AlkaPon 26.09.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Przez te wszystkie lata uważnie śledziliśmy postepy i zmagania forumowych nastkowiczów ....... byliśmy z Wami duchem!!Budujemy w Małopolsce między Krakowem i Tarnowem, rzeczywiście nie jest płasko! Właściwie to tutaj gdzie budujemy zaczyna sie Pogórze Karpackie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 26.09.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Przez te wszystkie lata uważnie śledziliśmy postepy i zmagania forumowych nastkowiczów ....... byliśmy z Wami duchem!! Budujemy w Małopolsce między Krakowem i Tarnowem, rzeczywiście nie jest płasko! Właściwie to tutaj gdzie budujemy zaczyna sie Pogórze Karpackie. Po pierwsze,to milo,ze wspieraliscie Nas duchem,ale fajnie by bylo,gdybyscie sie czasem odzywali.I tu odezwa do podgladajacych: odzywajcie sie! Po drugie,to chyba jestesmy jakby sasiadami .Nie meldowal sie jeszcze nikt z okolic Podkarpacia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlkaPon 29.09.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 witam ponownie!Mam problem.... Czy ktoś z Was posiada może zestawienie drewna na dach???? W moim projekcie tego nie ma. Majster twierdzi, że powinno być tak jak zestawienie stolarki okiennej do tego rzeczywiście błędów w projekcie nie brakuje, pomóżcie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 29.09.2010 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 witam ponownie! Mam problem.... Czy ktoś z Was posiada może zestawienie drewna na dach???? W moim projekcie tego nie ma. Majster twierdzi, że powinno być tak jak zestawienie stolarki okiennej do tego rzeczywiście błędów w projekcie nie brakuje, pomóżcie ...... Radzę interweniować w Archipelagu, raczej szybciutko doślą . Gdyby mnie nikt nie uprzedził, to w niedzielę wstawię, bo jestem od dłuższego czasu w delegacji i nie mam wcześniej możliwości. farida jestem i forum monitoruję, ale ostatnio znowu nie działają powiadomienia, a już mi się nie chce interweniować w muratorze, bo pięknie odpowiadają, a potem się nic nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 12.10.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 ) Ales ,Waldemaros,stiuningowal Naste!! Poszedles o bandzie! Mogles chociaz zostawic trejaz. Pozdrowionka dla Nastkarzy! Hehe Dźwigi z poprzedniego zdjęcia już się rozjechały i pozostał mi taki widok. Trejaż jest na miejscu. Może nieco zaniedbany, ale do zimy powinienem doprowadzić go do względnej używalności. No chyba że zima przyjdzie w tym tygodniu to nie dam rady U nas nieuchronnie zbliża się moment w którym będę mógł wreszcie napisać na forum zdanie którego wszystkim poprzednikom zazdrościłem: "już mieszkamy"... Tymczasem kurzu coraz mniej, a icierpliwość też na ukończeniu Trzymajcie się ciepło kominków, kaloryferów, podłogówek, pomp ciepła, solarów, kondensatów i czego tam jeszcze macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 13.10.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 No Los Del Waldemaros ciekawie wygladają te Twoje kominy. Napisz proszę czym je obłożyłeś i ile to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 17.10.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Pisałem o swoim kominie na tym forum ze dwa lata temu post nr 463 - tam jest link do firmy Dla przypomnienia - kamień elewacyjny z keramzytu i jakiś tam zapraw betonowych i barwników -ważne że lżejszy od naturalnego i dużo tańszy Ceny za materiał już nie pamiętam, za to pamiętam "wykładowców", którzy chcieli mnie oszukać na kilka metrów2 Przy dosyć sporym wietrze wgramoliłem się na dach z metrówką, żeby sprawę dokumentnie wyjaśnić haha... Co do kamienia, to na wiosnę będę potrzebował go jeszcze, jak już wymyslę jakiś kominek do grillowania. Trzeba by skończyć komin na tarasie i obłożyć słupy. Pozostaje jeszcze otwarty temat z obłożeniem łuku nad drzwiami, nadprożami przy bramie garażowej, drzwiach wejściowych itd. Kochana małżonka ma trochę inne zdanie. Dobrze że zima idzie, będzie czas do negocjacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 18.10.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Dzięki za info Moja małżonka twierdzi że jednak klinkier..... Tymczasem w dalszym ciągu czekamy na warunki zabudowy. Urząd co chwile wymyśla coś nowego - a to mapki od północy , a to od południa. Szlag jasny mnie już trafia. Jak to długo może jeszcze trwać ? Na razie jest 1,5 roku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlkaPon 18.10.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Ponieważ u nas robota idzie że ho ho, szybko musieliśmy zdecydować się z czego w końcu zrobimy kominy, tzn. czym je wykończymy. Moja koncepcja była inna niż męża ale w końcu dałam się przekonać ( bardziej dla świętego spokoju i dlatego że nie ma czasu na oglądanie i niekończące się namyślanie) A wiec stanęło na klinkierze - Wienerberger - Dresden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlkaPon 19.10.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Mam jeszcze pytanie odnośnie klinkieru na kominy????Leszku pisałes wczesniej ze wyszło Ci około 2200 sztuk cegły - rozumiem, że to ilość jaka weszła na dwa kominy. My wepchnęliśmy jeden komin w bryłę budynku i pozostaje nam do zrobienia klinkierówką ten ogrodowy i to co wystaje nad dachem drugiego. Zastanawiam się ile bedzie trzeba sztuk cegły??? DRACO102 pisał wczesniej że wyszło mu 1500 sztuk, co Ty na to??? A może ktoś jeszcze zabierze głos w sprawie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 26.10.2010 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Mam jeszcze pytanie odnośnie klinkieru na kominy???? Leszku pisałes wczesniej ze wyszło Ci około 2200 sztuk cegły - rozumiem, że to ilość jaka weszła na dwa kominy. My wepchnęliśmy jeden komin w bryłę budynku i pozostaje nam do zrobienia klinkierówką ten ogrodowy i to co wystaje nad dachem drugiego. Zastanawiam się ile bedzie trzeba sztuk cegły??? DRACO102 pisał wczesniej że wyszło mu 1500 sztuk, co Ty na to??? A może ktoś jeszcze zabierze głos w sprawie..... Dokładnie już nie pamiętam, ale myślę, że jak dokładniej poczytasz forum to znajdziesz odpowiedź. Drugim sposobem jest po prostu wyszukać odpowiednie zdjęcia i policzyć . Ilości są uzależnione od wymiarów komina, a mój chyba do tej pory jest najgrubszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 26.10.2010 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Znalazłem, wpis 256 i 257 na siódmej stronie. Ten podział o ktorym piszesz jest prawdopodobny, kiedyś to miałem dokładnie rozpisane i może jakbym poszperał w papierach to bym jeszcze znalazł, ale tak jak pisałem policzyć warstwy, ilość cegieł w warstwie i macie wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlkaPon 26.10.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Dzięki Leszku! Zamówiłam 1500szt i mam nadzieję, że wystarczy. A ponieważ cały czas robota idzie do przodu, wiec spiesze z fotkami.... http://images40.fotosik.pl/342/5c8538c3029613c9med.jpg błota ci u nas dostatek..... http://images35.fotosik.pl/194/bb3072f550613c2emed.jpg http://images45.fotosik.pl/359/0b06b589f8e22861med.jpg no i przyszedł czas na strop..... na szczęście to już ostatni.... bo nikt chyba nie uwierzy ile kubików betonu i stali weszło w naszą Nastkę. )) http://images41.fotosik.pl/354/02176969f2912f77med.jpg http://images43.fotosik.pl/358/04e3e95bf6243347med.jpg http://images38.fotosik.pl/354/b4a3b635461b9192med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlkaPon 26.10.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Chociaż zimno i mokro to panowie pracują i dzięki temu jesteśmy już bliżej końca .... oczywiście tego co w tym roku, bo o reszcie to można pomarzyć. http://images50.fotosik.pl/358/cab9df8ff565ac6cmed.jpg czasem to nas nawet Inwestor odwiedzi.... a to podobno oznacza że dach rozpoczęty... http://images35.fotosik.pl/194/4d7e0260388342a0med.jpg http://images39.fotosik.pl/354/54b8f702847d3ca9med.jpg mam tylko nadzieję, że zima sie do nas na razie nie wybiera..... Podobno Miśki w górach jeszcze grasują więc jestem dobrej myśli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 29.10.2010 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 No ślicznie i pięknie, tylko widzę, że polikwidowaliście maksymalnie otwory okienne i drzwiowe. Skąd taka decyzja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlkaPon 31.10.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Hmm... no właściwie to może masz rację, chociaż....... Musisz mieć na uwadze to, że nasz projekt z racji podpiwniczenia troche różni się od Twojego. W naszym projekcie nie ma bocznego wejścia do domu. W zamian za to na tej samej elewacji powinno znaleźć się wejście do piwnicy, ale my postanowiliśmy przenieść je na drugą stronę. http://images45.fotosik.pl/361/bfaab6e5051c89bbmed.jpg http://images35.fotosik.pl/196/56006e729db2970emed.jpg Jeśli chodzi o okno w dolnej łazience, to ono oczywiście ma być i będzie. Tak sie niestety stało, że przez moje niedopatrzenie i błąd architekta w adaptacji trzeba je bedzie wyciąć. Z łuku nad oknem w salonie zrezygnowaliśmy gdyż bardziej podoba nam się bez niego, a z bocznego wyjścia na taras gdyż mnie osobiście wydaje się że salon przez to jest bardziej "ustawny". Chyba z wszystkiego sie juz wytłumaczyłam.... Doszły nam za to 4 okienka w piwnicy. Mam nadzieję, że nikt nie pomyśli teraz o naszym domu : " Ale czy to jeszcze będzie Nastka?????" ...... bo pamiętam, że już kiedys padło podobne stwierdzenie na forum. Widzę że reszta Nastkowiczów przygotowuje sie juz do snu zimowego i niezbyt po drodze im forum ale moze ktoś pochwali sie jakimiś osiągnięciami, zwłaszcza z budujących.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 15.11.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Widzę że reszta Nastkowiczów przygotowuje sie juz do snu zimowego i niezbyt po drodze im forum ale moze ktoś pochwali sie jakimiś osiągnięciami, zwłaszcza z budujących.... To może ja pochwalę się jakimś budowlanym osiągnięciem - życiowym rzec by można nawet - MIESZKAMY!!! http://modernenglish.republika.pl/kotek.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 16.11.2010 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Nie ma co ukrywać, jest to wielkie osiagnięcie GRATULACJE Niech się mieszka jak najlepiej, no i byle do przodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 16.11.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Los Del Waldemaros rowniez gratuluję i jednocześnie zazdroszczę ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 16.11.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dziękuję. Każdemu z budujących życzę jak najszybciej tego pięknego dnia. Kiedyś koleżanka z pracy mówiła mi że budowanie domu jest jedną z najprzyjemniejszych rzeczy w życiu. Gdy mieliśmy tylko dziurę w ziemi, błoto jak w Serbinowie i kłopoty z murarzami, to jakoś mi się nie chciało wierzyć... Ale teraz to muszę przyznać jej rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts