AlkaPon 28.01.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Trabi z góry dziękuję za fotki. Nasza łazienka na dole będzie zupełnie inna niz wszystkie do tej pory z powodu zmian jakie zrobiliśmy w Nastce. Natomiast na górze, jak już wymyślimy jak to zrobić z prysznicem to chcielibyśmy zrobić coś w tym stylu http://images43.fotosik.pl/572/1ba00e635f91d737med.jpg i jak na razie to tyle pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patifrati 29.01.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 AlkaPon, tez chce jakis fragment z kamienia baaardzo fajne zdjecie i fajny pomysl Leszku sanimex tez ma swoj salon na rozdzienskiego w katowiacach tez tam bylam, ale ceny rzeczywiscie maja kossssmiczne, dzwonilam wczoraj do kafelkarza i mi powiedzial, ze wolny termin ma w grudniu a cena za metr okolo 120zl matkoooooo jak przekazalam to mojemu mezowi, to powiedzial, ze chyba sie przebranzowi hehe Los Del Waldemaros fajne wnetrza, czekamy na inne zdjecia hmmmmmm kurcze przypomnijcie mi jak sie laduje zdjecia bo mi sie cosik zapomnialo hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_K 30.01.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Dzięki za zdjęcia, rzeczywiście na strychu jest trochę miejsca. Zastanawiam się jak sensownie wykorzystać ten kawałek miejsca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbit 30.01.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 trabi prosze wyslij mi zdjecia z gornej lazienki jesli mozesz moj mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbit 30.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 czesc Magda K. aty gdzie sie budujesz czy bedziesz budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 30.01.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 AlkaPon i norbit mail z fotkami poszedł. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patifrati 30.01.2011 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Trabi to moze jak nie che na forum to mnie tez wyslij prosze na priv hehe podaje adres [email protected]dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa i Jakub 31.01.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Trabi to my się też dołączamy do prośby , jeżeli można to pod adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 01.02.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Trabi to ja też się podpisuję i mnie też wyślij na priv. A jak już prawie wszyscy chcą, to może lepiej na forum było umieścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2905 03.02.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 dziekuje za odpowiedzi, szczegolnie tobie Leszku...widze ze co niektorzy juz zapomnieli jak to jest na poczatku budowy , kiedy nie zna sie fachowych terminow, nazw materialow itp. coz trudno jestem na poczatku i nie wiem jak co sie nazywa wiec , wybaczcie co niektorzy , ale moje posty beda zawieraly takie nie do konca fachowe nazwy typu ''pustak'' . w dalszych ciagu nikt , szczegolnie z obecnie budujacych, nie skomentowal ceny jaka mi ten murarz wystawil.. czy 32.000 (troche podniosl za kominy i ytonga) razem z garazem okolo 50m2 to duzo czy nie ? jest to cena robocizny az po wiezbe dachowa w obydwu budynkach, tarasy, kanalizacje z materialem. weszlam na to forum z nadzieja ze znajde jakies podpowiedzi zanim podpisze jakiekolwiek umowy wiec mam nadzieje ze ktos odpisze...dodam ze budowa jest w bylym wojewodztwie radomskim bo pewnie ma to duze znaczenie jesli chodzi o cene. z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 04.02.2011 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Droga Aniu Chociaż ja budowałem 06.2006-07.2007 to za taki stan jak opisujesz tylko bez garażu i tarasów, ale włącznie z murowanim kominów z klinkieru dogadałem się na 20 tys. Biorąc pod uwagę, że u Ciebie będzie jeszcze dosyć spory garaż i tarasy, kopanie fundamentów, no i kanaliza, to wydaje mi się, że cena nie jest wygórowana. Obiło mi sie że ktoś postawił za 12 tys czy mniej, ale to chyba ekstremalne wypadki wykonywane przez bezrobotnych, lub fachowców bez pracy . Jeżeli facet ma firmę, to cena jest do przyjęcia. Region oczywiście też ma znaczenie, ale to musisz sama rozważyć, może jest jakieś forum z waszsego regionu i tam coś znajdziesz. Regiony gdzie jest duże bezrobocie są znacznie tańsze. Pewnikiem profesjonalizm wykonania rośnie wraz z jakością firmy i jej wyposażeniem, ale i cena wtedy rośnie, a nie zawsze jest to równoważne z jakością wykonania. Uważam, że robienie kanalizacji w budynku przez ekipę budujacą nie jest najlepszym rozwiązaniem. Lepiej gdy centralne, wodę i kanalizę wykonuje jedna ekipa, która się w tym specjalizuje. Jeżeli przyjmiesz moją radę, to jeszcze mozesz coś utargować. Jeszcze jedno - u mnie w tej cenie było też postawienie ścianek działowych w budynku, co jest dosyć istotne, bo niektórzy uważają, że taki stan jak opisujesz jest bez ścianek działowych. Musisz to wcześniej uzgodnić, żeby Cię potem nie zaskoczyli, że tego nie było w umowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 05.02.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Jak obiecywałem - tak i jestem!!! Po wielu perturbacjach związanych z internetem, (w końcu go mam!) W wietrzne sobotnie popołudnie opowiem Wam "jak to z internetem było"... Otóż mamy "darmową" radiówkę miejską - za "jedyne" 400zł (antena, kable, montaż itd) Co prawda tylko 250kbs, ale na Forum Nastkowe w sam raz No i wydeptywałem ścieżki do magistratu, od początku grudnia, a że panowie zbytnio nie skorzy po ośnieżonych dachach łazić, przeciągało się.. W końcu przyjechał dosyć potężny jegomość. Na początku się zmartwiłem, że chyba nie zmieści się przez wyłaz dachowy, jednak pan X. oznajmił, że na dach i tak nie wylezie, bo problem jest inny. Otóż sąsiad z naprzeciwka ma 4 wysokie drzewa (na oko z 10m), które stoją centralnie na drodze pomiędzy Nastką a nadajnikiem Tym optymistycznym akcentem temat miejskiego internetu sam się zakończył. Pytałem jeszcze sąsiada, czy może nie zamierza przesadzić w najbliższym czasie drzewek. Ten powiedział że najwcześniej na jesieni... Do jesieni czekać nie mógłbym, bo Leszek zacznie na mnie psy wieszać. Odwiedziłem więc jednego z operatorów sieci mobilnej i mam net 7,2 Mbs!!! Jeśli jeszcze nie pozasypialiście nad przydługim elaboratem, na koniec kilka fotek z "dolnej" łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 07.02.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Do jesieni czekać nie mógłbym, bo Leszek zacznie na mnie psy wieszać. Odwiedziłem więc jednego z operatorów sieci mobilnej i mam net 7,2 Mbs!!! :no: Leszek tu na nikim żadnych zwierzątek nie będzie wieszał, a tym bardziej psów. Problem internetu wyglądał u mnie identycznie i rozwiązałem go tak samo, ale jakieś dwa lata temu Zdjęcia śliczne, tylko jak ktoś nie śledzi forum uważnie i nie pamięta gdzie jest plan twojej łazienki, to może mieć problem z "przeniesieniem" zdjęć na nastkową łazieneczkę . Przyznam szczerze, że chociaż ja znalazłem ten plan, to i tak miałem spory problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 07.02.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 dziekuje za odpowiedzi, szczegolnie tobie Leszku...widze ze co niektorzy juz zapomnieli jak to jest na poczatku budowy , kiedy nie zna sie fachowych terminow, nazw materialow itp. coz trudno jestem na poczatku i nie wiem jak co sie nazywa wiec , wybaczcie co niektorzy , ale moje posty beda zawieraly takie nie do konca fachowe nazwy typu ''pustak'' . .................................. anno2905,rozpoczynajac budowe i chcac miec jakis wplyw na to co sie tam ma dziac,powinnas poznac troche fachowych terminow. Musisz wiedziec o jaki PUSTAK pytasz,bo od tego zalezy odpowiedz. Chejo,Waldemaros.i tak masz niezle,ja do tej pory nie mam przyzwoitego netu.wszyscy chca wycinac moje drzewa,chyba wiec zamowie satelitarny,bo niebo jeszcze nam nie zaroslo. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 07.02.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Słusznie Leszku...Moja łazienka na dole nie jest dla wszystkich "oczywistą oczywistością". Plan jest zatem niezbędny by zrozumieć pokrętno-budowlany tok myślenia męża inwestorki http://img150.imageshack.us/img150/3025/parterpozmianachmc0.jpg Farida - Ty nie myśl o łączach satelitarnych, tylko czyń przygotowania, bo marzec tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 07.02.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Farida - Ty nie myśl o łączach satelitarnych, tylko czyń przygotowania, bo marzec tuż tuż Waldemaros,jesli myslisz o tym co ja mysle ze myslisz,to jestem juz po pierwszej turze.nie znaja sie ,francygi,na kalendarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2905 09.02.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Dziekuje za odpowiedzi, glownie Leszkowi:D.. Jak juz pisalam wczesniej, pewnie jeszcze nieraz bede zadawala glupawe pytania, bo prawdziwa budowe zaczynamy dopiero na wiosne 2012 wiec mam ponad rok na zbieranie informacji i ''nauke budowania''. Idac za rada ''mentora i zalozyciela forum'' zapytalam o bardziej szczegolowy kosztorys naszego przyszlego budowniczego i taka dostalam odpowiedz: - jeslii chodzi o kominy to cena zależy od materiału z jakiego jest wykonany (w tym wypadku klinkier)- poprosilam o dalsze wyjasnienia , czyli czy obmuruja czy nie??? - budynek bez więźby. tak to oznacza sciany wewnetrze jak rowniez wszystkie scianki dzialowe tak jak w projekcie, no i oczywiscie strop , poddasze , wylanie schodow i tego typu szczegoly. Czyli chyba jest dobrze? Jak narazie jeszcze zadnych zobowiazan co do tej ekipy nie mam , zaklepalismy termin, przelalismy symbolczna zaliczke 1000zl a szczegolowa umowe spiszemy pewnie na poczatku przyszlego roku..Facet ma bardzo dobra opinie u nas w regionie, poza tym mieszka kilka domow obok naszego placu budowy wiec chyba i tak przy nim zostaniemy...Jakby co wiadomo gdzie go szukac:mad:... Jeszcze raz dzieki za pomoc. Szczerze powiedziawszy mnie i tak najbardziej interesuje koncowka budowy , czyli samo urzadzanie a do tego jeszcze dalekooooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patifrati 12.02.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Los Del Waldemaros - ciekawa opcja z lazienka, nie powiem, nie powiem - intrygujaca wrecz. Dopoki nie zobaczylam rzutow juz w glowie zastanawialam sie jak u licha zrobiliscie okno w lazience anna2905 ja cie rozumiem doskonale koncowka budowy to jest ten dzial, kiedy kobiety niczym po wypiciu red bulla dostaja skrzydel hihi Leszku jak tam przygotowania do kafelkowania? ja przyznam w ostatnich dniach zachowuje sie co najmniej jak juror "tap madl" robie castingi na panow fachowcow hehe no i rozbieznosc cenowa miedzy fachowcami na zrobieniu samej gornej lazienki waha sie miedzy 4000 a 12000 za sama robocizne i gdzie tu logika? Ehhhhhh poczekam jeszcze na jednego pana bardfzo polecanego i moze jak sie zdecyduje na niego to latem bede miala lazienke. A ty slyszalam (tak ptaki cwierkaly w swierklancu - a to jak wiesz dokladnie srodek drogi pomiedzy nami) ze juz w marcu bedziesz czujnie pilnowal pana kafelkarza (przepraszam teraz sie to nazywa glazurnik a nawet mgr inz. glazurnik jak to jeden pan ma wpisane na swojej wizytowce hihi) pozdrawiam wszystkich nastkowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 18.02.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 http://img824.imageshack.us/img824/6595/zdjciapoznadom003.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 18.02.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 http://img403.imageshack.us/img403/6674/zdjciapoznadom004.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts