leszek2307 21.02.2007 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Warunki dopisują, tynkowanie się posuwa do przodu , góra już posprzątana na gotowo i nawet jeden parapet przygotowany do obsadzenia. Materiały na sufity już policzone i wiem gdzie, i po ile kupić. Od marca nowy etap ocieplenie, sufity i kafelkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 21.02.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Zdjecia , zdjecia pokazuj U nas nic nowego ale umawiamy ludzi i ruszymy pełna parą jak mrozy sobie pojda precz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 25.02.2007 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 (edytowane) Po kilku malutkich problemach mogę pokazać pierwszy pokoik już gotowy i ślicznie wytynkowany no druga strona Edytowane 1 Maja 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 25.02.2007 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 (edytowane) Chyba zapomniałem wkleić naszą dumę "okno salonowe" ] i troszkę szerszy widok na okno na klatce schodowej i gabinet A to widok salonu od środka już po wylewkach, ale jeszcze przed tynkami Edytowane 1 Maja 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 23.03.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 U nas z nowosci to dwie rzeczy Konczy ekipa robic tynki zewnetrzne i dzisiaj powinni skonczyc tylko ta pogoda jest paskudna i psuje szyki podlogowka w trakcie ukaldania i w koncu przyszlego tygodnia powinna byc zalana posadzka Pozniej troche zaczekamy az wyschnie posadzka i zabieramy sie za kotlownie, garaz - ukladanie gresu a za jakies 4 tygodnie poddasze do ocieplenia . Czy ty Lesze obserwujesz u siebie takie ssanie na wełne. na 15 to juz zapisy sa a oto strona polnocna w tynku http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/0/6/4/23024965_d.jpg i zachodnia zagruntowana http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/5/9/5/23024968_d.jpg i podłogowka http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/2/8/2/23024972_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 23.03.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 veech'u łał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 25.03.2007 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam Veech'u Odnośnie wełny to nie wiem jak teraz, bo ja kupiłem na jesieni, ale zauważyłem, że już jakieś 30 zł droższa na rolce. Widzę, że też zimy nie przespałeś i "trochę" się posunołeś do przodu. U mnie prace w środku trwają cały czas. Teraz sufity się robią i ocieplenie, a ja na poddaszu podłogę se przybijam. Trochę mnie ta seria na ścianie koło drzwi balkonowych u Ciebie zdziwiła, co Ty tam napakowałeś ? Widzę, że też zdecydowałeś się na podłogówkę na górze, i co w takim razie planujesz na podłogę ? Brakujące zdjęcia z postu 105 http://img192.imageshack.us/img192/1738/veech1.png http://img18.imageshack.us/img18/3779/vech2.png http://img232.imageshack.us/img232/5624/vech3.png I brakujące 2 fotki z postu 108 http://img692.imageshack.us/img692/9697/dom1x.png http://img689.imageshack.us/img689/5289/dom2p.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 31.03.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Leszek Gratuluje postepow wklej zdjecia jak znajdziesz chwilke Jakie macie plany odnosnie wprowadzenia sie? My planujemy na koniec wakacji - moze sie uda niestety jeszcze mamy bardzo duzo pracy zageszczenie i ilosc spiral wynika z projektu i wlasnie zaplanowanego pokrycia (deska barlinecka lub cos podobnego) ponizej otynkowana nastka jeszcze z gorki humusowej ktora mam nadzieje wktrotce rozparceluje po dzialce. swoja droga to bedziemy potrzebowali nawiezc duzo ziemi. http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/1/7/8/23165713_d.jpg i zalelismy posadzki poddasze zaczniemy ocieplac za jakies 4 tygodnie http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/1/2/2/23165719_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 31.03.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witam Veech'u Trochę mnie ta seria na ścianie koło drzwi balkonowych u Ciebie zdziwiła, co Ty tam napakowałeś ? nie zalapalem z poczatku o jaka serie chodzi To gniazdka w pokoju syna i antena i komputerowe i "kilka" pradowych tak w celu unikniecia przedluzaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 09.04.2007 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Wesołego Alleluja smacznego jajka oraz mokrego Dyngusa Z uwagi na kilka wolnych chwil postanowiłem zamieścic kilka nowych zdjęć i zlożyć świąteczne życzenia Prace posuwają się nie za szybko, ale systematycznie do przodu. Sypialnia już prawie gotowa, jeszcze tylko podłoga, ostateczne malowanie i mogę wpuścić fachowca od szaf. Parapety wew. w całym domu już obsadzone, a nawet udało mi się założyć klapy rewizyjne do rolet, a nie było to łatwe . Dla wszystkich zainteresowanych, parapeciki jak żołnierzyki w salonie i kuchni Pokoik nad kuchnią przed gruntowaniem i ostatecznym gipsowaniem no i druga strona z obudowaną wentylacja kuchni Klatka schodowa nie była zbyt prosta do wykonania, ale nie dla mojego Pana Rysia , który zrobił sobie podlogę z desek na poddasze No, a z drugiej strony tajemne wejście na najwyższą kondygnację, wcale nie malutką jakby się mogło wydawać My mamy czas na wprowadzenie się do końca lipca, bo tak sprzedaliśmy mieszkanie z możliwością domieszkania do końca lipca, ale wcale nie będę smutny jak to nastąpi wcześniej . Za jakiś tydzień dwa, zacznie się robienie kominka i sufity podwieszone na dole. Potem kafelkowanie, szafy, trochę picu i już będzie pięknie, a lato przed nami i wtedy można coś porobić na zewnątrz. Ja profilaktycznie nie śpieszę się z tynkowaniem na zew. i najpierw muszę zrobić taras i schody zew., odwodnienie i może na jesień tynkowanie. Edytowane 1 Maja 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 10.04.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Brawo brawo pieknie to wszystko wyglada i postepy bardzo szybkie. Zazdrosze ocieplenia poddasza bo juz pokoiki wygladaja jak gotowe do zamieszkania. Nie pamietam czy ty tez obnizales jetki tak by byly na poziomie sufitu dla poddasza i tak by strych byl uzytkowy ? Ja obiecuje sobie wiele po tym strychu i zamierzam go przeznaczyc na pracownie ) jak rozwiazales posiom garazu ? pokaz na zdjeciu kotlownia juz gotowa ? Nasza dopiero za miesiac bedzie ready Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamad2 12.04.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam mam pytanie czy ktos z Nastkowiczow wpadl na pomsyl antresoli w Pieknej Nastce??. Wpadlismy na pomysl aby kosztem gornego pokoju nad salonem stworzyc antresole ktora bedzie prowadzic do drzwi balkonowych. Prosze o rady,sugestie, pozdro z Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 12.04.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Moze to dobry pomysl ? a moze nie ? Nie wiem jak by to wygladalo i czy dobrze rozumiem intencje ale nie bardzo sobie wyobrazam ta zmiane konstrukcyjnie. Nam zalezalo na pokoju na gorze bo to pokoj syna (nie bylby zadowolony Tak na marginesie to bardzo trudno jest utrzymac stala temperature w pomieszczeniach o znacznej wysokosci a my dbamy o energie w naszym nowo budowanym domku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 18.04.2007 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) Dla ciekawskich jeszcze drugi pokoik bez pierzynki z plyt i drugiej warstwy wełny A to "pokój kąpielowy" z pierwszą warstwą wełny i zakończoną kanalizacją, dla tych co nie wiedzą jak to zrobić W tej kwestii popieram veech'a , projekt jest tak przemyślany, że szkoda tam coś zmieniać, a po drugie jakoś też tego nie widzę konstrukcyjnie. Jest wiele innych projektów, które mają antresole. A to moje świeżo wstawione drzwi wejściowe Piękny stelażyk przed zabudową I już po gipsowaniu Edytowane 1 Maja 2015 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abumba 20.04.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jak wyżej... Na razie kupiliśmy projekt i jesteśmy w trakcie adaptacji. Podobno teraz jest najgorszy czas na ruszanie z budową- ceny materiałów diametralnie ruszyły w górę i nie wiemy czy wyrobimy się w 500 000 pod klucz. Budowa ma ruszyć na jesieni.Zmiany, jakie wprowadziliśmy: PARTER:- powiększenie garażu o 1,5 m. Garaż w projekcie jest mały a my mamy długi i szeroki samochód, no i jeszcze musi zmieścić się motocykl Będzie to kosztem zmian konstrukcyjnych i powierzchnia użytkowa zwiększy się o jakieś 20 m2- wydłużenie garażu o 1 m- dodanie jednego okna w garażu (kwadratowego, o takiej samej wielkości jak reszta okien)- poszerzenie łazienki na parterze o 30 cm- wydłużenie łazienki o 50 cm (by się zmieścił bidet)- "Wbicie" komina w bryłę budynku- chcemy mieć ogrzewanie kominkowe z rozprowadzeniem ciepła do in.pomieszczeń- likwidacja łuku w oknach z wyjściem na taras- dodatkowe okno w salonie (150x150)- likwidacja wyjścia/ okna na parterze (znajdującego się przy kominie)- dodatkowe okno w gabinecie- schody żelbetowe (w projekcie są drewniane) - wejście do piwnicy z domu- likwidacja wejścia do piwnicy od zewnątrz- zamiana schodów zabiegowych na dwubiegowe (z półpiętrem)- bo jest chyba 7 trójkątnych, więc nie będzie można z nich zbiegać, mamy też małe dzieci a takie schody nie są najbezpieczniejsze- zmiana wielkości okna na klatce schodowej (luksfery???), może okno dachowe (pociągniecie linii dachowej do daszku nad salonem?)-do przemyślenia PODDASZE:- zamiana miejsca łazienki z pok. 4- niestety mamy front od południa- likwidacja jednego okna dachowego w łazience i dodanie 1 okna umiejscowionego bliżej schodów (tam, gdzie ma być suszarnia)-łazienka na górze będzie duża, więc spokojnie zmieści się suszarnia- zamknięcie ściany między pok. 5 (obecnie łązienka) a suszarnią- likwidacja ścianki między pok. 2 a obecną suszarnią (wydzielenie garderoby, w której znajdowało by się okno dachowe)- 2 okna dachowe w pok. 5 (obecną łazienką)- 2 okna dachowe w pok. 2 STRYCH: prostokątne okno Poza tym będziemy budować z silikatów i ocieplać wełną, okna plastikowe, wentylacja mechaniczna z rekuperatorem. Dom będzie stał w Rembertowie.Pozdrawiam!KasiaMN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 20.04.2007 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witamy w grupie !! Widzę, że temat forum powoli staje się nieaktualny i jest nas coraz więcej Man jedną wątpliwość, czy to jeszcze będzie Nastka , ale to już Wasza decyzja. Odnośnie powiększenia garażu to chyba to jest niemożliwe, bo ja też chciałem i nie wyszło. W Archipelagu powiedzieli mi, że nie można i na tym się skończyło. Na ścianie zew. garażu opiera się cały podciąg i góra domu. Rozsunięcie tego miejsca jest technicznie bardzo trudne, może możliwe ?, ale nie wiem, czy opłacalne. Po rozszerzeniu ściany ten narożnik wisiałby w powietrzu. Życzę powodzenia i szybkiej budowy. Brakujące zdjęcia z postu 118 http://img703.imageshack.us/img703/2770/dom3.png http://img576.imageshack.us/img576/1893/dom4.png http://img705.imageshack.us/img705/2122/dom5.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abumba 20.04.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jak wyżej... Na razie kupiliśmy projekt i jesteśmy w trakcie adaptacji. Podobno teraz jest najgorszy czas na ruszanie z budową- ceny materiałów diametralnie ruszyły w górę i nie wiemy czy wyrobimy się w 500 000 pod klucz. Budowa ma ruszyć na jesieni.Zmiany, jakie wprowadziliśmy: PARTER:- powiększenie garażu o 1,5 m. Garaż w projekcie jest mały a my mamy długi i szeroki samochód, no i jeszcze musi zmieścić się motocykl Będzie to kosztem zmian konstrukcyjnych i powierzchnia użytkowa zwiększy się o jakieś 20 m2- wydłużenie garażu o 1 m- dodanie jednego okna w garażu (kwadratowego, o takiej samej wielkości jak reszta okien)- poszerzenie łazienki na parterze o 30 cm- wydłużenie łazienki o 50 cm (by się zmieścił bidet)- "Wbicie" komina w bryłę budynku- chcemy mieć ogrzewanie kominkowe z rozprowadzeniem ciepła do in.pomieszczeń- likwidacja łuku w oknach z wyjściem na taras- dodatkowe okno w salonie (150x150)- likwidacja wyjścia/ okna na parterze (znajdującego się przy kominie)- dodatkowe okno w gabinecie- schody żelbetowe (w projekcie są drewniane) - wejście do piwnicy z domu- likwidacja wejścia do piwnicy od zewnątrz- zamiana schodów zabiegowych na dwubiegowe (z półpiętrem)- bo jest chyba 7 trójkątnych, więc nie będzie można z nich zbiegać, mamy też małe dzieci a takie schody nie są najbezpieczniejsze- zmiana wielkości okna na klatce schodowej (luksfery???), może okno dachowe (pociągniecie linii dachowej do daszku nad salonem?)-do przemyślenia PODDASZE:- zamiana miejsca łazienki z pok. 4- niestety mamy front od południa- likwidacja jednego okna dachowego w łazience i dodanie 1 okna umiejscowionego bliżej schodów (tam, gdzie ma być suszarnia)-łazienka na górze będzie duża, więc spokojnie zmieści się suszarnia- zamknięcie ściany między pok. 5 (obecnie łązienka) a suszarnią- likwidacja ścianki między pok. 2 a obecną suszarnią (wydzielenie garderoby, w której znajdowało by się okno dachowe)- 2 okna dachowe w pok. 5 (obecną łazienką)- 2 okna dachowe w pok. 2 STRYCH: prostokątne okno Poza tym będziemy budować z silikatów i ocieplać wełną, okna plastikowe, wentylacja mechaniczna z rekuperatorem. Dom będzie stał w Rembertowie.Niestety też mamy duży problem z hipoteką- działka jej nie ma. wniosek złożyliśmy w lipcu tamtego roku i jeszcze nie mamy księgi-porażka.Piszemy ciągle jakieś pisma z ponagleniem,skargi itp. ale na razie nic.Warszawski sąd... :-/ tu jest dziennik budowy ludzi z W-wy, ktorzy juz mocno sa zaawansowani z budowa: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63226&highlight=nastka Pozdrawiam!KasiaMN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abumba 20.04.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam! Co do tego czy to będzie "Nastka" to uważam, że jak najbardziej. Tak naprawdę niewiele zmieni się pod względem wizualnym. Ani nie robimy wykuszu, ani nie usuwamy wejścia do pomieszczenia gospodarczego itp. To dziwne, że Tobie powiedzieli, że powiększenie garażu jest niemożliwe. Tak naprawdę wszystko jest możliwe- kwestia kosztów tylko wchodzi w grę. Bez zmian konstrukcyjnych można powiększyć garaż o jakieś 50 cm kosztem wiatrołapu ale dla nas to za mało- nawet drzwi od samochodu nie moglibyśmy otworzyć na oścież...U nas będą zmiany konstrukcyjne- trochę inne fundamenty i 2 dodatkowe krokwie w więźbie...Pozdrawiam!KasiaMN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 21.04.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 A tu front naszej Nasteczki z nowymi drzwiami i ogrodkiem japonskim w gazonie http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/5/2/8/23384763_d.jpg argument z wykuszem trafny - my jak na razie jestesmy jedynymi posiadaczami Nastki z wykuszem ale jestesmy 100% przekonani, że wykusz to jedna z najtrafniejszych decyzji na etapie projektowania i wykonania http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/3/8/8/23165715_d.jpg i jadalnia w wykuszu jest full bayer z gąbeczką http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/6/7/7/23165718_d.jpg Ja baardzo jestem ciekaw schodów ze spocznikiem powiedziawszy szczerze rozwazalismy takie schody ale zabieraja dodatkowy m2 na dole i na gorze wiec zrezygnowalismy przy tym ukladzie pomieszczen ale zastanawiam sie jak to zostalo rozwiazane , mam nadzieje ze nie kosztem hallu czy wiatrolapu . pozdrawiam i życzę szybkich postepów w budowaniu Nastki. "Diversity is key value" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abumba 21.04.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Hej! Ja uważam,że Wasz wykusz wygląda rewelacyjnie... Co do schodów ze spocznikiem to one będą się wcześniej zaczynały w hallu a dalej na poddaszu.Myślę, że nie będzie to źle wyglądało, bo i tak przesuwamy kominek w bryłę, więc wizualnie będzie podobnie.Przejście z hallu do salonu-mimo tych schodów-ma być dosyć szerokie. serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w wykańczaniu domu! Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts