ULANA 16.04.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Leszek i Ewa Fajna ta ścianka na klatce schodowej, zawsze cos nowego mozna wymysleć!!! Ogrzewanie podłogowe zpstało polożone u nas ododatkowo, do kaloryferów. Pewnie będzie coś niewykorzystane, ale to było świadome, każdy ma swoje indywidualne wymogi. Niepełnosprawne osoby, małe dzici itp. zsatanawiam się czy rzeczywiście wganiać sie w koszty w egzotyczne drzewo?? Leszku jak myslisz? Chcemy położyć na podłogówce w salonie i w kuchni zamiast płytek. Egzotyk przy piciu wchłania z wodą kwarc czyli ma w sobie pisek i dlatego lepiej przewodzi ciepło niz nasze np dąb?? Tylko że dąb 40 zł za metr, a egzotyk 100 zł za metr kw. Odnosnie ścianki kolankowej to jeden MAX nie robi róznicy w bryle zewn. Natomiast wewnątrz tworzy się duża przestrzeń w pokojach na poddaszu. Można podejść do ścian na stojąco. Tylko UWAGA nieszczęsne klamki w oknach dachowych muszą być na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 21.04.2010 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam Leszek i Ewa Jedno zdjęcie się nie wyświetla ?, a może jest to ten drugi bok, którego nie widać Odnośnie taj ścianki na klatce schodowej, to ja bym był ostrożny, bo ona zasłoni prawie 1/4 światła z okna, no chyba, że będziecie mieli drzwi z dużymi, przezroczystymi szybami , ale i tak jestem na nie . Ulana co do podłogi to wybór należy do Ciebie, ale jak podłogówka będzie tylko wspomagająca, to chyba nie ma większego znaczenia. Wszystko zależy od grubości tej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 22.04.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Rzeczywiście jedno zdjecie się nie wyświetla, a to chyba dlatego , że nie mogłam sobie jakoś poradzić ze wstawianiem na początku , a potem nie edytowałam postu , Co do ścianki na klatce to masz racje Leszku na pewno będzie zasłaniać światło , ja też o tym myślałam. Jeszcze jest trochę czasu i w razie niedogodności będzie można zburzyć ale myśleliśmy też (nie wiem jak to wyjdzie ), że będzie można zrobić mniej barierki. A widzisz... Ulanie się podoba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 23.04.2010 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Metr barierki w stosunku do ceny schodów nie będzie chyba stanowił jakiejś znacznej zwyżki, a ja tak bardziej z doświadczenia się wypowiadam, że ten korytarzyk mimo. że mam szyby na 3/4 drzwi jest mało doświetlony i chociażby przy zwykłym odkurzaniu będziesz musiała zapalać światło w dzień. A scianka podobać się może, zwłaszcza jak już będzie wykończona , ale ścianek to ci chyba nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 23.04.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Ścianek mamy rzeczywiście w bród . Czuję to szczególnie w chwili gdy wyliczamy ilość tynków. Ceny teraz to ok 30 zł/ m2 z materiałem. Tynk cementowo wapienny, gotowy pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 23.04.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 A może w związku z rozkwitem wiosny (co prawda zimno jeszcze jest) powklejacie zdjęcia z ogrodu? Czy ktoś z Was obsadził pergolę? Jak to wygląda? My mamy taras od północy (a w zasadzie północny zachód) i zastanawiam się co posadzić od tej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 24.04.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Rzeczywiście jedno zdjecie się nie wyświetla, a to chyba dlatego , że nie mogłam sobie jakoś poradzić ze wstawianiem na początku , a potem nie edytowałam postu , Co do ścianki na klatce to masz racje Leszku na pewno będzie zasłaniać światło , ja też o tym myślałam. Jeszcze jest trochę czasu i w razie niedogodności będzie można zburzyć ale myśleliśmy też (nie wiem jak to wyjdzie ), że będzie można zrobić mniej barierki. A widzisz... Ulanie się podoba ) Sprostowanie. Rzeczywiście ścianek mamy w Nastce w bród. Chodziło mi o to, że można pomyśleć jeszcze coś nowego. A w miejscu ścinki u Ewy i Leszka mąż zaproponował jakieś podwyższenie barierki, ale właśnie coś ażurowego, aby nie zasłaniać światła. My musieli byśmy stawiać ściankę do sufitu (mamy małe dzieci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 24.04.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 A może w związku z rozkwitem wiosny (co prawda zimno jeszcze jest) powklejacie zdjęcia z ogrodu? Czy ktoś z Was obsadził pergolę? Jak to wygląda? My mamy taras od północy (a w zasadzie północny zachód) i zastanawiam się co posadzić od tej strony? Winorośl chyba urośnie najszybciej, ma duże przyrosty roczne i daje sobie radę w cieniu i na słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 28.04.2010 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam Ja już w tamtym roku posadziłem przy wyjściu z tarasu jakieś wina, czy winorośle, ale chyba jedne padły, a drugie mają pączki to zobaczymy ile przyrosną . Ale wstawiam szybko zdjęcie, bo kafelkarz zaczął działać i będę pierwszy co ma nadproża zgodnie z projektem http://img29.imageshack.us/img29/8955/img2122at.jpg Nie ma jeszcze fug jakby kto pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 30.04.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Leszku , bardzo ładnie to wygląda. Zadbany i dopracowany ten Twój domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 30.04.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Super ten Twój domek. Też taki chcę. Właśnie odebrałem nagrodę od Archipelagu. Mam już projekt Nastki . Teraz trzeba kupić działkę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastkowicz 30.04.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Piękna sprawa! GRATULACJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 30.04.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Super ten Twój domek. Też taki chcę. Właśnie odebrałem nagrodę od Archipelagu. Mam już projekt Nastki . Teraz trzeba kupić działkę...... Cebulka ... początek masz dobry. A w jakim konkursie wygrałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 30.04.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Był to konkurs pt: "Dom zaczyna się na wiosnę". http://www.archipelag.pl/aktualnosci/dom-zaczyna-sie-wiosna-konkurs.html Właściwie to go nie wygrałem, a zdobyłem 3 miejsce. Ale i tak nagrodą był projekt domu. Wybrałem więc Nastkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 04.05.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 ...nagrodą był projekt domu. Wybrałem więc Nastkę Przy budowaniu domu ważne są właściwe decyzje; u Ciebie od początku są one bardzo trafne !!! Jeszcze tylko wybudować Nasteczkę i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 05.05.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Jeszcze tylko wybudować Nasteczkę i już Tak to już jest pikuś Dajcie ludzie jakieś foty z wiosennych ogrodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 05.05.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Tak to już jest pikuś Dajcie ludzie jakieś foty z wiosennych ogrodów. http://img504.imageshack.us/img504/9161/kopiowane26042010093.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 05.05.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Nie wiem,czy mozna to nazwac ogrodem,ale napewno jest bardzo wiosenne http://img11.imageshack.us/img11/9299/kopiowane26042010099.jpg http://img12.imageshack.us/img12/1038/kopiowane26042010091.jpg http://img121.imageshack.us/img121/7681/kopiowane26042010128.jpg W tej chwili Jest juz po eksplozji zieleni i wiekszosc kwiatow przekwitla,ale i tak jest cudnie!mimo deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 06.05.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 A może w związku z rozkwitem wiosny (co prawda zimno jeszcze jest) powklejacie zdjęcia z ogrodu? Czy ktoś z Was obsadził pergolę? Jak to wygląda? My mamy taras od północy (a w zasadzie północny zachód) i zastanawiam się co posadzić od tej strony? Fotki powyzej. Ja tez mam tak usytuowany taras.Tylko nie mamy pergoli.Ktos tam nam poradzil,zeby nie budowac jej jako jednej konstrukcji z dachem. Ma zostac dobudowana puzniej.Bedzie inna ni w proj. poniewaz bedzie zadaszona.I tu pojawily sie watpliwosci.Jesli postawimy ja tam i obsadzimy zielenia to zabierze mnustwo swiatla!A ma stac jako zadaszenie tarasiku przed tym pokojem z dodatkowym wyjsciem.Dodatkowo pojawil sie problem sniegu zsowajacego sie z dachu.To takie oczywiste a ja wczesniej o tym nie pomyslalam!! Mimo ,zdawaloby sie ,niekozystnego ustawienia mozna tam posadzic cala mase roslim,ktore beda sie tam dobrze czuly i nawet moga to byc rosliny o kolorowych lisciach.Trudno wymieniac,jest ich masa! http://www.pinus.net.pl/p.php?p=katalog To fragment strony jednego z forumowiczow.Ma fajnie pogrupowane rosliny w zaleznosci od upodoban i potrzeb. ale i sa inne strony-wystarczy poszperac.Ja jestem swiezo po wysadzeniu 250 drzewek,wiec chwilowo mam dosc roslonek! Pozdrawiam i zycze dobrej pogody na budowanie i sadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolook 06.05.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam gorąco wszystkich zauroczonych NASTKĄ Ja dopiero na poczatku drogi - jest działka, jest projekt, reszta przed nami . Cieszę się, że Nastkowiczów przybywa i że tak chętnie dzielicie się Waszymi doświadczeniami, które przecież są na wagę złota dla każdego początkującego budowniczego jak ja i mój małżonek . Chętnie skorzystamy z Waszych rad i będziemy na bieżąco dzielić się swoimi. Pozdrawiam gorąco i wszystkim życzę spełnienia ich marzeń, czyli wybudowania i zamieszkania w cudnej NASTCE . bartolook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts