cebulka 26.03.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Witam wszystkich wiosennie ! Widzę, że nikt już nie buduje Nastki. Ato taki fajny domek. Miałem nawet ofertę kupna mojego U mnie na razie jest przestój. Niestety sprawy urzędowe powodują, że nie mogę sprzedać działki. Podział trwa już 1,5 roku. Lada dzień powinienem dostać wypis z księgi wieczystej. Za pieniądze uzyskane z działki planujemy skończyć dom. Jak wyjdzie czas pokaże. W zasadzie od późnej jesieni nic się u nas nie zmieniło. Pozdrawiam wszystkich wiosennie i życzę wszystkiego dobrego z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 26.03.2015 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Dziękuję za życzenia i wzajemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 08.04.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Myślałem że "Nastkowy wątek" podlega już pod konserwatora zabytków, a tu proszę.... coś się ruszyło na forum Ziomale, robicie coś jeszcze przy Nastkach???? Ja na razie grabię trawnik i jakby tu powiedzieć - trochę sobie nagrabiłem... Zacznie coś kwitnąć, to się pochwalę. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ost19 10.04.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam !Racja mało się dzieje. na forum , ale robi się na realu tylko czasu brak na nowe wpisy.trzeba wziąć się za wpisy i nadrobić braki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 10.04.2015 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam Pitu, pitu i ani zgrzytu. Od listopada jak cebulka wstawił 6 zdjęć i waldemaros we wrześniu 5, to nic, a nic. Ludzie to jak wy budujecie ? Ja się wprowadziłem po 13 miesiącach, to w tym czasie wstawiłem może ze 200 fotek. Widać taka uroda Nastkowiczów, że w większości się nie chcą integrować i szybko zapominają o forum. Pozdrawiam aktywnych i tych co obserwują z ukrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 10.04.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 No właśnie..... Dlatego "na przełamanie" wstawiam pierwsze wiosenne zdjęcie z krokusami, a ku przestrodze zdjęcie z kotem. Jeżeli fotek budowlanych nie będzie przybywać, zacznę wrzucać fotki z kotami (a mam ich co nieco ) Poza tym znalazłem w przepastnym internecie fotkę z ciekawym płotem; może kogoś zainspiruje.... Jeśli z czasem znudzi mi się moje ogrodzenie to kto wie Najgorzej tylko z późniejszym malowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 10.04.2015 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam Pitu, pitu i ani zgrzytu. Od listopada jak cebulka wstawił 6 zdjęć i waldemaros we wrześniu 5, Waldemaros wstawił fotki 31.08!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 10.04.2015 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 13.04.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 ... Jeżeli fotek budowlanych nie będzie przybywać, zacznę wrzucać fotki z kotami (a mam ich co nieco )... co by nie być gołosłownym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 14.04.2015 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Prześliczny kotek, a jaki elegancki Jak ja już tęsknię za takimi widokami http://static.pokazywarka.pl/i/5794457/353265/dsc-1334.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 15.04.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 .... Poza tym Farida jeszcze przed Świętami obiecała fotki z inkubatora... a my czekamy, czekamy... Miłego i do zobaczenia http://static.pokazywarka.pl/i/5798992/961458/kadrylowe-i-inne-z-24-08-2014-190.jpg z małym poślizgiem ,żeby nie było. Dawaj Waldemaros koty .Pewnie kto miał pobudować to pobudował ,więc nic nie piszą,nic nie fotografują . A zwierzątka cieszą ZAWSZE !! Zwłaszcza wiosną,kiedy jest ich dużo,są malutkie ( względnie ) i słodkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 15.04.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Ale puchacz W dodatku w tle deski i mur ceglany!!! Zdjęcie typowo z budowy Rewelacja! Grzyby u Leszka też robią szał. No i ważne że na forum coś się zaczyna dziać. Dla jasności sytuacji - kot w muszce nie jest mój tylko pobrany z internetu... Na większą liczbę zwierząt nie dostałem jeszcze dyspensy ...ja niebawem planuję zakończyć kolejne z moich ogrodowych dziwactw; rzecz jasna będą foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 16.04.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Ale puchacz W dodatku w tle deski i mur ceglany!!! Zdjęcie typowo z budowy Rewelacja.... HA!! deski,mur ??!!Człowieku,ten puchacz to kurka jedwabista czyli SILKA !! czy jest na naszym forum bardziej budowlana kurka niż ten kogucik( na fotce jeszcze jako młodzieniec )??Niestety,kogucik dziś nocą został wdowcem za sprawą równie ślicznego co krwiopijczego zwierza z lasu. Patrzyłam na wasze ogrody i ogródki z podziwem i jako na zródło inspiracji.Teraz coraz częściej z zazdrością.Dobrodziejstwo inwentarza coraz cześciej wdziera się na naszą ludzką stronę.Rozważałam ogrodzenie siebie zamiast ogradzania zwierząt ,ale chyba marzenia o baśniowym ogrodzie będą należały do tych nie spełnionych...Trawa i tylko trawa też może być ładna ...chyba . Powodzenia więc w tworzeniu,aranżowaniu,uprawianiu i co tam jeszcze sobie wymyślicie. Dobrej pogody do budowania i tanich stóp procentowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 17.04.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 A jednak.... coś się ruszyło. W zasadzie to chyba tylko ja zostałem jako ten budujący. Jak wcześniej pisałem mam przestój. Budynek stoi sobie i wysycha. Lada moment bedę zaczynał budowanie ścian działowych i przeróbki kanalizacji. Tak, tak przeróbki, bo przez zimę coś pozmieniałem na dole i muszę poprzesuwać kanalizę. Zdjęć żadnych nie wrzucam bo nic nowego by na nich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 20.04.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (...) Zdjęć żadnych nie wrzucam bo nic nowego by na nich nie było. W takim razie kolejny kot... Jak umowa, to umowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 29.04.2015 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 To ja wrzucę fotkę świętej pamięci mojego poprzedniego psiaka, a co tam należy mu się, bo fajny był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 05.05.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Nooo, fajny... Teraz sobie z góry patrzy na dach i kominy Waszej Nastki i w razie czego da znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 05.08.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 W takim razie kolejny kot... Jak umowa, to umowa!!! Nie no nie powstrzymam się przed komentarzem. Kota oddałem dobrym ludziom bo był wredna szuja i nie żałuję. Psu nigdy bym tego nie zrobił z prostej przyczyny. On też by mi tego nie zrobił - miłość do Pana ponad wszystko. a kot ? zrobiłby to bez wahania i z satysfakcją w oczach więc wolałem być pierwszy a Nastka ? gdybym miał teraz wybierać projekt to wybrałbym inny ... dlaczego ? Pomimo że lubie swój dom i układ wewnętrzny podoba mi się niejednokrotnie bardziej niż inne czasem większe domy to wybrałbym projekt indywidualny. Nastka ma super układ w części środkowej ale pojedynczy garaż to jakaś porażka (nawet jedno auto średnio się mieści i trzeba kombinować by wysiąść) Dom jest na planie litery Z więc wysunięty garaż skraca podjazd a wysunięty salon zmniejsza ogród. Zrobiłbym znacznie nowocześniejszą formę i konstrukcję. Veechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 11.08.2015 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 a Nastka ? gdybym miał teraz wybierać projekt to wybrałbym inny ... dlaczego ? Pomimo że lubie swój dom i układ wewnętrzny podoba mi się niejednokrotnie bardziej niż inne czasem większe domy to wybrałbym projekt indywidualny. Nastka ma super układ w części środkowej ale pojedynczy garaż to jakaś porażka (nawet jedno auto średnio się mieści i trzeba kombinować by wysiąść) Dom jest na planie litery Z więc wysunięty garaż skraca podjazd a wysunięty salon zmniejsza ogród. Zrobiłbym znacznie nowocześniejszą formę i konstrukcję. Veechu Witam Co do psa, to masz absolutną rację i tu się z Tobą zgadzam. Natomiast w kwestii wyborów, to trochę mam inne zdanie, bo wszystko się zmienia z upływem czasu. Ja teraz pewnie, też bym zrobił kilka rzeczy inaczej i mały garaż, też mi doskwiera, ale w momencie wyboru był OK. Nie chciałem mieć garaży tylko dom, a że z upływem czasu samochodów przybyło i innych niekoniecznie potrzebnych rzeczy, to jest jak jest. Podjazd się nie skraca, bo to ty decydujesz jak daleko ma stać dom no chyba, że plan narzuca, ale odległość zawsze pozostaje taka sama obojętnie, czy dom jest z wysuniętym garażem, czy równo z bryłą. Jeżeli masz wyznaczoną linię zabudowy np. 6m, to liczy się ona od garażu, a nie od ściany budynku, czyli powierzchnia przed domem jest właściwie większa, a nie mniejsza. Wysunięty salon zajmuje więcej powierzchni pod dom, ale dom trzeba dobrać do kształtu działki i jeżeli masz działkę bardziej w kwadracie, to wtedy jest miejsce na garaż obok domu i to podwójny i salon nie musi być wysunięty. Nastka to projekt na działkę prostokątną o min. szerokości 20m, czyli dosyć wąską. Wysunięty salon świetnie maskuje działkę stosunkowo wąską i raczej długą (powyżej 40 m). Działka o szerokości powyżej 24m pozwala na wybudowanie Nastki z podwójnym garażem i wtedy masz projekt indywidualny . U mnie już minęło 8 lat mieszkania i wiele rzeczy teraz można by wykończyć inaczej, bo i projekty są nowocześniejsze i inne materiały dostępne, ale to może przy jakimś pierwszym remoncie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 27.08.2015 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Ja tam bym niczego już u siebie nie zmieniał, bo poprawki naniosłem przy adaptacji i jest znośnie. Przy działce 52x24m Nastka wkomponowuje się że hoho. Garaż co prawda mały (a u mnie dodatkowo pomniejszony o spiżarnię), ale podjazdu mamy 12 metrów ...no i jeden samochód Pojawiają się nowości i człowieka czasem skręca że nie może ich mieć, ale takie nasze inwestorskie życie... Zresztą, nawet po naszym wątku i aktywności na nim widać wyraźnie, że Nastek się chyba już nie buduje Ja ze swojej strony chciałbym podziękować za wszystkie rady i spostrzeżenia. Za pomysły które "podbierałem" stąd starałem się na bieżąco dziękować ich autorom - jeśli kiedykolwiek zapomniałem - przepraszam i robię to teraz. Rzecz jasna dziękuję pomysłodawcy tego wątku. Leszku - Wielkie dzięki!!! Jako że nikt od dawna nie wrzuca fotek, ja na koniec pokażę się Wam en face:P z ogólnobudowlanym pozdrowieniem - Los del Waldemaros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts