Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lobbowanie??

jacekj

Recommended Posts

witam:)

Chciałbym poddać pod osąd szanownych Forumowiczów mój pomysł. Otóż domu nie buduję. Na forum wpadam jako czynnik społeczny ;) powodowany chęcią pomocy innym. I tutaj pojawia się mój problem. Zaglądając wieczorem czy w nocy po całym dniu nieobecności (brak czasu) wyświetlam posty od ostatniej wizyty i jest ich czasami kilka setek. Moja działka to energetyka i zaczynam szukanie postów na ten temat. Jest to czasochłonne i uciążliwe przeglądanie setek postów na różne tematy. Większość z nich prawdę powiedziawszy mnie nie interesuje z całym szacunkiem dla piszących je dla których są to sprawy pewnie ważne.

I tutaj moja propozycja aby przeredagować forum w taki spoasób aby posty pisać w działach, tzn np:

- architektura,

- konstrukcja,

- instalacje elektryczne,

- instalacje sanitarne (wod-kan, gaz),

- instalacje CO (wraz z kotłowniami), klimatyzacja,

- aranżacja wnętrz,

- sprawy formalno-prawne (WZiZT, pozwolenia na budowę, odbiory i przekazanie do użytkowania),

- ..................

- ..................

Oczywiście pozostałe działy powinny zostać.

I co Wy na to?

pomysl ciekawy

ale chyba nierealny do wprowadzenia w zycie

pomijajac fat ze caly dorobek z ilus tam lat bylby praktycznie nie po poszufladkowania

to dochodzi problem dyscypliny na forum

i tak jest ciezko zmusic ludziska do pisania w odpowiednim dziale ;)

mysle ze szanse marne ;)

Podpisuję sie pod Leonem 8)

• 1 month później...

witam:)

Wątek trochę się postarzał ale pozwolę go sobie podbić.

Pierwszy mój pomysł nie zyskał akceptacji stąd mam kolejną, zawężoną propozycję. Otóż proponuję utworzenie działu "Energetyka" w którym to można by pisać o szeroko rozumianych elektronach.

Ci co często wpadają na forum wiedzą, że dziennie przybywa kilkaset 400-600 postów i niestety w takim gąszczu trudno znaleźć pytania na które można odpowiedzieć.

Lubię wpadać na forum ale to szukanie jest odpychające.

Jest kilka tematow-molochow, rosna, bo jak widac jest ogromne zapotrzebowanie i wcale nie trzeba bylo odrebnego dzialu.

Jest temat o oknach, o alarmach, w innym dziale - wszystko o kominkach itp, itd. Zaloz taki temat, jezeli bedzie zainteresowanie, bedzie zyl wlasnym zyciem, wcale mu nie bedzie trzeba odrebnego dzialu.