Zielona 15.11.2002 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Co najpierw na poddaszu? Mamy zamiar zrobić najpierw tynki (tradycyjne) a dopiero później ocieplać dach (wełna + płyty g-k). Ze względu na wilgoć przy tynkach, mamy nadzieję, że gdy dach będzie nie ocieplony, szybciej wyschną. Ale ostatnio ktoś nam powiedział, że tak się nie robi.Jak to było u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 15.11.2002 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Zdecydowanie najpierw tynki bo schnący tynk może zawilgocić ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.11.2002 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Fakt ale czasami robi sie tez z roznych powodow odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 15.11.2002 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Pitbull - rozwiń, z jakich np.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 15.11.2002 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Pitbull jeszcze nie odpisał, a ja już zrobiłem tak: najpierw tynki, potem ocieplenie.Nie pochlapało wełny i ściany wyschły swobodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 My zrobilismy tak jak ty planujesz. Najpierw tynki, wylewki a potem ocieplenie dachu. Po co wełna ma "łapać" niepotrzebnie wilgoć? Przecież wszystko paruje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 19.03.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Ja najpierw zrobiłem tynki po doświadzeniach znajomego, który zrobił odwrotnie. Płyty g-k bardzo chłoną wilgoć i moga się powiginać. Jeśli musisz najpierw ocieplać to przynajmniej nie szpachluj połączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts