Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poradnikowe audycje TV

Jerzysio

Czy są wartościowe programy poradnikowe dot. budownictwa, wnętrz czy ogrodów rodzimej produkcji ?  

86 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy są wartościowe programy poradnikowe dot. budownictwa, wnętrz czy ogrodów rodzimej produkcji ?

Recommended Posts

Był kiedyś program cykliczny, nie pamiętam tytułu. Prowadził go człowiek który teraz pisze poradniki dostępne we wszystkich marketach budowlanych. Program był całkiem niezły, poradnikowy. Facet miał sporą wiedzę i ciekawe pomysły. Niestety poradniki drukowane to w większości czysta komercja, np "Jak ułożyć dachówkę firmy ......", albo "Jak poprawnie zamontować wannę firmy ......".

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jerzysio chyba na to wychodzi. ciekawe o czy/kim to świadczy, bo oper mydlanych pewnie by nie zliczyl :evil:

może ktoś chwyci haczyk i u nas coś nakręcą. rzucam więc hasło "property ladder" na BBC. rewelacja dla osób, które mają trochę środków fin. i chieliby je pomnożyć :wink: do tego można świetną książkę kupić (bardzo praktyczna)

drogie media na tym też można zarobić

• 5 weeks później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...

wczoraj (chyba :wink: ) była dekoratornia na tv4. nie wiem czy powtórka bo pierwszy raz zobaczyłem odcinek - wciągali na 2 piętro 4 metrową brzozę - podobno 300 kg wagi :o a dali radę w 3 facetów i 2 kobitki :o wciągali linami przez balkon, hehe

chyba na polsacie nadają z rana w dzień powszedni :o home makeover edition ale nie wiem czy to program wnętrzarski bowiem to o tym jak w 7 dni rozpirzyć haus i go od nowa odbudować. znając nasz system budownictwa (poza szkieletem) to program raczej by się u nas nie przyjął. :wink:

W tiwi rodzimej produkcji nie spotkałem programów poradnikowych dot. budownictwa, wnętrz czy ogrodów, które by sięgały choćby do pięt programom realizowanym przez telewizja brytyjską :( !

Czy moje odczucia są słuszne :-?

Czy znacie programy rodzime na powyższe tematy, które warte są uwagi !??

Pozdro

J

zgadzam sie

brytyjskie sa fantastyczne, mimo, ze urzadzanie wnetrz to moj zawod i teoretycznie na co mi to:) to jednak z checia je ogladam, czasem nawet dowiaduje sie czegos o czym nie wiedzialam, natomiast polskie...szkoda wlaczac telewizor...

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
Słodowy był super.Wtedy każdy młody synek umiał wbić prosto gwóźdź.Teraz ludzie po studiach tego nie potrafią.Niestety zdradził moje ideały ,bo powiedział żeby nie robić tego samemu, lecz z Castoramą.No cóż,każdego można kupić.Fajna była też Sonda z ś.p. Kamińskim i Kurkiem.Teraz wszystko jest w necie.I chyba niewielu oglądałoby te programy.