Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt w mbanku

Doris77

Recommended Posts

czy ktoś ma kredyt w mbanku???zastanawiam sie miedzy mbankiem ,a pko bp, bos wybito mi z głowy - z takimi promocjami zawsze coś sie kryje , i rzeczywiście traktuja człowieka jakby przyszedł na żebry. Prosze napiszcie gdzie warto wziaść . Z rozmów z ludzmi i na infolini - rata jest stała od 2003 roku. Czy to prawda >??? :lol:

Mam tam konto a nawet dwa. Postanowiłem, że może i kredyt u nich wezmę. Niestety ich oferta okazała się bardzo nieciekawa. Kredyt w PLN 8,9% i 2% prowizji. To chyba najgorsza oferta na rynku. Prawdopodobnie wezmę w WBK, mam tam już pozytywną historię kredytową a ich oferta to 5.49% i 0.75% prowizji. Sprawdzę jeszcze Millenium i Multibank.

A chcecie brać ten kredyt w złotówkach??? Oczywiście zależy to też od kwoty kredytu jaką chcecie wziąć. Ja wziąłem kredyt w BPH w CHF. Podobno kredyt powinno się brać w walucie w jakiej się zarabia, ale w moim przypadku różnica pomiędzy ratą spłacaną co miesiąc będzie o ok. 1000 zł niższa mając kredyt w CHF a nie w PLN. Jak starałem się o kredyt hipoteczno-budowlany były dwa banki mające dobrą ofertę: BPH i Millenium. A konto mam od 7 lat w ING Bank Śląski i ich oferta też mnie nie powaliła na kolana :lol:.

Pozdrawiam

TadekL

Tadek a mógłbyś podać więcej szczegółów?

Tzn.

Kredyt walutowy czy denominowany

Kwota kredytu=

Okres spłaty=

Oprocentowanie=

Prowizja za udzielenie=

Raty stałe czy malejące=

Rata miesięczna=

Różnica zakup-sprzedaż CHF=

Czy można spłacać walutą zakupioną w kantorze?

Klaus

Te wszystkie informacje wyślę Ci dzisiaj na priva - OK???

TadekL