 w środku i długość 6 metrów, zrobiłem podstawowy błąd, zostawiłem otwór na bramę tylko 4 m szeroki, jak myślicie nie będę miał problemów z parkowaniem

napiszcie jekiego producenta bramy są tanie i dobre

nie martw sie..bylem u znajomego, ktory ma brame 4m i z zewnatrz faktycznie wyglada to niepewnie i nieciekawie..od srodka wrazenie bylo pozytywne( wszystko w sensie komfortu wjazdu i wyjazdu)..dwa autka wjezdzaja prawie ok...ja wybralem szer 5m- profilaktycznie na przyszlosc....