Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

załamanie nerwoe blisko!

lola

Recommended Posts

Chce mi się ryczeć, bo nie będę miała spiżarki! Z pomieszczenia gosp. i części łazienki bedziemy musieli zrobić kotłownię. Po prosu nie pomyślałam przy wyborze projektu, że ogrzewanie olejowe wymaga większego pomieszczenia.

I teraz bęe musiała biegac po słoiki do garażu! Jestem na siebie wściekła!

Beeeeeee(to jest płacz).

A nie da rady umieścić całej kotłowni lub tylko zbiornika na olej w garażu? Ja będę miał zbiornik w garażu (oddzielony ścianką działową od reszty) a kocioł chyba w pom. gosp. albo też w garażu, jeśli się zmieści.

PS. Spiżarkę możesz też próbować zrobić pod schodami (jeśli je oczywiście masz). U nas wyszła tam sama, choć nie było jej w projekcie...

[ Ta wiadomość była edytowana przez: ckwadrat dnia 2002-11-15 13:16 ]

ckwadrat jesteś boski!!!

A czy masz garaż w domu czy sobno? Mój będzie wolnostojący jakieś 8 metrów dalej w związku z czym nie wiem czy mozna olej prowadzić rurą tak daleko do domu. Ponoć olej ma jakieś tam wymagania co do temperatury. I własnie to mnie załamuje. Jeżeli masz garaz osobno, to prosze opisz jak doprowadziłeś.

A z ta spizarka pod schodami, to dobry pomysł!

Czy pomieszczenie na zbiornik oleju wydzielone z garażu musi być ogrzewane? Projekt nie przewiduje miejsca na zbiornik i muszę wydzielić takie pomieszczenie z garażu. Garaż będzie ocieplony, ale nie chcę go całego ogrzewać.

Piec zostanie zainstalowany w oddzielnym pomieszczeniu.

Może ktoś z Was ma praktyczne doświadczenia w tym temacie?

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Jacus dnia 2002-11-19 08:12 ]

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Jacus dnia 2002-11-19 08:12 ]

lola, pierwotnie zamierzaliśmy ogrzewać dom olejem i cała kotłownie była zaprojektowana w garażu wolnostojącym. Garaż stoi jakieś 5-7 metrów od domu (zero zapachów i szumu) Jest tylko małe ale, garaz został przystosowany do tej funkcji czyli zostało w nim wydzielone miejsce na kotłownię. jezeli juz masz zbudowany garaż z przeznaczeniem tylko na samochód to moje rozwiązanie raczej odpada.