Alanta 25.09.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Nagrodę dnia otrzymuje Ponury Brawoooo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.09.2003 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Yahhoooooooooo !!!! http://obrazki.babiniec.pl/Stwory/wariat.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 29.09.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Spróbujcie określić środki ciężkości, w rozwiązaniu należy podać numer i literę, na przecięciu których znajdue się środek: http://foto.onet.pl/upload/45/94/_157822_n.jpg PS. Mam nadzieję, ze coś widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.09.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 1 - 7F2 - 4FKto poda następne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 30.09.2003 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 3 - F 5 4 - F 7 5 - E 5 6 - F 7 7 - G 4 8 - E 6 ciekawe, jak ta plazma przelewałaby się przy podanych "środkach ciężkości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 30.09.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 No, no , prawie dobrze, Ponury - błąd cyfry przy "4" i błąd obu przy "7", ale i tak jestem pod wrażeniem, jeszcze trochę treningu i nadajecie się na inżynierów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 01.10.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 No, no , prawie dobrze, Ponury - błąd cyfry przy "4" i błąd obu przy "7", ale i tak jestem pod wrażeniem, jeszcze trochę treningu i nadajecie się na inżynierów budowlanych Przyznaję się do wykorzystania AutoCAD z funkcją wyznaczania środka ciężkości obrysowanego obszaru. Chyba jeszcze muszę trochę popracować, bo jeszcze Alanta mi dyplom zabierze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.10.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 No nie.... ja tylko oczkami szukałem.... Ale - siła sukcesu złotej rączki to: - w 80 % - narzędzia - w 20 % - wiedza, jak ich użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 01.10.2003 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 No nie.... ja tylko oczkami szukałem.... Ale - siła sukcesu złotej rączki to: - w 80 % - narzędzia - w 20 % - wiedza, jak ich użyć Nie wiem czy tych proporcji nie trzeba odwrócić ? Gwarantuję Ci, ze 80% uzytkowników AutoCAD nawet nie wie, że taka funkcja w nim istnieje, nie mówiąc juz o jej wykorzystaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.10.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Możliwe, to "cytat" z Fedorowicza - wydał lata temu taką broszurkę.... "cytat", bo na pewno pokręciłem proporcje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 01.10.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Przyznaję się do wykorzystania AutoCAD z funkcją wyznaczania środka ciężkości obrysowanego obszaru. Jesli na budowie umiesz bez kompa równie dobrze kombinować, to staniesz się chyba moim idolem Chyba jeszcze muszę trochę popracować, bo jeszcze Alanta mi dyplom zabierze . Na razie nie mam takich uprawnień , choć paru "inżynierom" bezpieczniej byłoby zabrać dyplomy . Oczywiście Ciebie do nich nie zaliczam, na razie nie mam podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 01.10.2003 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Witam po raz kolejny.Tym razem zaproponuję takie oto zadanie:Zegarmistrz przez pomyłkę wstawił do standardowego zegara wskazówkę godzinową identyczną ze wskazówką minutową. Ile jest takich położeń wskazówek w tym zegarze w ciągu doby, przy których nie możemy jednoznacznie odczytać czasu bez informacji, która z dwóch wskazówek jest godzinowa? (Odczyt czasu jest fotograficzny - nie obserwuje się ruchu wskazówek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 01.10.2003 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Witam po raz kolejny. Tym razem zaproponuję takie oto zadanie: Zegarmistrz przez pomyłkę wstawił do standardowego zegara wskazówkę godzinową identyczną ze wskazówką minutową. Ile jest takich położeń wskazówek w tym zegarze w ciągu doby, przy których nie możemy jednoznacznie odczytać czasu bez informacji, która z dwóch wskazówek jest godzinowa? (Odczyt czasu jest fotograficzny - nie obserwuje się ruchu wskazówek) Takie momenty będą występowały 11 razy w ciągu godziny czyli 264 razy na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 02.10.2003 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Takie momenty będą występowały 11 razy w ciągu godziny czyli 264 razy na dobę. Brawoooooooooo!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 08.10.2003 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Wielokąty.Bok jednej kratki siatki kwadratowej ma długość 1cm (taka powiększona kartka w kratkę). Jakie największe i jakie najmniejsze pole może mieć wielokąt wypukły o obwodzie 10 + 10 pierwiastków z 2 cm ( 10+10*2^0,5 , którego wszystkie wierzchołki znajdują się w węzłach tej siatki kwadratowej. (w odpowiedzi podać współrzędne wierzchołków wielokątów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 09.10.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 (...) najbardziej lubie takie zadania logiczne, ktore kiedys byly czesto w Rewii rozrywki, gdzie jest tabelka i objasniena typu: pan Czarny jest mezem Anieli, pan Bialy nie ma Mercedesa, itp. a zadaniem jest odpowiedz na pytanie: czyim mezem jest Ryszard. Szkoda, ze teraz rzadko mozna je gdzies spotkac Specjalnie na zamówienie Było sobie trzech pracowników PKP: maszynista, konduktor i palacz. Pracownicy ci nazywali się: Kowalski, Piotrowski i Zawadzki (kolejność nazwisk przypadkowa i nie związana z kolejnością zawodów). Tak się złożyło pewnego razu, że w pociągu w oprócz nich jechało także trzech pasażerów: dr Kowalski, dr Piotrowski i dr Zawadzki. Dr Kowalski mieszka w Warszawie, natomiast konduktor mieszka w połowie drogi między Warszawa a Poznaniem. Pasażer noszący to samo nazwisko co konduktor, mieszka w Poznaniu. Dr Piotrowski zarabia miesięcznie 5000 zł. Pasażer, który mieszka w najbliższym sąsiedztwie konduktora zarabia dokładnie trzy razy więcej niż konduktor. Zawadzki wygrał z palaczem w pokera. Jak nazywa się maszynista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.10.2003 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 To zagadka dla Mbz, więc nie będę Jej psuł zabawy.... Mbz, tu nie wchodź !!!odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 09.10.2003 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Wielokąty. Bok jednej kratki siatki kwadratowej ma długość 1cm (taka powiększona kartka w kratkę). Jakie największe i jakie najmniejsze pole może mieć wielokąt wypukły o obwodzie 10 + 10 pierwiastków z 2 cm ( 10+10*2^0,5 , którego wszystkie wierzchołki znajdują się w węzłach tej siatki kwadratowej. (w odpowiedzi podać współrzędne wierzchołków wielokątów) http://republika.pl/henok/images/wielokaty.gif Najmniejsze pole 25, największe 43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 10.10.2003 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 To zagadka dla Mbz, więc nie będę Jej psuł zabawy.... Mbz, tu nie wchodź !!! odpowiedź Oczywiście nie tylko dla Mbz. Gratuluję rozwiązania. A jeszcze bardziej gratuluję sposobu przedstawienia odpowiedzi. Jestem pod wrażeniem. Tylko skąd wiedziełeś że na imię ma Aleksander? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 10.10.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Najmniejsze pole 25, największe 43. Największe 43 cm2 - to się zgadza. Jednak istnieje wielokąt wypukły spełniający warunki zadania o mniejszym polu. P.S. Bardzo mi się podoba odpowiedz rysunkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts