Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jest nas już trzech, budujemy dom Nastka

Recommended Posts

Tarrrammmm!!!

Dzień szczególny dziś się rozpoczął. Od późnego popołudnia 05.03.2010 jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami KOMPLETNEJ (wreszcie...) zabudowy kuchennej :D

http://modernenglish.republika.pl/kuchnia.jpg

Zdjęcie takiej sobie jakości bo ciemno było, a zanim ustawiłem do siermiężnych warunków aparat, to baterie mi padły :oops: Zdążyłem zrobić tylko jedno...

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Los Del Waldemaros :D ,no pieknie! :D

Jestes nadzieja i swiatelkiem w tunelu dla tych ktorzy czekaja...KAZDY, WIDAC,SIE DOCZEKA JESLI CZEKA! :D

Moze napisz,co za sprzety zastosowales w swojej kuchni pieknej. Czesc Nastkowiczow jest na wykonczeniu wiec bedzie pewnie ciekawa.Czekamy na zmiane baterii i fotki z innej perspektywy.:)

A Lesiu2307 nie wystawil stolu i zima wrocila :( ....

Farida - Dzięki za koplement! Dzisiaj jestem w pracy, to z fotek nici, może w niedzielę coś podrzucę. Na Twoją prośbę - od lewej - przedstawiam:

cargo 40cm, 4xszuflady 60cm (na górze płyta ind. okap i półki 45cm gr.4cm), zmywarka 45cm, szafka zlewozmywakowa 80cm (2x40), szafka zwykła 60cm (2x30), 4xszulady 60cm, nad szafka 30cm wys. 92cm, słupek 60cm - lodówka wys.120, piekarnik z mikrofalówką wys.40cm, 2xklapy wys.32cm.

Może szafek tu nie za dużo, ale mamy spiżarnię. W niej będzie odbywało się "właściwe" gotowanie i miejsce na garnki i kartofle.

Tak na marginesie - do osoby, która wymyśliła powiedzonko o "szewcu co bez butów chodzi" chciałbym powiedzieć: I CO BRZYDALU???

Tak na drugim marginesie podziękowania dla Waldka i Mariusza. Choć odwaliliście kawał dobrej roboty, to "zapomieliście" mi oddać wzorniki lakierów :evil: - PAMIĘTAM!!! :evil: Któryś z Was buchnął mi też zapalniczkę z kominka :evil:

Witam, Witam :lol: :o

Ja cały dzień byłem zajęty, bo wczoraj córcia kupiła sobie nowe mebelki do pokoju i dzisiaj miałem przyjemność je poskładać :wink: . Stare gdzieś poupychaliśmy "na razie" :lol:

Wszystko pięknie tylko znowu tu się wpisy posypały, a ja nic nie wiem. Muszę jakiś dzwonek wymyśleć jak się będą pojawiać nowe wpisy :D .

Waldemaros bardzo gryfnie. Byfyj jak talala.

Sorki wielkie za ten stolik, ale u mnie teraz tak zaczęło sypać, że najbliższych domów nie widać. Chyba by go zasypało, aczkolwiek niewiadomo co by było gdyby już był wystawiony :roll: .

Farida - Dzięki za koplement! Dzisiaj jestem w pracy, to z fotek nici, może w niedzielę coś podrzucę. Na Twoją prośbę - od lewej - przedstawiam:...................................

Może szafek tu nie za dużo, ale mamy spiżarnię. W niej będzie odbywało się "właściwe" gotowanie i miejsce na garnki i kartofle.

.......................

Milo mi bylo poznac :D . Bede miala bardzo podobny uklad,bo wiekszosc mebli tez na tej scianie.Poza lodowka.

A to gdzie bedziesz odbywal to "prawdziwe " gotowanie?Czyzby mi wczesniej cos umknelo?

A jak juz zaczoles uprawiac prywate na naszym forum to napisz mi jaka masz ta zmywarke i okap,bo sie nie moge od 2 lat zdecydowac...

Leszek i Ewa,powodzenia!Moze Twoj dach zaczaruje pogode :D .Choc szczerze piszac,ta zima bardzo piekna byla i jeszcze mogla by chwile potrwac.

Pozdrawiam :D

Leszek2307 bryfy?? gryfnie ?? :o co to wlasciwie jest??!!znasz moze jeszcze jakies dziwne slowa ,ale na "f"? :wink:

farida

na "f" to może być np. fandzolisz, znaczy się opowiadasz jakieś bzdury, głupoty. No i nie bryfy, tylko byfyj - kredens, a gryfnie znaczy się ładnie, pięknie np. Ania to jest gryfno dziołcha - ładna dziewczyna. :lol:

Co ty nie oglądasz nigdy śląskich kabaretów np. RAK :wink:

Odnośnie sprzętu kuchennego, to mogę polecić zmywarkę Simensa. Amica to u mnie kuchnia i okap. Zamiast podstawowego modelu Boscha masz w tej samej cenie najbardziej wypasiony model Amici i mogę polecić :wink: .

farida

na "f" to może być np. fandzolisz, znaczy się opowiadasz jakieś bzdury, głupoty. No i nie bryfy, tylko byfyj - kredens, a gryfnie znaczy się ładnie, pięknie np. Ania to jest gryfno dziołcha - ładna dziewczyna. :lol:

Co ty nie oglądasz nigdy śląskich kabaretów np. RAK :wink:

Odnośnie sprzętu kuchennego, to mogę polecić zmywarkę Simensa. Amica to u mnie kuchnia i okap. Zamiast podstawowego modelu Boscha masz w tej samej cenie najbardziej wypasiony model Amici i mogę polecić :wink: .

Ja !

"Moplikiem se jada na szychta,

moplikiem se wracom z roboty.

Na gowie mom gogle Carrera,

zicherkom mom spięte galoty."

Zna się, zna ...

farida

aluzja do Ciebie, no wiesz co !!! Trzeba było pisać, że o imię ci chodzi. Trabi ogląda kabarety to wie o co chodzi :lol: .

Wiesz jakoś na f mi nic fajnego do głowy nie przychodzi, ale na wszelki wypadek wklejam taki podstawowy zestaw słów na "f". Może coś ci przypadnie do gustu :) ( co do zapisu fonetycznego można by się spierać (kłócić) w niektórych wypadkach) ale "flaska" by mogła być, abo jeszcze lepij "halba"

fach – zawód

fajnie –ładnie

fajrant – koniec roboty, wolne

fana – chorągiew, sztandar

fandzołla – fasola

fandzołlić – mówić od rzeczy

farołrz – ksiądz, proboszcz

fejszter – leśniczy

fest – mocno

fiber – gorączka

flaska – butelka

fliger – samolot

fojerman – strażak

fura – wóz

fusbal – piłka nożna

fyrzichy – brzoskwinie

.......................... "flaska" by mogła być, abo jeszcze lepij "halba"

Halba najlepsze,ale nie na F :( .

trabi-wrc :o .My tu frandzolimy,bo budownictwo zamiera, a u Ciebie tyle sie dzialo!!! Ostatni wpis w Twoim dzienniku to jak fragment kryminalu Chmielewskiej!! TA pisz chopie na forum nastkowym.

I gratulacje!! :D

Po trudach poniedziałku jestem i nadrabiam zaległe obietnice

http://modernenglish.republika.pl/k3.jpg

http://modernenglish.republika.pl/k4.jpg

http://modernenglish.republika.pl/k2.jpg

http://modernenglish.republika.pl/listki.jpg

...teraz spiżarnia:

http://modernenglish.republika.pl/spizarnia.jpg

i szafa we w wiatrołapie:

http://modernenglish.republika.pl/szafa.jpg

Na koniec wielkie dzięki za przyjazne komentarze - zwłaszcza te po śląsku :wink: Tak się składa że rozumiem - Miałem dziadków stamtąd to się osłuchałem co nieco. :lol:

Tak poza tym - może już trochę późno - wszystkim Paniom na tym forum z okazji Woman's Day - moc serdeczności życzę, oraz by tradycji stało się zadość symboliczny wirtualny goździk :p

byłbym zapomniał - dla Faridy AGD

zmywarka: whirlpool ADG 789

http://image.ceneo.pl/data/products/308884/product.jpg

okap: Franke FGC 904 XS

http://image.ceneo.pl/data/products/4532264/product.jpg

Czesc Nastkowiczow jest na wykonczeniu wiec bedzie pewnie ciekawa. ....

Tak potwierdzam, jestem na wykończeniu.

Los de Waldemaros zrób fotkę od kuchni w stronę okna salonowego. Mi szczególnie przypadło do gustu to, że nie masz w kuchni płytek. Też tak zamierzamy zrobić, położyć bambus. W którym miejscu masz tą spiżarkę???

Zajęte , zajęte ręce mają inwestorzy :D . My dopiero wróciliśmy. Śniegu napadało mało . Słońce i dodatnia temperatura (nawet +5 C) zrobiły swoje , a wiec go u nas już prawie niema. Rzeka wsiąkła, jest suchutko wiec znaleźliśmy trochę czasu na porządki. Spaliliśmy wszystkie kartony, pozbieraliśmy skrawki styropianu, folii i inne śmieci. A dach prawie skończony!!!!

Los Del Waldemaros jak oddzieliłeś kuchnię od salonu i jadalni?

b]Los Del Waldemaros[/b] jak oddzieliłeś kuchnię od salonu i jadalni?

Kuchnia jest i będzie otwarta. Tak założyliśmy sobie na początku naszego budowania. Ma być dużo miejsca i mało gratów. Stąd też pomysł ze spiżarnią, by gdy zajdzie potrzeba upiec dzika czy bawołu na święto dziękczynienia :wink: a w salonie nie będzie śladów po walce ze wspomnianymi - co najwyżej zapach gotowych potraw.

Duże przestrzenie dodatnio wpływają też na akustykę - gdy będę już stary i głuchy, to żona łatwo zawoła mnie do np. pomocy przy odkurzaniu - echo poniesie... a ja w te pędy pojawię się znienacka jak Hiszpańska Inkwizycja :wink:

No dzik może, ale bawoła musisz poćwiartować, aby go upiec w spiżarce. Trochę za wąska... Pozostań przy indyku.

Dziś był kolejny fachowiec od tynków zewnętrznych 80 zł za m2 za styropian, 120 zł za wełnę. Na gotowo, grubość 15 cm jedno i drugie. Już mi się myśleć nie chce. Znowu dosypało u nas śniegu. Podobno wiosna będzie na dzień dziecka. Chyba zamówimy kominek.

Farida ............................... Na Twoją prośbę - od lewej - przedstawiam:

cargo 40cm, 4xszuflady 60cm (na górze płyta ind. okap i półki 45cm gr.4cm), zmywarka 45cm, szafka zlewozmywakowa 80cm (2x40), szafka zwykła 60cm (2x30), 4xszulady 60cm, nad szafka 30cm wys. 92cm, słupek 60cm - lodówka wys.120, piekarnik z mikrofalówką wys.40cm, 2xklapy wys.32cm.

.....................................................

Tak sobie zerklam jeszcze raz na Twoja kuchnie.... Czy aby nie zatailes przed nami szufelki od centralnego??Jesli tak, to moze zdradzisz jaki system wybrales?Tu akurat informacje bardzo sie przydadza,bo metraze to wszyscy mamy podobne.Czy masz juz jednostke i czy pracuje, czy narazie tylko gniazda?

Pozdrawiam.

A tak nawiase piszac,to ktos grzebal w moim profilu.Ustawil strone www mojej znajomej z mojego podpisu jako moje www . Czy to poczatki tych porzadkow na forum? niezle sie zaczyna :evil: