Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jest nas już trzech, budujemy dom Nastka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rob fajnie się patrzy jak tak szybko rośnie. Tu jeszcze fundamenty, a zaraz potem już pod dachem :lol2:

Widzę, że poszerzyłeś garaż, to chyba pierwsze takie fotki :). Mógłbyś podać wymiary jakie będziesz miał w środku garażu na gotowo.

W miarę możliwości proszę wszystkich o uaktualnienie niedziałających linków do zdjęć.

Pozdrawiam

Wygląda to całkiem fajnie, chociaż zmniejszy Ci się ścianka działowa między garażem a gospodarczym, a ja mam po obu stronach konkretne regały.

Patrząc na ten schemat zaraz pomyślałem o przesunięciu drzwi między wiatrołapem, a salonem za drzwi łazienkowe. Jak masz możliwość to radzę przemyśleć, bo przerabiania potem jest trochę. We wcześniejszych postach są zdjęcia jak ja to zrobiłem :)

Mógłbyś sprawdzić, dlaczego niektóre Twoje zdjęcia się nie wyświetlają i możesz zgłosić się do administratora o poprawienie licznika.

Właśnie widziałem jak to niektórzy robili. Ja jeszcze mam czas na przemyślenia do wiosny. Na razie nie mam chudziaka na dole, więc nic nie zrobię.

Co do ścianki działowej to właśnie po to jest poszerzony garaż, żeby ustawić pod ścianą regały. Druga sprawa to to, że takie ustawienie ścianek powoduje zwiększenie miejsca na sam piec, a o to mi właśnie chodziło. Będzie zasypowy na eko, więc może trochę miejsca potrzebować.

(...)Temat wrócił, ale z licznikami postów już chyba nie dadzą sobie rady. Ja mam przynajmniej 44, ale Waldemaros doczekał się JEDNEGO :) (...)

Ło matko!!! wrócił Nastkowy wątek :D Coś mnie podkusiło żeby zerknąć (musiałem wpisać w google "jest nas trzech budujemy dom Nastka" bo adres gdzieś posiałem) a tu proszę - wszystko już w porządku. No może nie wszystko - Nie zaglądałem na forum a mam skądś 1000 postów :p

Wrzucam fotki z tarasem bo zaginęły na łączach, a to mój bieżący powód do dumy.

Dodatkowo zdjęcia z podkarmianymi ostatnio podopiecznymi.

IMG_1498.jpg

IMG_1500.jpg

IMG_1502.jpg

IMG_1510.jpg

IMG_1515.jpg

Witam wszystkich.

Mam prośbę do tych co wybudowali juz Nastkę. Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach z garderobą. Chciałbym wydzielić jakiś kawałek na pięterku. Jeśli ktoś ma takową to proszę o informację w którym miejscu i czy coś byście zmienili. Jaka powinna być minimalna szerokość ?

Na garderobę z prawdziwego zdarzenia za bardzo miejsca nie ma. Po przeanalizowaniu tego i owego doszedłem do wniosku, że można by zrezygnować z pralni i pomieszczenie przeznaczyć na garderobę, lub zrobić taką mega-szafę "od ściany do ściany". Prać gdzieś jednak musieliśmy (nie mamy pomieszczenia gospodarczego na dole), został więc drugi wariant. Co do głębokości - u nas jest to 54cm i się sprawdza. Trzeba jednak wziąć poprawkę na to, że nie będzie się w niej trzymało "cięższych" ubrań typu płaszcze, futra itp., bo drzwi będą ocierały o ubrania. Na takie mamy szafę w wiatrołapie.

Wstawiam zrzuty projektu, bo pomieszczenie jest za małe, do zrobienia dobrego zdjęcia. Aha - szafę mamy w pokoju "wrzosowym" (jakby ktoś nie wiedział gdzie to - pokój na górze "przez ścianę" z łazienką :D )

szafa poddasze1.jpg

szafa poddasze 2.jpg

szafa poddasze 3.jpg

szafa poddasze4.jpg

szafa poddasze5.jpg

Dzięki Waldemaros za info. Mam już pewien pomysł na garderobę właśnie kosztem pralni.

Ta twoja Nastka to już pięknie się prezentuje.

rob_7 powiedz ile trzeba w przybliżeniu przygotować dutków aby mieć już taki stan jak twój. Widzę że masz trochę inne materiały niż w projekcie. Może być na priv.

Ja nie odpowiadałem na temat garderoby, bo u mnie sprawa wygląda podobnie jak u Waldemarosa, tylko szafa jest na całej ścianie graniczącej z łazieką. Żeby była wygodna zrobiłem w środku 60 cm + szyny na drzwi to daje 70 cm. Do otworu na drzwi w projekcie było 60, stąd wynika że trzeba przesunąć od razu drzwi o jakieś 15 do 20 cm żeby nie przeszkadzały :).

Waldemaros mnie też licznik tak poprawili, ale cudzego nie chcę, a swojego nie dam - kazałem poprawić na to co jest :p

Jeszcze raz przypominam wszystkim, że istnieje możliwość edycji wcześniejszych postów i poprawienia niedziałających linków do zdjęć. W miarę możliwości aktywnych użytkowników proszę o szybką korektę. Niech ten wątek jest użyteczny.

Nie damy się nawet takim co nas chcieli gdzieś podokjejać, a wyszedł im wielki bajzel jak to u nas mówią :)