sollers 15.07.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Serdecznie witam Jak długo można czekać na wydanie przez urząd "warunków zabudowy"Czy ich obowiązuje KPA (30 dni) lub (60 ) w przypadkach szczególnych?????@&.07 upłynie 2 miesiące od kiedy złożyłem wniosek o wydanie "warunków zabudowy" dla mojej działki.Do dnia dzisiejszego urząd nawet nie pofatygował się odpowiedzieć .....Co mogę w takiej sytuacji zrobić. Czy pisać skargę jeśli tak to do kogopozdrawiamsollers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 15.07.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Spokojnie - zacznij od telefonu do urzedu (a jeszcze lepiej wizyty osobistej) i sympatycznej rozmowy z urzednikiem - moze jest jakis glupi problem? Nie czekaj biernie, ale tez nie zaczynaj od skarg - badz mily, oczekuj tego samego, bij dopiero wtedy, gdy uprzejmosc nie dziala Moze - czego nie zycze - trafiles na teren, dla ktorego opracowuja plan zagospodarowania. Wtedy moga zawiesic wydawanie decyzji do jego zatwierdzenia (co oznacza nawet rok w plecy ) Ale moze nie jest tak zle. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sollers 15.07.2005 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Już jestem po rocznym zawieszeniu procesu wydawania warunków . Te 2 miesiące to są kolejne miesiące, uwazam specjalnego opóźniania sprawy. To prawda, że nie ma planów zagospodarowania dla mojej dzielnicy ale po 12 miesięcznym zawieszeniu chyba powinni wydać warunki zabudowy. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.07.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Jaki niecierpliwy, po co ci te Warunki w sierpniu? Stawiam na grudzień. Jeżeli masz sąsiadów z projektami, lub wybudowanych to z uprzejmości poproś ich o pokazanie warunków (na nowych urządzeniach urzędnicy znają klawisze Ctrl+C i Ctrl+V ) i do nich zacznij(cie) dobierać projekt, w żadnym wypadku nie ważcie się kupić projektu bez Warunków (nikt od Was tego potem nie odkupi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts