A.G. 15.07.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Mam pytanie dotyczące rysunków i ich opisów w projekcie. Mianowicie, zleciłem w biurze projektowym zwiększenie grubości ocieplenia ściany zewnętrznej w stosunku do wersji podstawowej. Czy jest prawidłowe podawanie w projekcie rysunków w wersji podstawowej (standardowe wymiary), natomiast w sprawie ścian zewnętrznych (zmiana grubości ocieplenia) zmiany podane będą w opisie technicznym i na legendzie, która znajduje się na rysunkach? Czy wymiary na rysunku nie powinny być identyczne z wszelkimi opisami i legendami, jest przecież na projekcie zachowana skala wymiarowania. Czy takie podejście jest prawidłowe i czy przy takim sposobie przedstawiania wymiarów na rysunkach i legendach nie będzie kłopotu z wydaniem pozwolenia na budowę i tym podobnych rzeczy? Bardzo proszę, jeśli ktoś może mi to wyjaśnić, będę wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts