Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jest nas już trzech, budujemy dom Nastka

Recommended Posts

No właśnie, tego jakoś nie potrafię zrozumieć ? - gdzie się po jakimś czasie podziewa u Nastkowiczów ten zapał i entuzjazm. Może to, że już nie są pionierami przy budowie tego projektu ma taki demobilizujący wpływ.

A co do pierwszych wpisów, to szkoda, że wpisujący nie dbają o zdjęcia. Ja od pewnego czasu (na początku nie przyszło mi to do głowy, a szkoda) robię archiwum i już nawet zwracałem się z prośbą do administratora o umoż liwienie poprawek, ale jakoś nie ma odzewu :(

Czekamy na foty :D

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...............................................Ba! - nawet mistrzostwa świata w piłce nożnej to przy tym pikuś :D

Warunki traperskie, ale 4 dni znieśliśmy dzielnie - przed wyjazdem kota za nic w świecie nie mogłem namówić by wlazł do transportera :)

A jakie mistrzostwa? ;)

Waldemaros,Ty kociarz jestes. Looknij tu :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162207-M%C5%82ode-kotki-(Podkarpacie-)-.&p=4163457#post4163457 ;)

Znajomi moze marzą? Musze przeprowadzic akcje odkacania domu,bo niektorzy domownicy zaczeli sie lekko buntowac :( .

Pozdrowionka!

Macie rację nikt nie chce pisać a tak dużo się dzieje (przynajmniej u nas) ale uwierzcie że to nie dlatego że czuję się tak pewnie budując że nie potrzebumę się udzielać na forum ...ja poprostu nie mam czasu .

Mamy juz zrobioną inst elektryczną , tynki , założona jest część rolet zewnętrznych.

Leszku !!! entuzjazmu mam tak dużo że można by obdzielić jeszcze kilku budujących :]

Zdjęcia oczywiście powklejam jak tylko je uporzadkuję.

Piękne kotki Farida.

nastkowicz ja się domyśliłem, dlatego nie pytałem, a ty jako pierwszy od razu powienieneś się chwalić swoją nowością i dokładne zdjęcia wstawiać ze szczegółowym opisem. Odnośnie schodów mam namiar na Pana z Nowego Sącza, który robi dość tanio i bardzo solidnie. Przyjeżdża na Śląsk jakbyś się martwił i ma swoje suche drzewo. Na moich schodach po 3 latach nie ma żadnych objawów, że z drewnem się coś dzieje, jeżeli jeszcze działa to mogę polecić z czystym sumieniem. Wykonuje tylko z polecenia, nigdzie się nie reklamuje.

Los Del Waldemaros no pięknie, tylko tego "korytarzyka" przed schodami jakoś nie mogłem rozpoznać, jakby inny dom :)

Ad. Zdjęć

Nie wiem jak to robicie, nie znam tego sposobu, ale wkurza mnie to :p, że muszę się logować i klikać na każdy link żeby zobaczyć zdjęcie - nie można tak tradycyjnie po staremu ?

Ad. zdjęć

sorry, ale po zalogowaniu zamiast linków pokazują się miniaturki, trochę to lepiej, bo przynajmniej już wiadomo czego się spodziewać :)

Coś tu ciągle poprawiają na tym forum i dlatego może takie dziwności. Od paru dni można już dodać skąd się jest, to dużo ułatwia zainteresowanym :)

Jeśli chodzi o dodawanie zdjęć, to chętnie wklejał bym Leszku tradycyjnie tak jak Ty ale nie wiem jak to się robi.

Pomysł piwnic wyszedł w trakcie budowy i robiliśmy aneks do adaptacji żeby wszystko było legalne. Wynikło to z tego że pierwszy geodeta trochę się kiwnął w obliczeniach rzędnych wysokościowych i spadek terenu okazał się większy niż myśleliśmy. Związku z tym trzeba było podnieść ściany fundamentowe względem poziomu drogi i szkoda by było wszystko zasypywać. Piwnicę mamy bardzo podobnie jak w oryginalnym projekcie podpiwniczonym czyli pod pokoikiem i pomieszczeniem gospodarczym oraz pod środkową częścią domu od wejścia aż do schodów.

Zmieniliśmy tylko miejsce schodów do piwnicy. U nas będą dokładnie pod schodami na piętro. A wejście z dworu do piwnicy będzie przez taras który też chcemy podpiwniczyć.

Pozdrowionka .