Zielona 15.11.2002 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Czy praca może być również hobby? Hobby kojarzy mi się z czymś poza pracą.A jednak. Zawsze chciałam mieć własną agencję reklamową. Nie zrealizowałam marzeń ale wylądowałam blisko. Projektuję etykiety na różne wyroby oraz zajmuję się wszystkim co się kręci wokół automatycznej identyfikacji (kody kreskowe). Naprawdę odpoczywam w pracy i realizuję się w pracy.Czy tylko ja mam hopla na punkcie pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 15.11.2002 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 W zasadzie lubię swoją pracę, lecz hopla na jej punkcie nie mam.Wystarczy, że nasi ustawodawcy mają "bzika" na punkcie zmian,które to zmiany powodują, że więcej czasu muszę poświęcic pracy, niz bym sobie tego zyczyła.pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 26.11.2002 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Administruje sieciami komputerowymi, myslalem o tym od szkoly podstawowej , tak wiec sprawdzilo sie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 29.11.2002 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 Ja jestem dentystą ,moja żona też .Jest to zawód hobby pochłania cały dzień ,dużą część wieczorów a także soboty. Na nic innego nie ma czasu nawet na urlop człowiek nie może pójść ,nie mówiąc o dniach wolnych.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.11.2002 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2002 No to już rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 30.11.2002 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2002 O, Matko, teraz już wiem skąd ten "miazgociąg"... ---------------------------------------------------------- Niby w pracy robię to co lubię i umiem, ale niestety... męczę się tam. Dobijają mnie poranne pobudki - niestety, jestem nocnym markiem - i konieczność ośmiogodzinnej "odsiadki" w pracy, bez możliwości "padnięcia" sobie na pół godziny na łóżeczko, żeby odpocząć. Tymczasem 90% tego, co robię, mógłbym robić nie ruszając się z domu, przez sieć. W dodatku znacznie lepiej, bo przytomny i na lepszym sprzęcie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 01.12.2002 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2002 Opal a cóż tam było skomplikowanego do rozumienia pseudonim branżowy zdradzał wszystko.Nic nie miałem do ukrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 24.01.2003 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 hiba jednak jestem pracoholikiem ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 25.01.2003 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 A ja lubię zapach świeżutkiego betonu. To lepsze niż świeżutkie bułeczki prosto z piekarni. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.01.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 W Stanach co niektorzy juz wachaja beton od spodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 28.01.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 He he, a co poniektórzy wąchają palcami od nóg :grin::grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Ale afera ! Naliczyłem dotąd 4 osoby z Małopolski. To druzgocąca przewaga nad innymi częściami kraju. Co się dzieje ? Czy praco-hobby to domena Małopolan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 29.01.2003 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Uwaga andrzejp - dlaczego nie policzyłeś siebie? To już 5 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.01.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Tak, praca to moje hobby umożliwiające uprawianie innego hobby takiego jak np. budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 29.01.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Dla mnie praca-jak sama nazwa wskazuje to praca a praca hobby być nie może .Owszem lubię rozwiazywać pewne niuanse prawne ale to w czasie pracy .Lubię również bezpośredni kontakt z ludźmi co praca mi równiez zapewnia ,ale hobby ? nie , mam wiele innych zainteresowań którym sie oddaję po pracy /czasami nawet w czasie pracy jak np. TO FORUM :smile:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 19.02.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 On 2002-11-30 00:22, miazgociąg wrote: Ja jestem dentystą ... Że też mi nie przyszło do głowy żeby się nazywać Bicik albo Bajcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 19.02.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Becik - dobre! Ja tam lubie swoja pracę, ale zeby tak od razu ja nazywać hobby to raczej nie... Nie wiem tak do konca czy to dobrze by praca była hobby. A gdzie potem miejsce na hobyy? tylko praca i praca ... Pozdrowienia z gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 19.02.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Popieram - słowa praca i hobby raczej się wykluczają. Chociażby dlatego, że pracujemy również z innych poza zainteresowaniem motywów. Ja akurat lubię swoją pracę, ale po pracy chętnie oddaje się zainteresowaniom (czyt. hobby)Ja natomiast pozdrawiam ze Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.02.2003 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Ja lubie prace...ale hobby to raczej nie:smile: Pozdrowka ze Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 19.02.2003 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Praca - hobby to fajne na początek. Przychodzi taki moment, że trzeba wybrać: hobby albo profesjonalizm. Róznica polega na tym, że hobbysta rozwija swoje zainteresowania bo go to bawi. Profesjonalista bo wie, że musi. Większość ciekawych zawodów wymaga wchłaniania wiedzy w takim tempie, że hobbysta bez samodyscypliny wymięka w połowie drogi. Ja kiedyś byłem hobbystą-pasjonatem. Teraz staram się być profesjonalistą. Ale coraz mniej w tym zapału, a coraz więcej dyscypliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts