ost19 05.06.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Witam!Zdaje się, że rozpętałem jakiś nowy temat ze stropem nad garażem. Dzięki za pomoc. W naszym projekcie tak jak pisał trabi-wrc też nie ma stropu, i teraz stoimy przd decyzją co zrobić - przemyślimy - zobaczymy. Leszek2307 dzięki za zdjęcia od faridy daje to fajne wyobrażenie i pogląd na sprawę. Do usłyszenia i pozdro dla wszystkich nastkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 05.06.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 ost19 - wyślę Ci zdjęcia jak to wygląda to może Ci ułatwi cdecyzję. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 05.06.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 To ja też poproszę jeśli można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 05.06.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 No nie będę przecież taki - na forum wklejam http://i33.photobucket.com/albums/d93/trabi-wrc/Budowa/2009-10-10004.jpg Dzisiaj nie obudowywałbym całości płytą, ale to już insza inszość. Teraz nad wjazdem (prowadnicami bramy) mam jeszcze półkę o wymiarach 1 długość x 1/2 szerokości płyty OSB. Aha - i jeszcze karcer (wysokość do jętek ok 1m - pomiędzy jętkami można się na klęcząco wyprostować): http://i33.photobucket.com/albums/d93/trabi-wrc/Budowa/2008-11-29004m.jpg Nie mam niestety zdjęcia drzwiczek osadzonych w otworze do wczołgiwania. Pozdrav Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 05.06.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 .......................... dzięki za zdjęcia od faridy daje to fajne wyobrażenie i pogląd na sprawę. ................. I ja dziękuję Leszkowi za pomoc . Niestety,jak wspomniałam,fotki nie oddają dobrze wyglądu całości. Może uda mi się cos jeszcze dożucić . Jeśli można coś ,powiedzmy,nietypowego....(przynajmniej narazie wydaje się takowe ) Czytajac powyższe posty o zmianach : pustki, wanny w popdłogach i swietliki w daszkach nasuną mi sie pewien pomysł .A gdyby to wszystko połączyc i : salon z czesciowo podniesionym stropem (jak u mnie ) ,swietlik w stropie ( chocby w zamian za likwidacje bocznych drzwi na taras) , a ( podobnie jak wanna ) w podłodze- duża donica na rośline . Nie byłoby fajnie? Zwłaszcza do nowoczesnego wnętrza.Pasowała by np. oliwka. Ja mam dużo zieleni w okół,wiec pewnie nie zrobie tego,ale może ktos sie skusi?? Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 05.06.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Odnośnie rozwiązania stropu w garażu wydaje mi się, że moje rozwiązanie jest jednak poręczniejsze i chyba tańsze w zrobieniu . Co prawda wymaga jeszcze dokończenia (garaż nie jest jeszcze wykończony na tip-top . Właśnie kładę kafelki na ścianie z gospodarczym, bo styropian z klejem okazał się trochę mizerny , no i malowanie mam okazję dokończyć, bo regał musiałem odsunąć. Stelaż z półki nad bramą też jeszcze muszę podwiesić na środku do sufitu, bo obwisa pod ciężarem), a w garażu jest bałagan i nie bardzo mam fotki, ale postaram się coś zrobić i wstawić wieczorkiem, żeby było wiadomo o czym piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 05.06.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Obiecałem, więc są http://img341.imageshack.us/img341/3699/dsc8542v.jpg http://img401.imageshack.us/img401/6572/dsc8548.jpg Jak widać po obu stronach spokojnie mieści się po 8 kół (razem 16:)) i kupę innych rzeczy, baseny, stoły itp., itd., ktorych nie ma gdzie dać jak nie ma jeszcze domku gospodarczego na działce. No i mam trochę inne mocowanie bramy, ktore spokojnie służy na wieszak dla sporej drabiny (no bo dom też nie niski ) Zdrugiej strony garażu nad belką żelbetową, też jest duża przestrzeń do wykorzystania, ale całą belkę ze ścianą między gospodarczym mam wyłożoną styropianem chyba na 8 cm i na razie zastanawiam się co tam zrobić. Najchętniej zrobiłbym wieszaki na rowery, ale jeszcze nie mam koncepcji, może jakieś pomysły ? http://img193.imageshack.us/img193/4345/dsc8543j.jpg Schowek nad salonem na razie wygląda tak , jeszcze jakaś podłoga i trochę farby. http://img208.imageshack.us/img208/812/dsc8551g.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ost19 06.06.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 WitamDzięki za wszystkie foty. Jest nad czym myśleć. Powoli ruszamy z murami więc dlatego temat stropów taki palący. Zbieram foty naszej nastki do wklejenia, ale zawsze z czasem krucho i dlatego taka zwłoka. Do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 07.06.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 A ja mam takie pytanie z innej beczki. Jak was wychodzą koszty ogrzewania w domu? Ewentualnie całościowe roczne koszty utrzymania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 07.06.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 A co myślicie o takie zmianie? http://kruchy.nstrefa.pl/zdjecia/albums/userpics/10001/zmiana_lazienki.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 10.06.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jak dla mnie koncepcja ciekawa. Zyskujemy większe pomieszczenie gospodarcze - przy opalaniu paliwami stałymi in plus. Łazienka troszke mniej praktyczna jak dla mnie, ale byłbym skłonny to przełknąć Rozumiem, że zlewozmywak w wiatrołapie znalazł sie przez pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 10.06.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Się mi zapomniało usunąć Łazienka mi troszkę za wąska wyszła, ale może poprawię troszkę rysunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 11.06.2012 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Witam Radzę pamiętać jeszcze o kwestii drzwi do łazienki "w salonie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 11.06.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 U mnie na 99% będzie ścianka z szyby albo czegoś przeźroczystego dzieląca salon od "korytarza". I dół po zmianach: http://kruchy.nstrefa.pl/zdjecia/albums/userpics/10001/zmiana_lazienki~0.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.06.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 UWAGA: drzwi z kotłowni muszą otwierać się na zewnątrz ! Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 11.06.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A to w takim razie dlaczego w oryginalnym projekcie drzwi na korytarz się otwierają do środka? Wystarczy że drzwi do garażu są na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.06.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Zamysł jest zdaje się taki, że w razie wybuchu drzwi będą naturalnym zaworem bezpieczeństwa i konstrukcja nie przyjmie tego uderzenia. Dopytaj kominairza z lokalnej spółdzielni, którego pewnie za jakiś czas będziesz gościć na odbiorze Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 20.06.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Decyzja prawomocna, czyli od 2 lipca ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 20.06.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Gratki - kup farbę do włosów, żeby siwiznę zakrywać Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slakry 23.06.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 WitamMój pierwszy wpis , chociaż forum obserwuję od 2 lat .Dzięki za porady skorzystałem z kilku . Wracając do tematy wydłużenia , poszerzenia garażu służę fotkami jeżeli uda mi się je wstawić. Mój garaż ma 34m2 , czyli poszerzony i wydłużony.[ATTACH=CONFIG]121773[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts