bendzamin 15.07.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Dzisiaj doznałem zaskoczenia ze strony gminy, udałem sie aby zobaczyc aktualny plan zagospodarowania przestrzennego na co bardzo miła pani odpowiedziała iz plan zagospodarowania który wszedł w zycie w 1994r został uchylony dn 01.01.2004 na chwile obecna nie ma zadnego planu i kiedy bedzie?? w tym roku na pewno nie W trakcie rozmowy miła pani poinformowała mnie iz jest juz w w trakcie powstawania nowy plan po silnych prosbach pani zgodziła sie go okazac na którym zauważyłem ze moja przyszła działka nie jest objeta tym planem. Przesympatyczna płeć żeńska powiedziała iz moge starac sie w tej sytuacji o warunki zabudowy. Nadmieniam iz obok mnie sasiad juz ma dom w stanie surowym zam. natomisat inni sasiedzi juz mieszkaja zostałem tylko ja i kolega obok. Co w takiej sytuacji robić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 15.07.2005 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 jeszcze doszły mnie słuchy ze przy kupnie działki rolnej bedzie pobierana opłata tzw renta planistyczna, tzn jesli gmina przekształicła działke i podzieliła to trzeba jej zwrócić cześć kasy czy któs sie orientuje w rentach planistycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 15.07.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Jeśli utracił moc miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego budować możesz jedynie po otrzymaniu decyzji o warunkach zabudowy. Poszukaj i poczytaj było o tym bardzo dużo na forum. Renta planistyczna ? Pewnie chodzi Ci o opłatę adiacencką. Sytuacje, w których należy płacić opłatę adiacencką określa ustawa o gospodarce nieruchomościami, natomiast jej wysokość ustala rada gminy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts