leszek2307 27.08.2015 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 No jaki koniec ? to, że tylko kilka osób coś wpisuje, to nie tragedia. Reszta czyta z ukrycia, bo już wszystko jest napisane, a ze zdjęciami, to już tak jest, że na początku, to każdy coś wklei, a potem następuje szybkie zmęczenie materiału Działkę masz hoho, moja ma tylko 22x40m, a i tak jak przyjdzie kosić trawę, to jest co robić. Fotka naprawdę świetna, prawie jak na fejsa Gratulacje za odwagę, a te podziękowania, to bardziej za wytrwałość, bo wątek tworzy grupa, sam bym nic nie zdziałał . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 27.08.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 .............................................. Rzecz jasna dziękuję pomysłodawcy tego wątku. Leszku - Wielkie dzięki!!! ....... ja na koniec ...... No,podziękowania jak najbardziej,bo właśnie obchodzimy jubileusz!!!! Dziesięciolecie to nie byle co ! Pewnie stąd te podsumowania .Ja pewnie zmieniłabym ...projekt .(jak ogromny odsetek budujących ). Jaki koniec,Waldemaros!? kto będzie nam pokazywał piękne ,klimatyczne pomysły na otoczenie no i wstawiał kociaki? A ja ,drodzy miłośnicy lizusów, oddałam PSA ! To prawda,patrzył we mnie jak w bóstwo-tak samo jak w każdego ,kto go pogłaskał. Pozdrowienia dla Nastkowiczów !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 08.09.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Nastek się chyba już nie buduje A nie prawda Ja buduję, choć w tym roku mam przestój. Zdjęć nie pokazuję, bo praktycznie nic od jesieni zeszłego roku się nie zmieniło. Edytowane 8 Września 2015 przez cebulka literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek 1 27.09.2015 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 My w swojej juz mieszkamy, ale jsk to często bywa przybrakło kaski na adaptacja poddasza. Nasza 3 os roszina mieści się na parterze. Zmiany oczywiście poczyniliśmy.Garaż wydłużony ,nad nim zalany strop na schowek, z cz. Kotłowni wydzielona pralnio-garderoba, dodatkowe wejście do kotłowni z podwórka, schody mamy lane-betonowe a pod nimi podkopana na 2 stopnie spiżarnia. Zrezygnowaliśmy z małego okna w kuchni,, a te w salonie przerobić na jedno. Na poddsszu nie ma okien dachowych, na balkon z większych pokoi prowadzą podwójne szklane drzwi, ale w garderobie dodamy okno dachowe. W przyszłym roku ruszamy z poddaszem, ale i tak cieszymy się że jesteśmy na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 01.10.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Na poddsszu nie ma okien dachowych, na balkon z większych pokoi prowadzą podwójne szklane drzwi, ale w garderobie dodamy okno dachowe. Witaj Piotrek 1, Wrzucam temat do rozważenia, że może warto doświetlić poddasze np. świetlikiem tunelowym. Sprawdza się zarówno w przypadku dachów skośnych i płaskich. Zachęcam do obejrzenia krótkiej animacji: http://bit.ly/ZOJ3N5 Jeśli chodzi o kwestie techniczne, czyli budowę świetlika, składa się on z trzech części: 1. moduł dachowy z wyjmowanym skrzydłem umożliwiającym montaż od strony dachu 2. wysokorfleksyjny sztywny lub elastyczny tunel światłonośny 3. element sufitowy z efektem blasku na krawędziach, dzięki czemu światło jest jeszcze bardziej efektywnie rozprowadzane. A poniżej wnętrze po zastosowaniu świetlika tunelowego: ps. A jeśli będziesz potrzebował pomocy w doborze okna dachowego to chętnie też pomogę. Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 11.02.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Hejka tęskni mi się za słońcem, ciepłem i zielenią - za chłodnym piwkiem na tarasie w w altanie eeech chciałem to zwizualizować, ale zapomniałem jak się wstawia zdjęcia dobrze że mam chociaż kominek Edytowane 11 Lutego 2016 przez veech'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 12.02.2016 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Cześć No teraz, to już nie ma żadnego problemu, bo zdjęcia można wstawiać bezpośrednio z kompa za pomocą strony muratora. Przy takich zimach, to komu się nie tęskni za wiosną jak nie ma śniegu i wiecznie ciemno . Tak przy okazji jak Ci już wyjdzie z tymi zdjęciami, to możesz odświeżyć trochę starych, bo się nie wyświetlają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 12.02.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 (edytowane) Witam wszystkich nastkowiczów po długim czasie. U mnie budowa trochę stała ze względu na przeciągające się sprawy urzędowe. Udało się już wszystko załatwic i mam zamiar teraz ruszyć z kopyta. Mam właściwie stan surowy zamknięty. Położone instalacje elektryczne wewnątrz i instalacje do rekuperatora. Wczesną wiosną wchodzą tynkarze. Mam zamiar skończyć w końcu kominy i położyć dachówke. Jestem pełen optymizmu i chęci do pracy. Jak już wcześniej gdzieś pisałem zrobiłem trochę zmian w projekcie.Jak ktoś będzie bliżej zainteresowany to moge opisac. Na tę chwilę największym moim zmartwieniem są kominy. Mam kominy systemowe i teraz chcę je obudować klinkierem. Szukam jakiegoś fachowca i mam wrażenie, że to będzie wyzwanie. Napiszcie mi na co zwrócić szczególną uwagę i ewentualne problemy jakie spotkaliście w swoich nastkach. Zastanawiam się jak komin od ogrodu ma być związany z wieńcem/murłatą. Na zdjęciach widać że jest wszystko szczelnie obudowane do systemówek, ale to jest rozwiązanie czasowe, aby nie zaciekała woda. Teraz trzeba to rozebrać i murować kominy. Poztaram się co jakiś czas wrzucić foty. Na razie czekam na ocieplenie , bo -9 stopni to nie jest czas na murowanie. Załaczam kilka fotek: Pozdrawiam Edytowane 12 Lutego 2017 przez cebulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 16.02.2017 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Witam Trochę już chyba wszyscy zasnęli, ale miło,że jeszcze ktoś pamięta, że takie forum istnieje. Pozdrawiam i życzę samych sukcesów w budowie Nastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 22.02.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Nie zasnęli Widzę że Nastki dalej są budowane, to może na chwilę się reaktywuję Wrzucę kilka fotek "okołonastkowych" w końcu przecież z jednego podwórka Pozdrawiam Was serdecznie!!! Edytowane 23 Lutego 2017 przez Los Del Waldemaros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 23.02.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Fajnie,że jednak nie posnęli wszyscy. Ten domek w ogrodzie to masz mega ! Bardzo mi się podoba. To taki ogród zimowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 24.02.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Dziękuję! W domku zrobiliśmy pierwszą w naszej wsi szkołę językową. Żona zawsze chciała mieć blisko do pracy, no to teraz ma 20 metrów (A gdy uczniów nie ma, to można sobie biesiadować) Twoja Nastka też niczego sobie. Bardzo nawet, widzi mi się wykusz w dachu. Jak będziesz miał gotowy dach, wrzuć proszę fotkę. Widzę też, że nie masz jednych drzwi balkonowych na parterze - u mnie akurat z tych 'bocznych' korzysta się najwięcej - ale to indywidualne rozwiązania które każdy dopasowuje do swoich potrzeb. Mam jeszcze pytanie dlaczego tak wysoko masz beton przy słupach od trejażu? Jakieś ciekawe rozwiązanie planujesz może??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 24.02.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) Witam Nastkowiczów, Waldemaros słupy mam wysoko, bo mam dużą różnicę terenu (spadek). Planuję pod tarasem zrobić taki schowek na narzędzia i może piwniczkę kto to wie A ten domek to twój projekt autorski, czy na zamówienie robiłeś? Jeśli to nie tajemnica to ile trzeba przygotować kaski na takie cudo ? Edytowane 24 Lutego 2017 przez cebulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 24.02.2017 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 A ten domek to twój projekt autorski, czy na zamówienie robiłeś? Jeśli to nie tajemnica to ile trzeba przygotować kaski na takie cudo ? Pomysł po części mój a po części wykonawców. Ja przesłałem im projekt na pracownię według moich oczekiwań, oni wysłali mi fotki swoich realizacji, które kształtem były zbliżone do mojego pomysłu. Resztę dogadaliśmy już na miejscu przy budowaniu. Cena nie jest tajemnicą - 30 tys. za stan surowy ze zdjęcia "wiosennego" Rzecz jasna robota i materiały. No i bym zapomniał - wynegocjowana w pakiecie obudowa studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 13.03.2017 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 (edytowane) Dziś pokażę Wam trochę wnętrza. Nie są jeszcze urządzone- są bardzo surowe bez tynków. Tynkarze zaczną jak pozwoli pogoda w przyszłym tygodniu. Chcę pokazać przede wszystkim zmiany na górze. Pierwsze dwa zdjęcia to łazienka na górze. U mnie będzie wejście na wprost idąc od schodów. Ściana została przesunięta trochę bliżej schodów zaś cofnąłem ściane gdzie są dwa wejścia do pokojów po prawej stronie (dlaczego - później). W łazience mam lukarnę i pod nią planuję wannę. Drugie zdjęcie przedstawia dalej łazienkę, gdzie mam wygospodarowana wnękę na prysznic. Za łazienką będzie garderoba i wejście do niej jest z pokoju po lewej stronie (zdjęcie nr 3). Ostatnie dwie foty do pokoje po prawej stronie ( te z balkonem) i tam widać jakie zrobiłem wnęki pod zabudowę. Mam dwie córki i obie będą miały praktycznie takie same szafy w tych wnękach. Uzyskałem to poprzez cofnięcie ścianki na której są otwory drzwiowe. Zrezygnowałem z pralni. Na pralkę będzie zrobione pomieszczenie na dole zamiast korytarza pomiędzy wiatrołapem a kotłownią. Garaż powiększyłem po 0,5m na długość i szerokość. Wejście do kotłowni będzie przez garaż. Ufff..... to tak na szybko. Pozdrawiam wszystkich Edytowane 13 Marca 2017 przez cebulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 05.04.2017 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 U mnie już są tynki wewnątrz. Od soboty magik muruje kominy klinkierem. Mam nadzieję że wszystko pójdzie zgodnie z planem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 17.07.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Witam wszystkich Nastkowo. Znalazłem chwilę i coś tam pokażę U mnie już w środku tynki i posadzki. Ostatecznie wybrałem podłogówkę na dole i górze. Za chwile będzie montowany piec - ekogroszek. Kominy zrobione - ogrodowy nawet z grillem , dach praktycznie skończony. Wróciłem z urlopu i będę brał się za gładzie. Jak dobrze wszytko pójdzie to może na Boże Narodzenie zamieszkam ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 25.10.2017 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 No piękny kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 09.12.2017 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 No piękny kominek Rzeczywiście, komin wymiata. Przy zostawieniu bocznych drzwi na taras, niestety nie ma wiele możliwości żeby wkomponować w komin ciekawe rozwiązanie z grillem U mnie ten pomysł podupadł, ale nie został pogrzebany. Jest trójnóg Nikt zdjęć nie wrzuca, to ja się pochwalę 'przynastkowymi' aranżacjami. Trochę w tym roku się zadziało Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 11.12.2017 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Też taki grill brałem pod uwagę, ale jak już budowałem taki komin, to stwierdziłem że i grill zrobię. W sumie tani to on nie był Ale ten wóz Drzymały masz super Ja obecnie grzebię w środku. Czekam z utęsknieniem na podłączenie wody przez wodociągi. Miała być w listopadzie... Studnię niestety trzeba kopać na ponad 60m. Więc czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts