lola 15.11.2002 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Chce mi się ryczeć, bo nie będę miała spiżarki! Z pomieszczenia gosp. i części łazienki bedziemy musieli zrobić kotłownię. Po prosu nie pomyślałam przy wyborze projektu, że ogrzewanie olejowe wymaga większego pomieszczenia. I teraz bęe musiała biegac po słoiki do garażu! Jestem na siebie wściekła!Beeeeeee(to jest płacz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 15.11.2002 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 A nie da rady umieścić całej kotłowni lub tylko zbiornika na olej w garażu? Ja będę miał zbiornik w garażu (oddzielony ścianką działową od reszty) a kocioł chyba w pom. gosp. albo też w garażu, jeśli się zmieści. PS. Spiżarkę możesz też próbować zrobić pod schodami (jeśli je oczywiście masz). U nas wyszła tam sama, choć nie było jej w projekcie... [ Ta wiadomość była edytowana przez: ckwadrat dnia 2002-11-15 13:16 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 15.11.2002 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 ckwadrat jesteś boski!!!A czy masz garaż w domu czy sobno? Mój będzie wolnostojący jakieś 8 metrów dalej w związku z czym nie wiem czy mozna olej prowadzić rurą tak daleko do domu. Ponoć olej ma jakieś tam wymagania co do temperatury. I własnie to mnie załamuje. Jeżeli masz garaz osobno, to prosze opisz jak doprowadziłeś.A z ta spizarka pod schodami, to dobry pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 15.11.2002 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Ja też mam spiżarkę pod schodami 30 cm niżej poziomu domu. Zrobiliśmy tam porządną wentylację!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 15.11.2002 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 lola - mój garaż przylega jedną ścianą do domu jako i widać na mojej www. Ale zbiornik na olej możesz też wkopać przed samym domem. Murator pisał o tym parę miesięcy temu, nie pamiętam dokładnie kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 16.11.2002 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2002 Zbiornik można wkopać - tylko taki zbiornik niestety sporo kosztuje . ckwadrat - czy są jakies ograniczenia w umieszczaniu zbiornika na olej w garażu - czy jest konieczność umieszczania ścianek działowych oddzielających zbiornik od garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 16.11.2002 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2002 Tak, działówka i betonowa wanna wychwytująca olej (która otacza zbiornik i ma pojemność równą zbiornikowi), gdyby zbiornik uległ rozszczelnieniu. Też było to w Muratorze. Już nie mogę doczekać się na roczny spis treści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacus 19.11.2002 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Czy pomieszczenie na zbiornik oleju wydzielone z garażu musi być ogrzewane? Projekt nie przewiduje miejsca na zbiornik i muszę wydzielić takie pomieszczenie z garażu. Garaż będzie ocieplony, ale nie chcę go całego ogrzewać.Piec zostanie zainstalowany w oddzielnym pomieszczeniu.Może ktoś z Was ma praktyczne doświadczenia w tym temacie? [ Ta wiadomość była edytowana przez: Jacus dnia 2002-11-19 08:12 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: Jacus dnia 2002-11-19 08:12 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 22.11.2002 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2002 lola, pierwotnie zamierzaliśmy ogrzewać dom olejem i cała kotłownie była zaprojektowana w garażu wolnostojącym. Garaż stoi jakieś 5-7 metrów od domu (zero zapachów i szumu) Jest tylko małe ale, garaz został przystosowany do tej funkcji czyli zostało w nim wydzielone miejsce na kotłownię. jezeli juz masz zbudowany garaż z przeznaczeniem tylko na samochód to moje rozwiązanie raczej odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 25.11.2002 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 och, dziekuje wszystkim za porady. Jezeli pozwola na to finanse to chyba zdecydujemy się za zbiornik w ziemi. Jezeli nie, to chyba bedziemy ciągnąć z garażu. Garazu jeszcze nie mam, więc na pewno go przystosyję. Dziękuję. już mi lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 26.11.2002 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 No więc z doświadczenia sasiada poradzę że mozna wyrzucić na zewnątrz (nie wiem jak to ma się do przepisów) zakopać w glebę. Wcześniej był w domu ale przeszkadzał i pachniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts