Uller 14.02.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 A dlaczego tak mówisz? Jak odpowiedź na priv to na priv Oopss. Niedoczytałem. Przepraszam. Już się poprawiłem. Poza tym nie podałem przecież odpowiedzi. To była tylko sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 25.02.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 W pewnym roku występuje dzień miesiąca, na który nie przypada ani razu niedziela.Co to za dzień?Czy tak sformułowany problem, można uogólnić na inne dni tygodnia, np. poniedziałek, wtorek, ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 28.02.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 W pewnym roku występuje dzień miesiąca, na który nie przypada ani razu niedziela. Co to za dzień? Czy tak sformułowany problem, można uogólnić na inne dni tygodnia, np. poniedziałek, wtorek, ...? Jest to 31. Oczywiście że takie zadanie można uogólnić na resztę dni tygodnia jeżeli zakładamy pewien rok (dowolny), a nie dany rok (konkretny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.02.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 No nie.... ja tylko oczkami szukałem.... Ale - siła sukcesu złotej rączki to: - w 80 % - narzędzia - w 20 % - wiedza, jak ich użyć Nie wiem czy tych proporcji nie trzeba odwrócić ? Gwarantuję Ci, ze 80% uzytkowników AutoCAD nawet nie wie, że taka funkcja w nim istnieje, nie mówiąc juz o jej wykorzystaniu. No no, nie bylabym tego tak pewna. To chyba podstawa dla inżyniera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 01.03.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Brawo Uller! Bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 12.05.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Było sobie czworo mężczyzn i czwórka kobiet. Jeżeli którekolwiek z nich miało dziecko to tylko z kimś w tej grupie i dziecko tez należało do grupy. Ilu rodziców było w tej grupie jezeli wiadomo ze było ich możliwie najwięcej.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 02.06.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 z pewną nieśmiałością bom tu nowa 16 ? wykluczyłam związki homo i sztuczne zapładnianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.06.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Gdzies na forum były zagadki Japońskie-z łodką i przewiezieniem osób. Gdzie to jest? Szukam i szukam i nic.?Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 05.07.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Gdzies na forum były zagadki Japońskie-z łodką i przewiezieniem osób. Gdzie to jest? Szukam i szukam i nic.?Please Zobacz tutaj http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=45341&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.11.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 http://web.tickle.com/tests/uiq/index-pop.jsp?sid=1443&supp=CPA_468x60_emodeiq_3b_blu&z= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mab 04.11.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A ja mam dla Was taka zagadke: GDZIE TO JEST : http://img115.imageshack.us/img115/6581/tabliczka16xl.jpg osobiscie sie pogubilam i odp. na to pytanie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.11.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 mab, super to czy jest ktos kto sie nie pogubil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.11.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Ale mi to wyszło. Proszę Redakcje o usuniecie tego mojego głupiego postu z adresem http, bo mnie wstyd. Powinno być http://web.tickle.com Przepraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mab 05.11.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Zeljka!Dzieki,wiec juz razem czekamy na kogos kto sie w tym połapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 08.11.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Odświeżam sprzed prawie roku, bo nie znalazłam rozwiązania. Liczby palindromiczne. Marek dodał dwie liczby palindromiczne trzycyfrowe i otrzymał w wyniku liczbę palindromiczną czterocyfrową. Do napisania dodawanych liczb i ich sumy użył tylko trzech różnych cyfr, a jednej z nich użył pięciokrotnie. Podaj liczby napisane przez Marka oraz sumę tych liczb. Uwaga: Liczbę palindromiczną czyta się tak samo od strony lewej do prawej i od strony prawej do lewej, np: 44, 101, 9779. 222+999=1221 albo 292+929=1221 chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 16.11.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 No to taka, ale może za łatwa? Po latach spotykają się koledzy z klasy: 1 - Co u Ciebie? 2 - A, ożeniłem się, mam trzech synów. 1 - O, a w jakim są wieku? 2 - Iloczyn liczby lat moich synów wynosi 36. 1 - Nie wygłupiaj się, przecież to nie wystarczy! 2 - Suma lat moich synów jest równa liczbie okien w domu naprzeciwko. 1 - To także nie wystarczy! 2 - Najstarszy ma na imię Paweł. 1 - OK. To teraz wiem, ile lat maja Twoi synowie! No właśnie, ile? Pieczara. Może mnie ktoś oświeci jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 13.11.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 KozAnka, wiek synow wynosi: 9, 2 i 2 lata. Uzasadnienie:Z dwoch pierwszych warunkow wynika, ze:a) wiek synow: 36, 1, 1 jesli ilosc okien: 38b) wiek synow: 18, 2, 1 jesli ilosc okien: 21c) wiek synow: 12, 3, 1 jesli ilosc okien: 16d) wiek synow: 9, 4, 1 jesli ilosc okien: 14e) wiek synow: 9, 2, 2 jesli ilosc okien: 13f) wiek synow: 6, 6, 1 jesli ilosc okien: 13g) wiek synow: 6, 3, 2 jesli ilosc okien: 11h) wiek synow: 4, 3, 3 jesli ilosc okien: 10 Dla przypadkow a) - d) i g) - h) wystarcza w zupelnosci podanie dwoch pierwszych warunkow. Ale z rozmowy wynika, ze potrzebna jest jeszcze dodatkowa informacja, aby jednoznacznie okreslic wiek synow. Moze to dotyczyc tylko przypadku e) i f), bo tylko wtedy (przy ilosci okien = 13) otrzymujemy dwa mozliwe rozwiazania, mianowicie:9, 2, 2 oraz 6, 6, 1.W tym celu interlokutor 2 podaje ostatnia wskazowke:"Najstarszy ma na imię Paweł".Decydujace jest w niej stwierdzenie "najstarszy", bowiem oznacza ono, ze ma tylko jednego najstarszego syna (wariant 9, 2, 2) a nie dwoch (wariant 6, 6, 1). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.11.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Wooow, po pięciu latach ktoś się zabrał do rozwiązania zagadki!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 20.11.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Po tak dlugiej przerwie, cos latwiejszego na rozgrzewke. Para planuje 4 dzieci. Zakladamy, ze prawdopodobienstwo urodzenia dziewczynki i chlopca jest takie samo. Jaki wariant plci przyszlych dzieci jest najbardziej prawdopodobny ?A) 2 dziewczynki i 2 chlopcow.B) 3 dzieci tej samej plci i jedno dziecko innej plci.C) 4 dzieci tej samej plci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszx11 08.02.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam. To może ja coś zapodam do myślenia. W niebo patrzy dwoje ludzi i nagle przelatuje stado ptaków, pierwszy mówi ale tych ptaków jest dużo chyba 100 , na to ten drugi , nie, żeby było ich sto to musi ich lecieć: jeszcze raz tyle, pół z tego ,ćwierć z tego i jedna sztuka. Pytanie ile tych ptaków leciało? I może jeszcze jedno pytanie z innej beczki - czym różni się kobieta od kaczki?Odp. Kaczka zasra tylko podwórko a baba ..........całe życie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts