ULANA 18.02.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Oto górna żółta łazienka. Miejsca w niej dostatek, aż nadto. Zawsze chciałam mieć żółtą łazienkę, lecz jak wiecie jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. I tak oto powstała nasza łazienka z płytek sensual z Paradyża wym. 97,7x32,5. Cena płytek była kusząca i to w głównej mierze zadecydowało o zmianie koloru. Z murkiem za wanną będzie wc. Na dwóch murkach blat i dwie umywalki. Brak jeszcze górnego zakończenia, lecz to już kosmetyka w porównaniu z resztą. Wanna jest odsunięta od ściany o 1 pustak, tak że można w niej swobodnie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 18.02.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Jeszcze widok na nasz salon. Przepraszam jeśli te zdjęcia są za duże, poprawie się następnym razem jak nabiorę wprawy.... http://img511.imageshack.us/img511/4594/zdjciapoznadom001.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 18.02.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Chyba teraz będzie lepiej...http://img11.imageshack.us/img11/8038/zdjciapoznadom002.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 18.02.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 O teraz to chyba już dobrze. Oto salon bez kominka. Przygotowane miejsce pod kominek z płaszczem wodnym, jednak będziemy montować zwykły kominek.... może..kiedyś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 19.02.2011 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ulana . Jeśli możesz podać koszt robocizny, to bardzo proszę, może być na priv. Ja wczoraj rozmawiałem z naszym mistrzem i początek kwietnia może być prawdopodobny Chcemy zrobić bardzo podobnie tylko odwrotnie, wanna w kącie. Na ścianie przy oknie będzie wtedy miejsce na montaż prysznica Duże zdjęcia są cool, ja już wzrok mam słaby ., no i w końcu ktoś zrobił okno w salonie prawie jak moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 19.02.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Nasza robocizna nie jest miarodajna ponieważ fachowcy brali za dniówkę. Był to kolega i wyszło taniej niż brałby za metr. Płytki były III gatunku i niektóre zwichrowane. Jak kładł mozaikę to nie pokazywałam się mu na oczy, nie zdyscyplinowana ta mozaika jest. Opadała. Ale efekt końcowy jest niezły. A okno salonowe chyba takie samo. No na pewno inne firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patifrati 21.02.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 no i ruszylo sie na nowo, a znow milczeniem powialo na forum. a ja znow z innej beczki. Leszku, a moze masz jakiegos pana, ktory robi obudowy z mdf, szafy zabudowane TYLKO FACHOWCA, bo dzis jak przyszedl pan to wyszedl szybciej niz przyszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 14.03.2011 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 patifrati ? Ty to chyba jakąś wróżką jesteś, albo inną przepowiadaczką, bo jak zawiało to końca nie ma Miałem jednego fachowca od szaf, ale też go musiałem pogonić, bo chyba się zestarzał i jakoś mnie wkurzał U mnie pierwsze przymiarki do kafelkowania i "glazurnik" zaśpiewał 4500 zł za łazienkę i suszarnię na gotowo. No i co wy na to ? W przeliczeniu na metry to wychodzi po 80 zł, tylko nie wiem ile odliczyć za te montaże i inne duperele . Inaczej, gdyby liczyć 55 do 58 m2 po 50zł to wychodzi 2800, a czy 1700 za zabudowę wanny, armatury i jakieś przeróbki to dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 14.03.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Miałem jednego fachowca od szaf, ale też go musiałem pogonić, bo chyba się zestarzał i jakoś mnie wkurzał Moi drodzy! Tak się składa, że znam jednego projektanta od szaf, kuchni, garderób i innych "duperelków". Co więcej - nawet zbyt stary nie jest ...a do tego koty lubi! Ma on w tym tygodniu trochę wolnego, bo zachorowało mu się nieco i siedzieć będzie w nowo co zamieszkałym domku do czwartku włącznie. Jeśli chcielibyście go podpytać o coś - to pewnie odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 16.03.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 czesc Waldemarosss.to ja poprosze,zapytaj tego goscia o ''duperele'' dobrej jakosci a tansze od np.bluma. chcialabym dolozyc w szafkach kuchennych troche szufladek .kupilam nawet jedna[ na prube] w casto ,ale to straszny chlam [znaczy to tansze]. pozdrow koty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 16.03.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 27.03.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam, już wiosna, można rozpocząć sezon Nic się nie dzieje, to może się pochwalę starym, ale w przypadku Nastki bardzo potrzebnym rozwiązaniem http://img845.imageshack.us/img845/4569/dsc7504.jpg Korzyści niewyobrażalne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 28.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Pewnie się dzieje i to dużo u każdego tylko nie ma czasu pisać o tym na forum. My właśnie montujemy szafy wnękowe w pokojach nad salonem i kuchnią. Dla tych co zaczynają budowę podpowiem, że pomiędzy tymi pokojami wymurowaliśmy ścianę w kształcie litery Z i teraz mamy wnęki w obu pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patifrati 31.03.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Leszku oczywiscie, ze jestem wrozka nie mowilam? Tylko cos ostatnio mi zlota kula szwankuje musze ja oddac do serwisu Co do kafelek a raczej kafelkarzy to powiem ci, ze idziemy leb w leb, bo a tez czekam na pana fachowca i ma byc w polowie miesiaca. Odnosnie kwoty to tez w tych granicach sie umowilismy z glazurnikiem, wiec mysle ze to taka mniej wiece kwota jeszcze w zaleznosci od tego ile tych kafelek bedzie i jakie wielkosci, bo wiem, ze mozaike licza inaczej. No to potem sie wymienimy zdjatkami co kolego? hihihihi Co do nic sie nie dziania to nie obrazaj mnie tu dzis caly dzien z areatorem po dzialce biegalam a trawki mam z jakies 600-700 metrow. no dobra przyznam sie nie ja biegalam, biegal moj maz, ale a za to scienalam drzewka i inne suche badyle po zimie, a praca w ogrodzie sie zaczyyyyyyyyyna . BTW a co ci tam wisi na ogrodzeniu czy to lusterko? Waldemaritos a czy przypadkiem nie ty jestes tym fachowcem od szaf? Ulana ak zamontujecie te szafy wstaw zdjecia jestem ciekawa koncowego efektu Pozdrawiam ogrodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 03.04.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam Patifrati tą kulę to czym prędzej oddaj do serwisu, bo z tym "łeb w łeb" to cię mocno w bład wprowadziła U mnie już pracę się kończą i w tym tygodniu finał. Tylko tak mnie zassało, że na dodatki braknie Fachowiec taki mi się trafił, że aż mi głupio, że się targowałem. Jesteśmy bardzo zadowoleni Na ogrodzeniu oczywiście, tańsza wersja kamery (do czasu). Okazuje się, że nie ma praktycznie żadnej widocznośći na część garażową przed domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2905 09.04.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Wiem ze juz wiekszosc z was juz dawno swoje domki wybudowala ale pewnie jakies papiery jeszcze macie:).Potrzebuje kosztorys , im bardziej szczegolowy tym lepszy. Niby architekt przygotowal mi kosztorys ale cos mi w nim nie pasuje, jakis taki ogolny i mam wrazenie ze do realnych kosztow budowy naszego domu to mu daleko.. .Bylabym ekstremalnie wdzieczna za jak najszybsze przeslanie tego na maila albo priv bo w przyszlym tygodniu bede z nim rozmawiala i chcialabym miec jakies konkretne argumenty na swoje podejrzenia.Poza tym chce pewne rzeczy omowic z wykonawca i dobrze byloby miec cos sprawdzonego...Z gory bardzo , bardzo dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patifrati 12.04.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Leszku wlasnie odebralam kule i mowi mi, ze juz skonczyles no dawaj dawaj zdecia. Mnie pan kafelkarz wystawil delikatnie mowiac. po prostu zlapal wieksza fuche i ode mnie nie odbiera telefonow. Na szczescie mialam awaryjnego kafelkarza i zaczyna jutro. Ale jak tak powiedziales o tym fachowcu to, az sie zastanowilam czy mo bedzie taki....a co do kosztow to.....................................................................zapominam o wakacjach w tym roku juz dawno zaczelam podbierac z kupki wakacyjnej.najgorsze jest to, ze ceny sobie jakies powypisywalam patrzac na rzeczy, ktore gdzies mi sie podobaly w necie, a potem na zywo jak modelka bez photoshopu. Zalamalam sie bo wszystko musze liczyc nie w setkach a tysiacach.teraz szukam baterii na gore, chcialam podynkowe, ale najzwyczajniej na swiecie nie bede juz miala na nie kasy. za chwile moze sie okazac, ze w ogole bede bez baterii hahahahahahahhaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patifrati 12.04.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Wiem ze juz wiekszosc z was juz dawno swoje domki wybudowala ale pewnie jakies papiery jeszcze macie:). Potrzebuje kosztorys , im bardziej szczegolowy tym lepszy. Niby architekt przygotowal mi kosztorys ale cos mi w nim nie pasuje, jakis taki ogolny i mam wrazenie ze do realnych kosztow budowy naszego domu to mu daleko.. .Bylabym ekstremalnie wdzieczna za jak najszybsze przeslanie tego na maila albo priv bo w przyszlym tygodniu bede z nim rozmawiala i chcialabym miec jakies konkretne argumenty na swoje podejrzenia.Poza tym chce pewne rzeczy omowic z wykonawca i dobrze byloby miec cos sprawdzonego...Z gory bardzo , bardzo dziekuje za pomoc. ania ja budowalam dom okolo 7,5 roku temu i wiesz mi nadal cos w nim robie. masakra koszt budowy podalam do banku razem z ogrodzeniem i kostka brukowa. Jakiez bylo moje zdziwienie jak braklo mi na schody, kominek, lazienki, balustrady nie wspominajac o ogrodzeniu i kostce brukowej nie marzac nawet o ogrodzie zalezy wszystko od tego jakie masz oczekiwania i wymagania, z akiej polki materialy bedziesz kupowac. Wielu sie ze mna nie zgodzi ale my 8 lat temu myslelismy ze przy 200.000 zrobimy wszystko (przypominam to bylo 8 lat temu zupelnie inne ceny), przy 200.000 wprowadzilismy sie bez tych wszystkich rzeczy, o ktorych mowilam wyzej. I caly czas cos robimy. kiedys to liczylam po 400.000 przestalam liczyc - niestety najdrozsza jest wykonczeniowka nie spodziewalam sie takich wydatkow mimo wszystko to drogi dom, ale tak jak wielu z nas tez stwierdzam, ze po to sa marzenia, zeby je realizowac aaaa i np teraz po 6 latach mieszkania kafelkuje lazienke, przedtem miala gumolit imitujacy drewno na podlodze, emaliowana wanne i pomalowane sciany. zylam tak przez 6 lat i bylam szczesliwa:) tylko rodzina juz za bardzo mi d... trula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlkaPon 12.04.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Czy czegoś Wam ten dom nie przypomina????? http://www.wnetrza.webzine.pl/dachowki-betonowe-1/ Zupełnie przez przypadek natrafiłam dzisiaj na taką "nowoczesną" Nastkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 13.04.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam Pozwolę sobie wstawić to zdjęcie, bo to akurat styl, który lubię, no i ma wiele podobieństw. To dodatkowe okno w salonie znam i jak będę miał więcej czasu to wyszukam, kto robił takie okno ? Może nowicjusze jeszcze nie budują i mają więcej czasu, żeby czytać forum od początku i znaleźć tego kogoś, co na naszym Nastkowym forum się nie chce ujawnić, a na jakichś "dachówkach betonowych" się ujawnia http://img808.imageshack.us/img808/7588/dachowkibetonowe.jpg Odnośnie wyceny to już wstawiałem kosztorys z Archipelagu i on się nic nie zmienił, potwierdzam spostrzeżenia Patifrati Każdy musi wprowadzić zmiany pod własne materiały i ma piękną wycenę, która z rzeczywistością i tak się rozmija przynajmniej o 20%. Patifrati Pan glazurnik niby zakończył, ale jeszcze masa detali, oświetlenie, sufity itp, itd. nie wiem kiedy będzie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts