jus 15.07.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Mam zamontowane w całym pokoju panele drewniane (cos ala barlinek) na klej. W bardzo widocznym miejscu była rysa, której fachowcy nie zauważyli podczas układania. Nic nie mówiąc chcieli to naprawić, skutek jest taki że jest tam teraz plama i jest podrapane.Próbowali nawet to polakierować. Wygląda strasznie. Jak skutecznie wymienić panel? Jak się do tego zabrać ? Co z tym zrobić? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.07.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 wycinasz uszkodzony, wsadzasz nowy z tym, że już nie na pióro i wpust a może kupiłbyś w sklepie okleine drewnianą i uzupełniłbys ubytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jus 15.07.2005 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 dobry pomysł z ta okleiną a że będzie widać komu to przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttt 22.07.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 dobry pomysł z ta okleiną a że będzie widać komu to przeszkadza okleina ma grubośc jak pamiętam od 0,8 do okolo 2mm zamim ją nakleisz zmatuj ten panel tylko jak to żrobisz okleiny nakłada- się pod cisnieniem - to rozwiązanie zaproponowane przez "majka" to nonsens. Jeżeli nawet uda ci się to przykleić to co będzie jak to będziesz myć i czyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.07.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 ttt, widziałeś kiedyś jak sie robi intarsje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttt 23.07.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 ttt, widziałeś kiedyś jak sie robi intarsje? tak widziałem nawet sam robiłem .- Przepraszam nie doczytałem ze to jest panel drewniany. Wtym wypadku mozna by przy małych ubytkach spróbować tej metody. tylko czy laik sobie z tym poradzi???????? Bo położenie na całej pow.panela 195x1200mm okleiny to na pewno już nie jest intarsja tylko okleinowanie. Do tego tematu podszedłbym inaczej 1. poszukałbym identycznej sztuki lub odpadu z tego panela zorientowałbym się w ten sposób jaka jest górna warstwa jej grubość prawdopodobnie ten panel jest zbudowany w nast. sposób na drewno iglaste jest naklejona wars twa drewna twardego o grubości od 2mm a moze więcej mm wtedy można tak zrobić jak napisał Majka tzn. "intarsję"/wyciąć miejsca uszkodzone i wkleić paski okleiny/ ale to wymaga odpowiednich narzędzi i dużych umiejętności nie wiem czy laik sobie z tym poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.07.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 ttt, laik może sie nauczyć. Wszystko dla ludzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 29.07.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Rozebrać panele zaczynając od ostatniej położonej i wymienić uszkodzoną a potem ułożyć na nowo. Okleina? a nie chodzicie w tym miejscu? wydaje mi się, że będzie się odklejać i rogi będż zadarte, będzie kiszka! Okleina na podłoge?, mówie NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts