Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jest nas już trzech, budujemy dom Nastka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja myślę, że już chyba nigdzie skoro veech'u już się nie pokazuje.

Ale ja mam częściowo takie małe archiwum i myślę, że warto odświeżyć

http://img413.imageshack.us/img413/8163/wykusz.png

http://img693.imageshack.us/img693/9203/wykusz1.png

http://img413.imageshack.us/img413/3302/wykusz2.png

leszek2370 dziekuje bardzo a tak na marginesie masz sliczna te nastke pozdrowienia z pomorza

mam pytanie czy solary i plaszcz wodny do tego piec na paliwo stale czy to dobre polaczenie acha bym zapomnial i jeszcze chcialbym ogrzewanie podlogowe

leszek apropos twoich ostatnich zdjec jak masz dom wedlug stron swiata

leszek i ewa jak bedziecie to napiszcie ile kosztowal was fundament

No, no Leszku2307 Nasteczka że aż palce lizać. ...i kot przy niej dzielnie na posterunku. Jestem pod wrażeniem (pozytywnym rzecz jasna)!!!

U nas w ogródku Sajgon i Meksyk w jednym - ogromna "rozpierducha". Po ogromnych trudach z wkopaniem i posadowieniem szamba (woda na 1,20m) znów mamy za oknem krajobraz księżycowy. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!

A taka ładna trawa była..................

Ja myślę, że już chyba nigdzie skoro veech'u już się nie pokazuje.

DRACO 102 ma jeszcze wykusz. Ale DRACO tez sie nie pokazuje :( . Moze jakas prywatna wiadomosc by pomogla ?

WALDEMAROS,wspolczuje krajobrazu. A JA mam TRANIK!! Narazie trawka kielkuje powolutku :) .Posiana w sobote a juz widac malenkie ,narazie czerwonawe,dzbelka :).Waldemaros,dzieki za odpowiedz w moim kocim watku :).

Witam NOWYCH :) .

pozdrowienia z pomorza

mam pytanie czy solary i plaszcz wodny do tego piec na paliwo stale czy to dobre polaczenie acha bym zapomnial i jeszcze chcialbym ogrzewanie podlogowe

leszek apropos twoich ostatnich zdjec jak masz dom wedlug stron swiata

Dzięki za opinie i za pozdrowienia też, właśnie nie możemy się doczekać kiedy przyjdzie nasza pora :)

Ja uważam, że jeżeli nie masz dopłat do solarów to nie ma najmniejszego sensu ekonomicznego (a i z dopłatami jest wątpliwy, no chyba, że sąsiad ma, a ty nie chcesz być gorszy :p). Odnośnie płaszcza, to ja miałem takiego kominkarza, który twierdził, że nie ma dobrego kominka z płaszczem i on był stanowczo na nie. Kilka argumentów znam, ale nie będę się wdrażał, bo to osobny temat na wątek forum. Chociaż jak już, to wydaje mi się, że połączenie z piecem na paliwo stałe jest chyba najbardziej szczęśliwe.

Taras na wschód, a "frontal" na zachód :D

Całkiem ładna jest Nastka z wykuszem. Ciekawie wygląda:):)

Fundament to ok 15-20 tys z chudziakiem i pracą majstrów.

A my teraz wylewki polewany:) i zamówiona już pierwsza glazura do dolnej łazienki

wklejcie jakies zdjecia z wylewkami

No, no Leszku2307 Nasteczka że aż palce lizać. ...i kot przy niej dzielnie na posterunku. Jestem pod wrażeniem (pozytywnym rzecz jasna)!!!

U nas w ogródku Sajgon i Meksyk w jednym - ogromna "rozpierducha". Po ogromnych trudach z wkopaniem i posadowieniem szamba (woda na 1,20m) znów mamy za oknem krajobraz księżycowy. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!

A taka ładna trawa była..................

daj jakies foty swojej nasteczki

daj jakies foty swojej nasteczki

Może za bardzo na tym forum się nie udzielam - jestem /bywam bardziej/ tu od 30-01-2009 11:09 (8-ma strona) - to i jakieś fotki z budowy powinny być.

Poklikaj, poklikaj!!! :D

Zdjęć może nie ma za wiele, ale w miarę sukcesywnie zamieszczam to i owo (byłoby ich mniej, ale dzięki "sugestiom" Leszka który dopinguje mnie się do prowadzenia fotodokumentacji coś tam powklejałem i jak będzie się czym pochwalić to jeszcze wrzucę...)

Pytałeś o schody - 14,5 tys.PLN

Z innej strony wiatru... Właśnie wpisuję 998 post w nastkowym temacie - ciekawe kto napisze 1000-czny?????????

Może za bardzo na tym forum się nie udzielam - jestem /bywam bardziej/ tu od 30-01-2009 11:09 (8-ma strona) - to i jakieś fotki z budowy powinny być.

Poklikaj, poklikaj!!! :D

Zdjęć może nie ma za wiele, ale w miarę sukcesywnie zamieszczam to i owo (byłoby ich mniej, ale dzięki "sugestiom" Leszka który dopinguje mnie się do prowadzenia fotodokumentacji coś tam powklejałem i jak będzie się czym pochwalić to jeszcze wrzucę...)

Pytałeś o schody - 14,5 tys.PLN

Z innej strony wiatru... Właśnie wpisuję 998 post w nastkowym temacie - ciekawe kto napisze 1000-czny?????????

dzieki za odpowiedz na temat schodow

Leszek i Ewa bardzo mnie interesuje sprawa ogrzewania podłogowego. Proszę napiszcie mi czy sami to wszystko projektowaliście ? Na ile sekcji podzieliliscie salon z kuchnią ?Mam zamiar się sam do tego przymierzyć. Jaki to orientacyjny koszt projektu ogrzewania podłogowego? Planuję piec na paliwo stałe + podłogowka. Myślę aby zrobić ją wszędzie (bez kaloryferów). jeśli to błedne myslenie prosze poprawcie mnie. Poza tym kominek chcę bez płaszcza wodnego. Może macie rozrysowana Waszą podłogówkę ? Jeśli to nie problem to poproszę na mail: [email protected] . Chcę też zrobić wentylację mechaniczną - najprawdopodobniej będzie to WOLF. Tymczasem dalej czekam na urzędy.......:(

Cebulka... my wszystko sami projektujemy ale przy pomocy "bardziej" lub "mniej" :):) fachowców. Niestety nie mam rozrysowanego rozłożenia podłogówki, a będzie ona w :

wiatrołapie, przedpokoju, salonie , kuchni, dolnej łazience i w małym dolnym pokoju ( ponieważ wydłużyliśmy w nim okno nie mamy gdzie zainstalować w nim grzejnika ) , a na górze ; w łazience i korytarzyku.

W pozostałych pomieszczeniach będą kaloryfery : czyli w garażu jeden i w pokojach na górze.

Na dzień dzisiejszy mamy już instalację hydrauliczną w ścianach , czyli wszystkie wyjścia do kranów, kaloryferów, wc, itp całą instalację podłogową i wszystko co do tego potrzebne: rurki ,styropian , folia, gąbki oddzielające podłogówke od ścian, zakup hydroforu oraz praca z tym wszystkim zwiazana. Koszt to ok 15 tys

Pozosytaje do kupienia piec, kaloryfery i geberity .

Zdjecia z wylewkami wstawię . Zrobię dziś. Chleją te podłogi jak szalone. :p

Leszku zapomniałam Ci podziękować za opisanie tynku zewnętrznego :) dziekuję bardzo

A numerem posta nie martw się , musisz polować na 2000-czny post :) widzisz ile jeszcze tu na forum jest roboty ?

Dzisiaj wchodzę na forum i już mi coś podpadło, bo mój wpis był wczoraj jako pierwszy na stronie 26, a tu cebulka jako pierwszy. Po cofnięciu się na stronę 25 stwierdziłem, że mój jest ostatni i jakby się trochę cofnął ale, że Waldemaros wpadnie na pomysł, żeby usunąć swój wpis to już zakrawa na bohaterstwo :). Zresztą macie rację, od razu go polubiłem. Ma facet swój styl, chociaż z tymi kotami to mi trochę podpadłał :p