leszek2307 22.09.2006 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Nieźle gonisz, efekty wspaniałe, można powiedzieć, że mnie przegoniłeś. Ja borykam się, a właściwie moja firma z brakiem murarza do klinkieru i to zawala całą robotę. Mam prośbę jakbyś mógł przesłać mi na maila możliwie dużo zdjęć na których widać komin obłożony klinkierem ( ewentualnie ten drugi też jak już coś masz) i to zdjęcie na widok tarasu z pergolką, ale w takiej normalnej jakości. Jakieś uwagi na temat kominów mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertU 26.09.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witam!Pięknie wyglądają Wasze Nastule, aż miło popatrzeć. Moja też już stoi, choć mniej okazała - bo na razie drewniana, tylko nie mam czasu powklejać fotek - może wkrótce.Moje pytanie dotyczy rynny która powinna zbierać wodę z dachu salonu, spływającą w stronę pergoli. O ile się nie mylę jest tam ciągłość krokiew i rynnę można umieścić albo jakoś pod krokwami, albo ...., no właśnie jak??? Veech'u napisz coś na ten temat lub podeślij mi fotki na priva. Proszę możliwie pilnie bo za trzy dni zaczynają ten daszek z pergolą i wykonawca sugeruje obniżyc krokwy pergoli o wysokość rynien aluminiowych, ewentualnie zrobić w nich wycięcie...PozdrRobertU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 26.09.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witam! Moje pytanie dotyczy rynny która powinna zbierać wodę z dachu salonu, spływającą w stronę pergoli. O ile się nie mylę jest tam ciągłość krokiew i rynnę można umieścić albo jakoś pod krokwami, albo ...., no właśnie jak??? Veech'u napisz coś na ten temat lub podeślij mi fotki na priva. Pozdr RobertU Niestety u mnie ten problem jeszcze nie jest rozwiazany Kierownik sugerował jakies rozwiazanie z ukształtowaniem rynny przy robieniu obróbki blacharskiej dachu ale nic na razie nic nie ustalone. U mnie krycie dachowka i montaz rynien bedzie dopiero pod koniec pazdziernika wiec raczej chetnie skorzystam tu z waszych doswiadczen wstaw zdjecia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertU 26.09.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Architekt z archipelagu sugeruje nacinanie krokiew..., dziś będzie narada na budowie i jutro spróbuje opisać co wydebatowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 27.09.2006 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Ja już mam rynny, ale z powodu braku murarza do klinkieru tej akurat jeszcze nie robiłem. Wspólnie z dekarzami ustaliliśmy, że w krokwiach pergoli po wytyczeniu wysokości rynny zrobimy wyrzynarką takie półokrągłe nacięcia w kształcie rynny i w tych nacięciach jak w uchwytach osadzimy rynnę. Będzie trochę zabawy , ale innego rozwiązania chyba nie ma. Ps. Wczoraj murarz zaczął murować klinkier, jak tylko coś będzie widać zaraz wstawię zdjęcie, ale już wygląda pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 08.10.2006 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 (edytowane) No i w końcu mogę zamieścić nowe zdjęcia , długo to trwało, bo murarz jest wolny i dokladny Baśka w pełnej krasie Elewacja boczna w rzeczywstości, a nie rysuneczek poglądowy. Komin jest chyba trochę grubszy niż na rzutach elewacji Jeszcze jakieś 10 dni i będzie drugi Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 09.10.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 No pieknie Leszek , komin super (z czego robiłes drabinke kominiarska ?) i dachowka piekna. Zdaje sie ze postawiłes na kolorystyke z projektu - w koncu to przeciez wszystkich którzy wybrali ten projekt urzekła od poczatku Nasza Nastka bedzie miała na dachu .... oj nie uprzedzajmy faktow a na razie deski i papa i tez nie pada juz deszczyk na sciany http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/0/9/4/18947065_d.jpg pozdrawiam ps reszta budowniczych wymiekła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 10.10.2006 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Stopnie drabinki są z zrobione z żebrówki do zbrojenia, tylko wyginane na gorąco i czarnym Hameraitem dwa razy i trzeci po wmurowaniu na gotowo. Chciałem je cynkować, ale trzeba to robić ogniowo, a nie miałem takich możliwości. Ty masz z tego co widzę cieńsze kominy. W salonie zgoda, bo środek był systemowy, ale jakim sposobem ten w szczycie masz na 2,5 cegły jak wychodzi na 3. http://www.budujemydom.pl/forum/index.php?showtopic=1940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 10.10.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Prawde mowiac nie wiem na pewno hmm pewnie z jednej strony ponad dachem nie jest juz 3 warstwowy i ocieplony jak to jest na dole . Spytam jak przyjdzie robic grill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 22.11.2006 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 (edytowane) Po długim czasie znalazłem chwilkę żeby wkleić dwa zdjęcia Powoli robimy porządki Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 08.12.2006 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Przed nieuchronnie zbliżającą się zimą na forum Nastkowiczów nastąpiła cisza. Wszyscy pewnie w ostatnich dniach tego roku gorączkowo porządkują swoje budowy i przygotowują się do snu zimowego. Ja czekam na ostatnie okno salonowe, drzwi wejściowe i tynkarzy. W środku mam już wodę i prąd. Porządkuję teren i wnętrze domku. Myślę, że uda mi się jeszcze do końca roku tak definitywnie zamknąć wytynkowany domek i byle do wiosny. Co wcale nie znaczy, że jak będzie ciepło to nie uda się jeszcze czegoś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 22.12.2006 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Radosnych i spokojnych, pełnych ciepła i nadziei Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności, cierpliwości i wytrwałości w realizacji planów w nadchodzącym 2007 roku życzy Karina i Leszek Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 22.12.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Witajcie, jesteśmy tuż przed decyzją o wyborze projektu i Nastka wydaje się być najbardziej bliska naszym wyobrażeniom o własnym domu.Trochę przerażają mnie opinie nt. jakości projektów Archipelagu - proszę Was o uwagi, wskazówki. Czy w Nastce jest dużo baboli konstrukcyjnych, albo drogich rozwiązań?Nie mogę odczytać z rzutów na stronie w jaki sposób rozwiązano wentylację w dolnej łazience i garażu oraz w pralni na górze. Pozdrawiam serdecznie i świątecznie. Mam nadzieję, że częściej będziemy się spotykali na tym forum jeśli już wybierzemy Nastkę. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 26.12.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 znalazlem kilka chwil w swiatecznym zabieganiu by wstawic kilka zdjec z obecnego etapu prac. Wstawiono nam okna, skonczylismy instalacje elektryczne i hydrauliczne i polozylismy tynki (a własiwie suszymy je od miesiaca;)). Z podłogami i reszta czekamy do wiosny. Wszystkim Nastkowiczom zyczymy Szczesliwego Nowego Roku 2007. Aby spełniły sie marzenia wszystkich budujacych .... i ponizej nasza Nastka ) widok od frontu http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/5/6/6/21239984_d.jpg od ogrodu http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/0/8/0/21239983_d.jpg strona zachodnia -tarasowa http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/8/1/1/21239981_d.jpg i na koniec .. obiecalem kiedys wkleic zdjecie daszku od strony pergoli gdzie jest zamontowana wąska rynna. Zmiesciła sie powyzej pergoli bez koniecznosci przycinania krokwi. Tak naprawde powyzej deskowania i dachowki jest tyle miejsca ze zmiesciłaby sie tam pelnowymiarowa rynna ale tak wyglada bardziej subtelnie http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/1/2/4/21239982_d.jpg wiecej zdjec w moim pamietniku z budowy (link ponizej - zapraszam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 02.01.2007 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Witam serdecznie w Nowym roku i pragnę przedstawić nową Nastęczkę naszej koleżanki Anki i jeszcze jedno zdjęcie zimową porą, czyż nie piękna Jedyna, która posiada lukarny Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 16.01.2007 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 (edytowane) Witam serdecznie !! Dawno się nikt nie wpisywał, a pogoda chociaż zmienna pozwala coś zrobić. Ja czekałem ponad miesiąć na tynkarzy, ale się nie doczekałem i musiałem zacząć wod-kan i centralne. Żeby nie było, że nic nie robię to zamieszczę parę fotek. Na początek pomieszczenie gospodarcze i kotłownia No i dalsza część kotłowni, miejsce pod piec Rzut na ścianę z kuchni A to początki górnej łazienki, albo jak kto woli pokoju kąpielowego No i tuż obok w suszarni tablica rozdzielcza piętra, http://img716.imageshack.us/img716/1127/111aw.png Obok korytarzyk http://img593.imageshack.us/img593/7466/222gj.png I "pokoik' (20m) od strony komina http://img171.imageshack.us/img171/4609/333f.png Myślę, że chociaż częściowo zaspokoiłem zaległości i w poniedziałek uda mi się rozpocząć wylewki Edytowane 1 Maja 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 05.02.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Leszek niestety zdjecia z ostaniego twojego postu sie nie pokazuja . Mozesz cos z tym zrobic chetnie zobacze postepy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 06.02.2007 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Właśnie czytam twoją uwagę, ale u mnie jest wszystko w porządku i znajomi już oglądali i jest ok. Tych zdjęć jest dość dużo, może musisz dłużej poczekać, albo spróbuj kliknąć w zdjęcie, jak nic nie pomoże to się odezwij. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 07.02.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 widze teraz od 5 zdjecia w dół. Dziwne? powyzej ukazuja sie tylko ikonki Podłogowka - czy posadzka juz zalana ? Tynki bedziesz robił po podłogach ? Nie widze tez instalacji elektrycznych ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 07.02.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Pare razy mi się tak zdarzyło, może spróbuj kliknąć w te ikonki, a jak nie pomoże to musisz mieć coś nie tak z internetem albo przeglądarką. Odnośnie posadzek to podłogówka w całym domu, oprócz garażu, a posadzki wyszły pięknie wygląda jakbym się mógł już wprowadzać. Niestety tynki będę robił teraz dopiero, bo firma która miała robić tak się ślizgała, że już dłużej nie mogłem czekać z centralnym i wodkanem i ktoś mi doradził żeby to odwrócić. Wnioski - to nie jest głupie rozwiązanie, są + i - , ale coraz bardziej mi się wydaje, że chyba więcej tych plusów Instalacje widać, ale tylko jako wyprowadzenia z podłogi, wszystkie kable są w peszlach po podłodze i teraz już są pod wylewkami. Kable są białe i ściany białe i się maskują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts