Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi balkonowe przesuwane

Recommended Posts

witam

przymierzam się do zakupu drewnianych drzwi balkonowych przesuwanych.Jakie macie doświadczenia?czy sa one praktyczne i jak wygladaja w eksploatacji.

pozdrawiam

poniek

Robiłem takie dziś to standart jak okna sa napewno praktyczne skrzydło przesuwne również się uchyla waznhe aby część stała miała tzw. slepe skrzydło wtedy obie szyby mają te same wymiary i to estetycznie /wizualnie / dodrze wyglada niż wersja gdzie jest stałe szkleniebezpośrednio szyba w futrynie.Jeżeli chodzi o okucie to montaż prowadnić wymaga bardzo dużej precyzji podobnie jak montaż na budowie

• 3 years później...

Mam nadzieje, ze juz ktos to przerabial :wink:

Szukam drzwi balkonowych przesuwanych o nietypowych wymiarach: dlugosc na 400 cm i wysokosc na 230 do 250 cm (tutaj jestem w stanie negocjowac :wink: )

Architekt zaproponowal mi dwie pary standardowych drzwi balkonowych na scianie widokowej. Ja jednak szukam jednej parydrzwi balkonowych przesuwanych, ale za to niewymiarowych, by podziwiac widok z mojej kaszubskiej gorki, bez zbednych furtyn i ramek.

A chodzi mi o cos takiego:

http://farm2.static.flickr.com/1015/3170743894_e0ac4414ca.jpg

http://farm2.static.flickr.com/1003/3174076774_359c0368e4.jpg

Bardzo uprzejmie bym prosila o pomoc w nakierowaniu, kto takie drzwi balkonowe robi w PL?

Niestety niczego konkretnego nie wygooglowalam :cry:

Maja, z marzeniami o wielkim oknie na swiat :wink: