farida 07.08.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 .No to nam Lesiu podniosl poprzeczke!! I jak tu takiego wyprzedzic,ba,chocby nadazyc! Nie wiem tylko,czy dobrze zrozumialam,ze drewutnie chcesz zrobic pod balkonikiem? A nie lepiej przy garazu?Tego miejsca pod balkonami chyba szkoda na taki cel. Gratuluje pomyslu i wykonania! A u mnie byl juz pierwszy remont.Komin zostal czesciowo rozebrany i wzniesiony na nowo.Okazalo sie,ze byl bardzo niestarannie zrobiony.Czapeczka z zaprawy sie rozszczelnila,wewnatrz byla woda ktora przyczynila sie do powstania tych szczelin o ktorych pisalam.Podobno(byc moze remontujacy dodali koloru i dramatyzmu do swojego dziela) grozil przewroceniem sie.Z pewnoscia przyczynila sie do tego budowa cegly-dziurawka,zastosowana do budowy.Wiem,wiem,nie mozna ,ale byla taaaka ladna...teraz kominy czekaja na zabezpieczenie a na tym felernym tymczasowo polozone zostaly plytki a sama plaszczyzna jest troche łukowata. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 07.08.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Witajcie, u nas skuli wieniec nad garażem i wylali nowy, ale wszystko wygląda jak po wybuchu bomby, więc nie umieszczam zdjęć. Mistrzowie odjechali do domu nie zrobiwszy nic poza wieńcem i wstawieniem warstwy bloczków do okna kuchennego (wymurowali 150x150).Wybrzuszonego słupa nie skuli bo im się fleksa spaliła (wszystkie plagi egipskie już chyba na nich spadły). Naczelny palant warknął na koniec, że może będą za 2-3 tygodnie u sąsiada to przyjdą. Krew się gotuje, tym bardziej, że rozszalowałem słup z drugiej strony (od klatki schodowej) i tam też raki jak pięści. Sakrrrrra !!! Teraz cieśla przez te wszystkie obsuwy złapał inne zlecenie i cały harmonogram się sypie. I tym optymistycznym akcentem kończę i mówię: Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 08.08.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Witam Jestem tu nowy Spodobał mi się projekt tego domu. Cały czas jednak zastanawiam się gdzie moznaby ustawić w salonie telewizor ?? Jakieś zdjęcia lub pomysły mile widziane. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyś1719503287 09.08.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Witam serdecznie. Jestem kolejnym, który buduje "Nastkę". Interesuje mnie kwestia schodów wew., zaplanowałem schody betonowe, o których mój majster wiedział od samego początku.Cały czas zapewnia mnie, iż pod schody zostało przygotowane zbrojenie, itp. tak jak powinno być. Nie ukrywam, iż nie jestem tego pewien, nic takiego nie widziałem. Proszę o wskazówki, bądź zdjęcia jak powinno to wyglądać. Obawiam się, iz mój budowlaniec zacznie teraz "kombinować" z dozbrojeniem schodów, a jestem na etapie zakończonego stropu. Czy to nie będzie miało negatywny wpływ na byt schodów w przyszłości np. pękania itp. Proszę o wskazówki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 09.08.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 ... Cały czas jednak zastanawiam się gdzie moznaby ustawić w salonie telewizor ??..... Ja tez! cebulka,Zbyś witajcie . (Zbyś,u mnie sa drewniane,nie pomoge.Ale zanim odezwa sie inni Nastkowicze zapytaj moze w "wymianie doswiadczen" ,tak ogolnie o schody i to zbrojenie.) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 13.08.2008 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Jeszcze reszta zdjęć z poprzedniego postu, bo można edytować, ale teraz można wstawić tylko 5 zdjęć Tak się zaczynało na tarasie, koło musiałem sam narysować i ułożyć, to było ponad ich siły No i tarasik, jeszcze nie ma skarpy i ozdbników, ale kto ma odrobinę wyobraźni I z drugiej strony Zejście do drewutni i miejsce na roślinki za oknem salonowym Takie ładne ujęcie z lotu ptaka I teraz właściwy wpis Witam Cebulka - ja mam kącik telewizyjny w kącie naprzeciwko kominka, przy tym dużym oknie salonowym. Uważam, że miejsce jest dobre i z mojego rocznego doświadczenia w zamieszkiwaniu tego domu nic bym nie zmieniał. Zbyś - ja tez jak Farida mam schody drewniane i co prawda zrobiłem takie miejsce na oparcie schodów, jak w projekcie (znaczy w tym miejscu zamiast 10 cm styropianu dałem 5 i nie robiłem tam podłogowki, i podwójną siatkę) , ale w praktyce okazało się że wyszły bliżej komina i niepotrzebnie sobie zrobiłem mostek termiczny w podłodze. Było takie zdjęcie schodów u Veecha, chyba, ale dokładnie nie pamietam, tylko on się dawno nie odzywał, a część zdjęć się już nie pokazuje, trzeba poszperać Edytowane 1 Maja 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 14.08.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 No to jestem wywołany do odpowiedzi nawet nie bylem pewien czy sie jeszcze zaloguję Ja mam schody betonowe wylewane i na pewno dobrze zazbrojone chyba na pewno żartuje sa OK i sa na mojej stronie jak sie wystuka nastka to sie powinno znalezć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 14.08.2008 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) veech'u kurde, gdzie Ty się podziewałeś ? Właśnie tych schodów nie widać bo twoje początkowe zdjęcia się nie wyświetlają. Sprawdź to, bo szkoda jak w temacie nie ma zdjęć. Miło nam, że tak porządny budowniczy Nastki jeszcze tu zajrzał, w przeciwieństwie do innych, którzy już nie mają na to ochoty I to już naprawdę z lotu ptaka (ciekawe jak mi się udało tam wejść z aparatem), ale warto było, nasze koło tarasowe, a przypadkowo wyszło jak słońce jeszcze jedno ujęcie Zakończę takim ujęciem z przyszłego pokoju kąpielowego na podjazd Edytowane 1 Maja 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyś1719503287 15.08.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam! W dalszym ciągu temat moich schodów jest niejasny. W chwili obecnej jestem po wizycie kierownika budowy, który uznał, iż wszystko jest OK. Schody mogą być i drewniane i betonowe- kwestia decyzji i ceny. Jednak mój majster próbuje odwieść mnie od schodów betonowych, trudno stwierdzić czym to jest podyktowane. Może niechęcią "dziubania" przy nich? Opowiada o wykończeniach o małych róznicach w wyglądzie i cenie. Nadal wplałbym betonowe.Czy może ktoś podzielić się, pokazać zdjęcia swoich schodów wewnętrznych. Jaki jest ich koszt. Pozdrawiam Zbychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 21.08.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam znalazłem trochę zdjeć schodów w trakcie ich budowy http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/5/0/0/36118224_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/8/6/6/36118226_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/3/8/5/36118227_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/0/0/5/36118229_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/7/3/2/36118230_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/5/4/4/36118231_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/1/1/9/36118322_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/8/5/7/36118323_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/8/8/7/36118324_d.jpg to by wyczerpywało temat sprawują sie super a pod spodem trzymamy wiśniówkę pozdrawiam i życze powodzenia veech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 25.08.2008 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Veech'u taką długą miałeś przerwę, to może jakieś nowe fotki wrzucisz z tego co poczyniłeś przez ten czas ? Czekamy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 26.08.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Tak możliwe że wkrótce wstawię zdjecia podjazdu i tarasu. Prawie skończone ale jest na nich piasek i ma być jeszcze tydzień aż wejdzie między kostkę.pozdrawiam Veech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyś1719503287 26.08.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Serdeczne dzięki za umieszczone zdjęcia schodów z budowy. Są dla mnie bardzo znaczące. Wyszły super, ale skomplikowane to też są. Mam nadzieję, że i ja za pewien czas pochwalę się swoimi, jak narazie "cisza", gdyż mój wykonawca nad nimi myśli, a zresztą na wszystko ma czas. Oby mniej takich "paprochów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 07.09.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Proszę o wpisy wszystkich budowniczych Nastki. Jest nas tak mało, że każda informacja jest na wagę złota. Opisujcie wszystkie niedociągnięcia projektu i jak je rozwiązujecie. My też podjęłiośmy tę nieróqwną walkę. Bydujemy Nastkę i zastanawiamy się czy potrzebne są drzwi w pomieszczeniu gospodarczym jak zrezygnowaliśmy z garażu? A dodatkowe pomieszczenie to mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 07.09.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Proszę o wpisy wszystkich budowniczych Nastki. Jest nas tak mało, że każda informacja jest na wagę złota. Opisujcie wszystkie niedociągnięcia projektu i jak je rozwiązujecie. My też podjęłiośmy tę nieróqwną walkę. Bydujemy Nastkę i zastanawiamy się czy potrzebne są drzwi w pomieszczeniu gospodarczym jak zrezygnowaliśmy z garażu? A dodatkowe pomieszczenie to mała Napisz jeszcze gdzie budujecie. Co to znaczy, że zrezygnowaliście z garażu ? Robicie tam co innego czy po prostu nie ma tej "przybudówki". Wyczystki z obu kominów mamy od zewnątrz. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 08.09.2008 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witamy serdecznie nowych Nastkowiczów Ja też mam wyczystkę z kominka pod schodami i myślę, że miejsce jest idealne, prawie wcale go nie widać. Wyczystkę z komina szczytowego mam na zew., obie chyba widać na zdjęciach jak dobrze poszukać . Też mnie troszkę zaskoczyłaś tą rezygnacją z garażu, może jakieś foto ? Myślę, że jak nie macie garażu to drzwi do gospodarczego są raczej niepotrzebne, masz przejście przez wiatrołap. A tak wogóle to chyba jakiś słaby rok, bo nikt nie wstawia zdjęć ze swoich poczynań. Mam wrażenie, że Nastkowicze to tylko się chwalą i pytaja jak zaczynają, a potem im już nie zależy . Pozdrawiam i czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 08.09.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witamy serdecznie nowych Nastkowiczów Ja też mam wyczystkę z kominka pod schodami i myślę, że miejsce jest idealne, prawie wcale go nie widać. Wyczystkę z komina szczytowego mam na zew., obie chyba widać na zdjęciach jak dobrze poszukać . Też mnie troszkę zaskoczyłaś tą rezygnacją z garażu, może jakieś foto ? Myślę, że jak nie macie garażu to drzwi do gospodarczego są raczej niepotrzebne, masz przejście przez wiatrołap. A tak wogóle to chyba jakiś słaby rok, bo nikt nie wstawia zdjęć ze swoich poczynań. Mam wrażenie, że Nastkowicze to tylko się chwalą i pytaja jak zaczynają, a potem im już nie zależy . Pozdrawiam i czekam na zdjęcia. Witam. Jesteśmy z okolic Lublina i dopiero zaczynamy tzn podmurówka. Zamiast garażu mamy zmieniony projekt i powiękrzone pom. gosp. tj wyrównana ściana wejściowa. Teraz zastanawiamy się jaki komi8n robić czy systemowy Leira czy zwykłą rurę z dociepleniem, a w kominku macie płaszcz wodny czy nie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 08.09.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Leszek Z tymi zdjęciami to też jest tak że jak sie ich nie zrobi to nie ma co wstawiać Ja jestm winny podjazd ale jeszcze chwila. Koń cze go sam więc trochę schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 09.09.2008 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Leszek Z tymi zdjęciami to też jest tak że jak sie ich nie zrobi to nie ma co wstawiać Ja jestm winny podjazd ale jeszcze chwila. Koń cze go sam więc trochę schodzi veech'u to nie jest tak wprost do Ciebie, chociaż po troszę też. Chodzi mi o tych wszystkich, którzy jak się zabierają do budowania to mają czas i ich jest pełno na forum, a potem jakoś się już niechce i znikają. A jak prześledzisz forum to trochę już nas jest . W innych miejscach, na nowym forum Archipelagu, czy Budujemy dom to zapomnij, jest tylko mój wpis. Jakoś nasuwa mi się taki wniosek, że Nastkowicze są trochę takimi indywidualistami i wybierają dość mało popularny projekt, kompletnie nie wiem dlaczego , (wszyscy, którzy widzą dom są zauroczeni jego formą i wnętrzem) a potem jak już mają tą podstawę, która rodzi najwięcej pytań, bo projekt jest trzeba to powiedzieć, ubogi jak tylko można, to wolą chronić tą swoją indywidualność. Może się mylę, ale coś w tym jest ? n Pozdrawiam, do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 09.09.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witajcie, Chętnie wkleiłabym jakieś zdjęcia ale jeszcze niestety nie mam czego fotografować. Mieliśmy w planach zrobić fundamenty w tym roku ale chyba nici z tego ponieważ juz opóźnia nas ekspertyza geologiczna. Nasz dom bedzie stał nad rzeczką i trzeba zrobić takową przed rozpoczęciem . Ale jak ktos ma jakies fotki to ja nie moge się doczekac ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts