leszek2307 31.08.2009 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Leszek i Ewa Ten Wasz licznik coś bardzo oszukuje, bo ostatnio było 444 i teraz też jest 444 , a może to jakaś liczba magiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 31.08.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Licznik stanął w miejscu ?? Teraz będziemy gnać z robotą . Zamówiliśmy juz bloczki Ostateczna cena na całość to 35 000 zł 444 dni - może tak być bo ja projekt odebrałam około maja 2008 r. Póki co ten tydzień zapowiada sie nam nienajlepiej . Przeprowadzamy sie do moich rodziców w zawiazku z tym jest masa roboty. Przyszedł czas na rachunek sumienia : ile śmieci można nazbierać prze 10 lat w jednym mieszkaniu . 15 września przychodzą juz murarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 01.09.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 ..................... Przyszedł czas na rachunek sumienia : ile śmieci można nazbierać prze 10 lat w jednym mieszkaniu . ........... Oj mozna mozna!!! .przerabialam ten temat kilka trygodni temu.Zycze wytrwalosci i silnych nerwow! Rada moja dla tych,ktorzy maja jeszcze przed domem bloto a czekaja na kostki plytki itp.My polozylismy taka czarna mate- jak np.w szkólkach roslin .Nie drogie rozwiazanie a sie sprawdza.Ta mata potem moze sie przydac do innych celow. Pozdrawiam Nastkowiczow z...i nie wiem ? z domu juz? czu jeszcze z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 04.09.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 A ja chciałam powiedzieć że właśnie kończą cieśle przykrywać dach. UFFFFF Blachą z posypką kwarcową koloru zielonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 06.09.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Jestem na etapie szukania działki. Mam coś na oku i okolicy która mi się bardzo spodobała. Działka będzie miała w granicach 900-1000 m2. W zasadzie to Nastak jest jedynym projektem, który nam się podoba (ewentualnie LASPIS II z pracowni Domus). Mój problem jest taki, że działki te są w kwadracie (coś koło 30x30m). Obawiam się że bedzie bardzo mały ogród. Czy dużo jest 10m od krawędzi domu do granicy działki ? Czy będzie z tego jakiś ogród ? Powierzchnia będzie coś 10mx30m. Nie potrafię sobie tego wyobrazić Napiszcie jakie macie odległości od domu do krawędzi działki i czy to jest wystarczające. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 07.09.2009 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam Trudno powiedzieć, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Wszystko zależy co będziesz miała za płotem, bo jeżeli to będzie jakby przedłużenie ogrodu to chyba wystarczy. Dom z przodem i tarasem ma około 27 metrów, czyli do płota zostanie tylko 3 metry. Ogród można wtedy zrobić z boku, ale pozostaje widok z okna salonowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 07.09.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 leszek2307, ale z tego co widzę, to 28,7 m ma minimalna działka dla Nastki. Sam dom według informacji na stronie archipelagu (bez tarasu) ma 15,8 m. Wliczając do tego powiedzy 6m odlegość od drogi osiedlowej (w niektórych miejscach nawet 4m) daje to 21,8m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 07.09.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Leszek ?? Ty masz ogrzewanie podłogowe na górze?? Masz tam położoną terakotę czy jakieś deski czy goły beton i wykładzinę?? Ostatnio powiedział mi ktoś że wystarczy gładki beton i wykładzina, i w rutynę się nie popadnie bo za 5 lat zmieni się wykładzinę...... Co wybrać oto jest pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 08.09.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam wszystkich bardzo serdecznie Trochę mnie tu nie było, ale nie leniuchowałem na Seszelach, tylko caluteńkie wakacje spędziliśmy z Małżonką doglądając domku (Ona z tego powodu nieco mniej szczęśliwa ) Efekt - wszystkie prace "betonowe" mamy już za sobą... Zaczyna się design'erstwo. Niby fajna sprawa, szkoda tylko że pieniążków już nie mamy tyle co na początku Drobna namiastka naszych poczynań - poniżej. Pozdrawiam http://modernenglish.republika.pl/kominek1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 08.09.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Jaki ładny kominek . Czy to drewno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 08.09.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Jaki ładny kominek . Czy to drewno ? Fajnie, że nie tylko mi się podoba - dzięki. Kominek jest z piaskowca indyjskiego. Zrobiony przede wszystkim z myślą o tej pani http://modernenglish.republika.pl/img_0783.jpg ...choć może nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 09.09.2009 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam serdecznie drogich Nastkowiczów cebulka Nie chciałbym żebyś moją wypowiedź traktowała jako wyrocznię , ale jak będziesz miała 4 m przed garażem, to nie postawisz tam samochodu (ktoś powie maluch się zmieści, ale pomiędzy bramą , albo drzwiami garażu już nie przejdziesz). Wg mnie taki garaż - wyeksponowany w pewnym sensie nie może mieć przed sobą ciasnoty - 6m to jest absolutne minimum. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że umycie samochodu przy 6m bez otwarcia bramy jest uciążliwe. Dom na stronie Archipelagu ma 15,8 ale to jest teoria, nie jest uwzględniony dach i grubość muru, a razem z dachem robi ci się ponad 17 m. Ja mam przed oknem salonowym doniczki, takie naturalne w tarasie i one też zajmują niecałe pół metra. Zostanie ci jakieś 7m, na upartego 8m i decyzja należy do ciebie . ULANA Na górze w sypialni i na korytarzu mozaika dębową 11mm przyklejona do wylewki jak parkiet, w pokojach dzieci panele. Pod panelami mam specjalny podkład pod podłogówkę, a łazienka - będą płytki w przyszłym roku . Wykładziny teraz są przepiękne, a wylewki jak lustro Los Del Waldemaros Powiem szczerze, że jak pierwszy raz spojrzałem na kominek to też myślałem, że to dąb. Wydało mi się to trochę podejrzane, ale jak wyjaśniłeś, że piaskowiec to wszystko jest OK . Fajnie, że jesteś dalej z nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 10.09.2009 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Pozdrowienia z wczasów nad Nastką http://img171.imageshack.us/img171/5779/dsc4086tile.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 10.09.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 leszek2307 dzieki za odpowiedź. Mam dużego rebuuusa A jakby zrobił ogród bardziej z boku ? Sprawdziłoby się takie rozwiązanie? Nie chciałbym rezygnowac z Nastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 17.09.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Leszek , pozazdrościć . Piękna pocztówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 17.09.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Też mi się podoba Widzę, że u Was licznik ruszył z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 22.09.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Jakie kolejno warstwy dawaliście pod posadzkę? Chodzi mi przede wszystkim czy dawaliście papę???? Czy tylko folie i w którym miejscu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 22.09.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Jakie kolejno warstwy dawaliście pod posadzkę? Chodzi mi przede wszystkim czy dawaliście papę???? Czy tylko folie i w którym miejscu?? U nas na całości jest papa. Folia po obciążeniu przebije się i będzie jak sitko. Zrobiłem to z pomocą jednej osoby w dwa dni. Nic trudnego. Niektórzy parkieciarze podobno nie dają gwarancji jeśli nie ma papy tylko folia. Co do samego pytania, to u nas było: - papa - filia - styropian - folia - wylewka Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 29.09.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Trabi a papę dawaliście zwykłą czy jakąś specjalną żeby nie weszła w reakcję ze styropianem???? Bo ja już mam mentlik w głowie. Każdy mówi coś innego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 29.09.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Jeszcze jedno, jak by ktoś powiedział jak wkleja się zdjęcia albo wie na której to jest stronie. Będę wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts